Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Horeca-uitbaters na nieuwe teleurstelling: “Ik ga liever dood aan corona dan failliet te moeten gaan”

10/04/2021 - 17:08
"Het overlegcomité moet woensdag nog beslissen, maar ondernemers in de horeca zien de bui al hangen. Op 1 mei zullen ze meer dan waarschijnlijk niet kunnen opengaan. “Een uitstel tot minstens midden mei”, zal coronacommissaris Pedro Facon adviseren. De sector vraagt om meer steun intussen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Geen fuif of eetfestijn, hoe groot is de corona-impact op de jeugdbeweging? "We gaan geen groepen failliet laten gaan" (23/10/2020 - VRT NWS)

De twintigste Dag van de jeugdbeweging had een grootse feesteditie moeten worden, maar daar stak het coronavirus helaas een stokje voor. Met de maatregelen is het sowieso niet evident om nieuwe leden te werven of eetfestijnen te organiseren die het nodige geld in de kas moeten brengen. "Corona heeft een grote impact op leden- en fondsenwerving, al vinden we vaak wel creatieve oplossingen", klinkt het. "We gaan geen groepen failliet laten gaan." [naar artikel]


2. Sjoemelen met een witte kassa, hoe kan dat? “Het eerste wat horeca-uitbaters ons vragen is ‘wat kunnen we nog’?” (06/12/2019 - Het Nieuwsblad)

Fraude met witte kassa’s heeft de Limburgse horecawereld donderdag danig op z’n kop gezet. Een leverancier van die officiële zogezegd fraudevrije systemen, die liever anoniem blijft, is niet verwonderd. “De eerste vraag die we van horeca-uitbaters krijgen is: ‘wat kan er nog met die witte kassa?’” [naar artikel]


3. Ja, er is (te?) veel horeca: corona of niet, er gaan sowieso veel zaken failliet (25/04/2020 - Gazet van Antwerpen)

“Er is te veel horeca in onze economie. We moeten niet alle zaken proberen te redden.” Die opmerkelijke uitspraak deed Gert Laurijssen, algemeen directeur van het expertisecentrum Food Service Alliance, vrijdag in Gazet van Antwerpen. Klopt die uitspraak? Een analyse in drie vragen. [naar artikel]


4. Horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen moeten weten dat ze veel mensen in totale miserie storten” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Na vier maanden moeten de Belgische horecazaken hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.” [naar artikel]


5. Belgische brouwers ondersteunen hun horeca (20/03/2020 - Express)

Verscheidene Belgische brouwers hebben maatregelen genomen die hun horeca-uitbaters moeten helpen om de impact van de corona-crisis te helpen opvangen.... The post Belgische brouwers ondersteunen hun horeca appeared first on Business AM. [naar artikel]


6. Vragen bij regels voor heropening terrassen: “Ik ga geen markeringen op de grond zetten” (04/05/2021 - Gazet van Antwerpen)

De horeca kan vanaf zaterdag weer de terrassen openen. En dat zal met een nieuwe aanpak gebeuren: uitbaters moeten vragen aan hun klanten om zelf iets te laten weten als ze ziek worden, elke zaak moet een Covid-coördinator hebben en er zouden duidelijke grenzen moeten zijn tussen de tafeltjes. Horeca-uitbaters wachten het definitieve protocol nog af, maar plaatsen al enkele grote vraagtekens. [naar artikel]


7. Twintig horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen moeten weten dat ze veel mensen in totale miserie storten” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Na vier maanden moeten de Belgische cafés en restaurants hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.” [naar artikel]


8. Restaurant in Meulebeke moet dakterras afbreken: "Ik was beter gewoon failliet gegaan tijdens corona" (04/12/2023 - VRT NWS)

De uitbaters van restaurant "Sur Le Toit" in Meulebeke moeten hun dakterras afbreken. Dat heeft de rechter beslist. Ze moeten ook een boete betalen. Ze hadden geen vergunning voor het dakterras. Ze bouwden het terras tijdens de coronaperiode omdat ze minder klanten mochten plaatsen. "Ik had me beter toen gewoon failliet laten gaan", zegt de ontgoochelde zaakvoerder Filip Verbeke. [naar artikel]


9. “Pop-ups doen de cafés doodbloeden”: horeca ziet wildgroei van pop-up met lede ogen aan (05/06/2023 - Het Nieuwsblad)

Verschillende horeca-uitbaters klagen over een oneerlijke strijd tegen tijdelijke zomerbars. Horeca Vlaanderen en ondernemersorganisatie UNIZO pleiten voor meer belastingen voor pop-up-uitbaters. [naar artikel]


10. Antwerpse horeca-uitbaters kwaad om federale aanpak (27/07/2020 - De Tijd)

22:12 Antwerpen heeft de status van een corona-hellhole gekregen. De hoge besmettingscijfers duwen de lokale horeca opnieuw kopje-onder. [naar artikel]


11. Alle horeca moeten vier weken dicht vanaf maandag: “Doodsteek voor veel uitbaters” (16/10/2020 - Het Nieuwsblad)

De horecazaken in ons land zullen minstens vier weken de deuren moeten sluiten. Dat is beslist op het Overlegcomité vrijdagmiddag. De maatregel gaat maandag in en zou na twee weken geëvalueerd worden. Horeca Vlaanderen, NSZ en Comeos, de Belgische federatie voor handel en diensten en vertegenwoordiger van de restaurantketens, betreuren die beslissing. “Dit is voor veel horeca-uitbaters de doodsteek”, klinkt het unaniem. [naar artikel]


12. Twintig horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen niet meer welkom” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Na vier maanden moeten de Belgische cafés en restaurants hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.” [naar artikel]


