Het Overlegcomité buigt zich op dit moment nog over de coronamaatregelen, maar de eerste versoepelingen sijpelen al naar buiten. Zo zouden we binnenkort weer met 8 op café of restaurant mogen, en zou het sluitingsuur van de horeca naar 1 uur ‘s nachts verschuiven. [naar artikel]
Woensdag zijn arbeiders begonnen met de afbraak van het bekende café Molen ten Hotond. Het café maakt plaats voor een park, in de achtertuin wordt momenteel hard gewerkt om het nieuwe Hotondcomplex te bouwen. Er komt een hotel, café en restaurant. [naar artikel]
“Geen honger? Ga dan op café. Zin in frieten en cola? Ga dan naar een fastfoodrestaurant.” Met die waarschuwing hoopt restaurant Hashtag Food lastige klanten buiten te houden. “Dagelijks hebben we te maken met klanten die niets willen eten.” [naar artikel]
Lees dit artikel: Geen gegevens achterlaten op café of restaurant, wel cafébaas bellen als je ziek wordt Restaurants en cafés in België mogen komende zaterdag – 8 mei – opnieuw hun terras openen. Dat gebeurt door de aanhoudende coronacrisis wel nog steeds onder strenge voorwaarden. In vergelijking met de laatste keer dat de horeca open was, is het echter niet meer verplicht om je gegevens bij ieder bezoek achter te laten. Wel […] Lees dit artikel: Geen gegevens achterlaten op café of restaurant, wel cafébaas bellen als je ziek wordt [naar artikel]
De Limburgse politiezones plannen opnieuw extra controles op het sluitingsuur van de cafés en de regel van vier. Al is er nog veel onduidelijkheid: “Hoe weten we of een zaak een café of een restaurant is?” [naar artikel]
Louis Vuitton heeft voor het eerst een café en restaurant geopend: Le Café V en Sugalabo V. Het Franse modehuis koos als locatie niet voor Parijs, maar voor de Japanse stad Osaka. [naar artikel]
Café zonder bier. Het was altijd een liedje van Bobbejaan Schoepen. Vanaf zaterdag bestaat het echt, in de Zwijnaardsesteenweg in Gent. Ria Magherman nam afscheid van het onderwijs om haar droom te realiseren: een café openen. Maar dan wel een café waar geen alcohol wordt geschonken. [naar artikel]
De gemiddelde Belg gaat al eens graag op café of restaurant, zelfs in corona-tijden. Maar nu ons land zich opmaakt voor een tweede golf besmettingen, voert de Nationale Veiligheidsraad de voorzorgsmaatregelen op. Een pintje drinken of op restaurant gaan, ziet er in die omstandigheden niet meer uit zoals een jaar geleden. Gaat u mee met ons naar café ‘De Reisduif’? [naar artikel]
Er gaat vandaag/maandag een nieuwe fase in van de exitstrategie. Wat niet expliciet wordt verboden, mag opnieuw. Wellicht het belangrijkste is dat we weer op café en restaurant mogen. [naar artikel]
Vanaf maandag 8 juni mag de horeca de deuren weer openen, met respect voor de coronamaatregelen. Zal uw restaurant of café ook opnieuw klanten ontvangen? Laat het ons weten via onderstaand formulier, dan spelen wij de informatie door aan onze lezers. [naar artikel]
De coronacrisis zette chef Olivier Van Camp aan tot creatief nadenken. Met de volledige heropening van de horeca in zicht besloot hij om zijn café-brasserie een upgrade te geven naar een volwaardig restaurant : La Pipe 3.0. [naar artikel]
Terwijl de cijfers snel dalen, stijgen de verwachtingen even snel. Iedereen is erop gebrand nog eens op restaurant of café te kunnen. Maar of dat dit jaar nog zal lukken, is sterk de vraag. De biostatistici schatten de kans niet hoog in, maar zijn hoopvol voor de volgende lente. [naar artikel]
De café’s moeten vanaf vandaag om 11 uur ‘s avonds sluiten in plaats van om 1 uur. De verstrengde coronamaatregelen gelden enkel voor café’s en niet voor restaurant. Veel café-uitbaters vinden dat oneerlijke concurrentie. [naar artikel]
Nu de cijfers snel dalen, stijgen de verwachtingen al even snel. Iedereen is erop gebrand nog eens op restaurant of café te kunnen gaan. Maar of dat dit jaar nog zal lukken, is de vraag. De biostatistici schatten de kans niet hoog in, maar ze zijn hoopvol voor de volgende lente. [naar artikel]
21:04 Vanaf maandag mogen we in groepen van maximaal tien en met anderhalve meter afstand tussen de tafels weer tot 1 uur op café of restaurant. Fuiven en clubben zit er deze zomer niet in. [naar artikel]
Voor het eerst deze herfst flirten de temperaturen woensdagnacht met het vriespunt op de Ardense Hoogten. Bij ons blijft het eerder zacht. En het wordt nog warmer. Komende dinsdag en woensdag kan het kwik zelfs richting 20 graden stijgen. Toch wordt het geen terrasjesweer. [naar artikel]
Na een regenachtig weekend, volgt vandaag op veel plaatsen een drogere maandag, dat meldt het KMI. Met maxima tot 20 graden in het centrum blijft het wel fris voor augustus. Pas later en met een regenachtige tussenpauze krijgen we terrasjesweer. In het weekend wordt het opnieuw kouder, maar blijft het op de meeste plaatsen wel droog. [naar artikel]
De gemiddelde Belg gaat al eens graag op café of restaurant, zelfs in coronatijden. Maar nu ons land zich opmaakt voor een tweede golf besmettingen, voert de Nationale Veiligheidsraad de voorzorgsmaatregelen op. Een pintje drinken of op restaurant gaan, ziet er in die omstandigheden niet meer uit zoals een jaar geleden. Zo gaat het er aan toe. [naar artikel]
De Oostenrijkse regering heeft gisteren beslist om het geplande rookverbod in horecazaken toch niet in werking te laten treden. Restaurant- en café-uitbaters zullen dus opnieuw zelf mogen beslissen of roken in hun zaak is toegelaten. Oostenrijk is een van de weinige landen in de EU die geen rookverbod hebben. [naar artikel]
Groot nieuws in de Mechelse horeca. Het pand op de Vismarkt in Mechelen waar jarenlang café Den Akker gevestigd was, wordt na 25 jaar de nieuwe thuisbasis van het bekende Turkse restaurant Merad. [naar artikel]
Geen terrasjesweer op moederdag, maar wel een dik wolkenpak. Pas vanaf dinsdag wordt het echt droog. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.