Kan de horeca openen op de vooropgestelde datum 1 mei? Het lijkt er sterk op dat de lang verwachte heropening toch opnieuw uitgesteld zal worden. Onder meer coronacommissaris Pedro Facon liet al weten dat het beter zou zijn om te wachten tot midden mei, om zo de impact van de andere versoepelingen te kunnen inschatten. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De handleiding over hoe de horeca zijn activiteiten kan hervatten, is nog niet klaar. Maar, zo klonk het na een vergadering met experts vandaag, “de derde fase van het exitplan kan ingaan op 8 juni zolang de cijfers goed zijn”. De sector hoopt tegen het einde van de week meer duidelijkheid te hebben. [naar artikel]
Als we ons morgen bij de heropening van de cafés en restaurants gedragen zoals bij de heropening van de winkels op 11 mei, dan baart deze nieuwe versoepeling in de exitstrategie de experts geen zorgen. Laat het dus geen overrompeling zijn en hou u aan de regels. Afstand houden, handhygiëne en best ook een mondmasker. Hoewel de nieuwe fase morgen vroeger valt dan virologen en experts eigenlijk wilden, is topwetenschapper Niel Hens (Uhasselt) voorzichtig positief. [naar artikel]
Een maand na de heropening van de cafés en restaurants draait de horeca nog altijd maar op halve kracht. Dat blijkt uit onderzoek van SD Worx. “De zomermaanden worden cruciaal voor de sector.” [naar artikel]
Eerst zouden we het virus een fikse tik geven door de herfstvakantie 13 dagen te laten duren, bij de aankondiging van de nieuwe maatregelen dinsdagavond klonken al de woorden “drie weken”. En ook de federale maatregelen duren voorlopig tot 19 oktober. Gaan we op die tijd het virus voldoende kunnen bedaren om weer te versoepelen? Mag de horeca nog hopen op een heropening in 2020? En zullen we dit jaar nog terug kunnen naar de versoepeling waarbij we wekelijks tien man mochten zien? [naar artikel]
Een studie van de universiteit van ” die recent gepubliceerd werd in Nature wijst vooral naar de horeca als bron van coronabesmettingen. “Het is niet de enige studie die dat zegt”, reageert biostatisticus Geert Molenberghs. “Telkens gaat het in dezelfde richting: horeca.” [naar artikel]
Een studie van de universiteit van Stanford in Californië die recent gepubliceerd werd in Nature, wijst vooral naar de horeca als bron van coronabesmettingen. “Het is niet de enige studie die dat zegt”, reageert biostatisticus Geert Molenberghs. “Telkens gaat het in dezelfde richting: horeca.” [naar artikel]
Een Amerikaanse studie die onlangs gepubliceerd werd in Nature wijst vooral naar de horeca als bron van coronabesmettingen. “Het is niet de enige studie die dat zegt”, reageert biostatisticus Geert Molenberghs. “Telkens gaat het in dezelfde richting: horeca.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.