Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Dure wijn is lekkerder. Maar soms ligt dat niet aan de smaak

26/03/2021 - 15:19
"Yes, weekend! Tijd om een flesje te kraken. Maar wie in de supermarkt voor de wijnrekken staat, wordt soms overvallen door keuzestress. Volgens Zwitserse wetenschappers bestaat daar een handige oplossing voor: kies willekeurig een fles uit en dénk gewoon dat het de duurste is. Dankzij een trucje van onze hersenen zal ze dan ook lekker smaken."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Dure wijn is lekkerder. Maar soms ligt dat niet aan de smaak (26/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Yes, weekend! Tijd om een flesje te kraken. Maar wie in de supermarkt voor de wijnrekken staat, wordt soms overvallen door keuzestress. Volgens Zwitserse wetenschappers bestaat daar een handige oplossing voor: kies willekeurig een fles uit en dénk gewoon dat het de duurste is. Dankzij een trucje van onze hersenen zal ze dan ook lekker smaken. [naar artikel]


2. Een fles wijn van 35.000 euro, goed voor 7.000 euro per glas: waarom is sommige wijn zo duur? En is dure wijn altijd beter? “Prijs is hallucinant” (19/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]


3. VIDEO | Klare Wijn 5, ‘Dure wijn is de beste wijn’ (06/12/2023 - De Tijd)

12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]


4. Hoe krijg je te warm geworden wijn terug koel nadat die in de zon heeft gestaan? En verandert die wijn dan van smaak? (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekker glaasje wijn drinken op een gezellig buitenterras doen we allemaal wel eens in de zomer. Verfrissend voor ons, maar ondertussen lijdt je wijn wel onder de warmte. “De hitte kan de wijn helemaal uit balans brengen", licht topsommelier Gianluca Di Taranto toe. Maar hoe komt dat dan? En vooral: wat moet je doen om je wijn koel te houden of opnieuw fris te krijgen? [naar artikel]


5. Waarom krokante chips lekkerder smaken: over smaak valt met het brein te twisten (08/08/2017 - De Morgen)

Zoet aroma helpt een suikerloos drankje en chips zijn lekkerder als ze harder kraken. Oftewel: eten doe je met al je zintuigen – en een beetje met je tong. Gastrofysicus Charles Spence over eten als illusie. [naar artikel]


6. "Wijn, wijn, wijn, overal waar je kijkt die klotewijn" (26/08/2017 - De Morgen)

De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]


7. 'Wijn, wijn, wijn, overal waar je kijkt die klotewijn' (14/04/2019 - De Morgen)

De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]


8. Waarom is witte wijn wit, rode wijn rood en roséwijn roze? Zijn ze allemaal afkomstig van verschillende soorten druiven? (15/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]


9. Minderwaardige rode wijn kreeg in Italië valse etiketten en werd dan als dure Toscaanse wijn in ons land verkocht (18/02/2019 - Het Nieuwsblad)

Een Italiaanse criminele bende heeft duizenden valse flessen Tignanello op de markt gebracht in ons land en in Duitsland. Ze voorzagen goedkopere wijnen van valse etiketten. Drie verdachten zijn aangehouden. De precieze omvang van het gesjoemel is nog niet duidelijk. [naar artikel]


10. Recordproductie van 3 miljoen liter ‘dure’ Belgische wijn: “Wees eens chauvinistisch en betaal wat meer voor wijn van bij ons” (02/03/2023 - Gazet van Antwerpen)

2022 was een boerenjaar voor de Belgische wijnbouw. De totale productie verdubbelde tot ruim drie miljoen liter en ook voor de negentien wijnbouwers in de provincie Antwerpen ging het hard. De opwarming van ons klimaat belooft meer druivennat van eigen bodem, maar supermarktprijzen moet de consument nog niet verwachten. “De productiekosten blijven een groot pijnpunt”, waarschuwt wijnkenner Alain Bloeykens. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!