13. Minister: “Ik roep de horeca uit tot een sector in crisis” (06/12/2018 - Gazet van Antwerpen)

De horeca verkeert in een crisis. Daarom moeten restaurants, brasserieën en cafés die in moeilijkheden verkeren, voortaan minder belastingen betalen. Maar Horeca Vlaanderen wil nog meer loonlastenverlagingen. “Restaurants en drankgelegenheden gaan vier tot vijf keer meer failliet dan andere ondernemingen”, zegt directeur Matthias De Caluwe. [naar artikel]


14. Overleg heropstart horeca (08/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Oudsbergen heeft alle horeca-uitbaters aangeschreven met richtlijnen voor een eventuele heropening. Op dit moment worden er met vier uitbaters concrete plannen en afspraken gemaakt. [naar artikel]


15. Antwerpse horeca-uitbaters sluiten zelf de deuren in augustus (28/07/2020 - Het Nieuwsblad)

Volgens de lokale afdeling van Horeca Vlaanderen hebben al verschillende uitbaters van horecazaken in Antwerpen besloten om de komende weken niet open te gaan. “Ik heb vandaag al van zeven grote zaken bevestiging gekregen dat ze zelf zullen sluiten”, zegt voorzitter Davy Brocatus. [naar artikel]


16. Limburgse horeca-uitbaters furieus over mogelijk verbod op rookruimtes (30/09/2019 - Het Belang van Limburg)

HasseltLimburgse horeca-uitbaters zijn niet te spreken over het eventuele verbod op aparte rookruimtes dat Kom op tegen Kanker via de rechtbank wil afdwingen. “We hebben enkele jaren geleden enorm geïnvesteerd in die rookkamers. Er is een heksenjacht op de horeca aan de gang.” [naar artikel]


17. Horeca-uitbaters halen hun slag thuis: Dan toch WK-matchen op Grote Markt in Turnhout (18/12/2017 - Gazet van Antwerpen)

Het stadsbestuur schrijft dan toch een concessie uit voor de WK-uitzendingen op de Grote Markt in plaats van op het Warandeplein. De nieuwe beslissing komt er na overleg met horeca-uitbaters en markthandelaars. [naar artikel]


18. DISCUSSIE. Coronapas in de horeca: een zinvol wapen in de strijd tegen corona of een beknotting van onze vrijheid? (27/10/2021 - Gazet van Antwerpen)

De coronapas wordt in Vlaanderen dan toch breed uitgerold. Vanaf 1 november zal je die verplicht moeten tonen als je een café of restaurant binnengaat. Op die manier krijgen horeca-uitbaters weer een nieuwe maatregel opgelegd, maar de meesten lijken met een verplichte coronapas voor de klanten te kunnen leven. Ook de experten reageren tevreden op die beslissing. Wat vind jij? Is de coronapas een nuttige tool om het virus de kop in te drukken? [naar artikel]


19. Coronapas voor de klanten, mondmasker voor het personeel: horeca-uitbaters over de nieuwe maatregelen (27/10/2021 - Het Nieuwsblad)

Het horecapersoneel mag het mondmasker opnieuw bovenhalen. Klanten hoeven dat niet te doen, maar zij moeten dan weer hun coronapas tonen als ze op café of restaurant willen gaan. Maatregelen waar niet alle uitbaters voor staan te springen. [naar artikel]


20. Minstens 2.000 horeca-uitbaters niet in orde met witte kassa (09/09/2016 - De Tijd)

20:55 Sinds 1 januari moeten horeca-uitbaters die jaarlijks voor meer dan 25.000 euro aan eten verkopen, een fraudewerende witte kassa gebruiken. Maar meer dan 2.000 hebben die kassa nog niet. [naar artikel]


21. Rijmenamse advocate en horeca-uitbaters trekken naar Raad van State tegen avondklok (06/08/2020 - Gazet van Antwerpen)

De Rijmenamse advocate Melissa Vande Reyde stapt samen met verschillende horeca-uitbaters naar de Raad van State uit protest tegen de avondklok in de provincie Antwerpen: “Dit is concurrentievervalsing. Bij horeca-uitbaters in Keerbergen (in Vlaams-Brabant, red.) enkele honderden meters verder, gelden andere regels”, zegt ze. [naar artikel]


22. Eerste lunch na corona: restaurants in heel Vlaanderen openen met een bang hartje   (08/06/2020 - VRT NWS)

Heel wat horecazaken in Vlaanderen gaan vandaag weer open nadat ze drie maanden gesloten zijn door de coronacrisis. Het is voor de meeste uitbaters nog nagelbijten want door de veiligheidsmaatregelen draaien ze nog niet op de volle 100 procent. Veel horeca-uitbaters lieten zich wel van hun creatiefste kant zien: van plexischermen tot wegwerpmenukaarten. [naar artikel]


23. Horeca Vlaanderen publiceert gids voor uitbaters van terrassen (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Naar aanleiding van de heropening van de terrassen op 8 mei, heeft Horeca Vlaanderen een uitgebreide gids met een sensibiliseringsposter samengesteld voor de horeca-uitbaters. Ook de website www.heropstarthoreca.be zal een update krijgen. [naar artikel]


24. Gent wil infocoaches in Overpoort toch behouden en vraagt horeca en onderwijs mee te betalen  (13/02/2023 - VRT NWS)

Gent wil met horeca-uitbaters uit de Overpoort en onderwijsinstellingen overleggen om de infocoaches in de uitgaansbuurt samen te betalen om het project te kunnen behouden. De coaches zijn er sinds corona, ze helpen de sfeer en veiligheid te beheren. Het ging om een tijdelijke maatregel die deze zomer afloopt. Dat tot onvrede van café-uitbaters en studenten. De stad wil het project verlengen en de kosten delen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!