Yes, weekend! Tijd om een flesje te kraken. Maar wie in de supermarkt voor de wijnrekken staat, wordt soms overvallen door keuzestress. Volgens Zwitserse wetenschappers bestaat daar een handige oplossing voor: kies willekeurig een fles uit en dénk gewoon dat het de duurste is. Dankzij een trucje van onze hersenen zal ze dan ook lekker smaken. [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]
Een lekker glaasje wijn drinken op een gezellig buitenterras doen we allemaal wel eens in de zomer. Verfrissend voor ons, maar ondertussen lijdt je wijn wel onder de warmte. “De hitte kan de wijn helemaal uit balans brengen", licht topsommelier Gianluca Di Taranto toe. Maar hoe komt dat dan? En vooral: wat moet je doen om je wijn koel te houden of opnieuw fris te krijgen? [naar artikel]
Zoet aroma helpt een suikerloos drankje en chips zijn lekkerder als ze harder kraken. Oftewel: eten doe je met al je zintuigen – en een beetje met je tong. Gastrofysicus Charles Spence over eten als illusie. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
Een Italiaanse criminele bende heeft duizenden valse flessen Tignanello op de markt gebracht in ons land en in Duitsland. Ze voorzagen goedkopere wijnen van valse etiketten. Drie verdachten zijn aangehouden. De precieze omvang van het gesjoemel is nog niet duidelijk. [naar artikel]
2022 was een boerenjaar voor de Belgische wijnbouw. De totale productie verdubbelde tot ruim drie miljoen liter en ook voor de negentien wijnbouwers in de provincie Antwerpen ging het hard. De opwarming van ons klimaat belooft meer druivennat van eigen bodem, maar supermarktprijzen moet de consument nog niet verwachten. “De productiekosten blijven een groot pijnpunt”, waarschuwt wijnkenner Alain Bloeykens. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.