Een Poolse dierenhulporganisatie kreeg deze week een mysterieuze oproep binnen, over een vreemd beest dat in een boom op de loer zou liggen. “Mensen openen hun ramen niet meer, omdat ze bang zijn dat het hun huis binnensluipt”, meldde een panikerende beller. Uiteindelijk bleek het gevaarlijke dier een onsmakelijke croissant te zijn. [naar artikel]
Een paar uur rijzen. En dan een kwartier in de oven. Zo leren ze het in de bakkersschool. Lars Van den Wijngaert doet het helemaal anders. 12 minuutjes bakken en dan de diepvries in. Om ze vlak voor hij ze in zijn winkel legt nog eens 2 minuten af te bakken. Vloeken in de kerk. Maar patissier en sterrenchef Roger Van Damme vond het wel de beste croissant van het land. [naar artikel]
Josje Huisman en Jan Schepens zijn bezig aan hun 42 voorstellingen van ‘Belle en Het Beest’. Onze reporter Annemie Ramaekers zocht de twee op in de coulissen van Flanders Expo, waar Schepens voluit vertelt over de dagelijkse transformatie van anderhalf uur, en Josje over de hoge verwachtingen. Want dit is haar eerste grote podiumavontuur na K3: “Ineens waren alle ogen op mij gericht.” [naar artikel]
Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze heerlijke croissants pogaca klaar. Smakelijk! [naar artikel]
In de Franse groothandel is de prijs van boter tussen mei vorig jaar en vandaag gestegen van 2.670 euro tot 4.630 euro per ton. Een verdubbeling bijna. Omdat de Aziatische middenklasse groeit en ginds steeds meer melkproducten worden ingevoerd en geconsumeerd, gaat nu ook in Europa de prijs omhoog. Daarbij komt dat producenten vaak de voorrang geven aan kaas- […] The post Croissant-apocalyps dreigt door stijgende boterprijs appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
'Room service': onze festivalreporter Nasrien Cnops trakteerde deze ochtend de kampeerders op Rock Werchter op verse croissants, HLN-kranten én [naar artikel]
Terwijl trendsetters in 2017 nog uit de bol gingen voor alles wat te maken had met eenhoorns, gebeurt dit jaar hetzelfde met een ander mythisch wezen: de zeemeermin. Het bewijs is de ‘mermaid croissant’. Trotse Fransozen zullen de zeemeermin-croissant zonder twijfel een belediging vinden voor het traditionele gerecht. Maar in Australië pakt het café Bam […] [naar artikel]
De afgelopen 56 jaar heeft Vincenzo Fontana elke dag een croissant gekocht voor zijn vrouw. Hij eert zijn dierbare Annamaria door telkens een lieve... [naar artikel]
De afgelopen 56 jaar heeft Vincenzo Fontana elke dag een croissant gekocht voor zijn vrouw. Hij eert zijn dierbare Annamaria door telkens een lieve... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.