Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 October 2020
08:22 uur

Culturele lauwerkransen voor Jos Wijnen en Jeff Brick

Het Belang van Limburg

03/02/2017 - 02:12

Jos Wijnen (l) en Jeff Brick zijn vrijdag door de Hoeseltse cultuurraad gelauwerd. Jeff Brick met Koen Moors, Jan Goffin, Pieter Hex, Conrad Hayen en Raf Stulens leverde in 2016 een topprestatie op de BeNeLux halve finale voor coverbands in Amsterstam.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 38 Belgische wijnen bekroond (20/09/2017 - VRT NWS)
  De Vlaamse Vereniging van Sommeliers (VVS) heeft 38 Belgische wijnen bekroond met een Gouden of Zilveren Medaille. De wijnkenners hebben deze wijnen gekozen uit 128 stalen vaderlandse wijnen.
  [naar artikel]
 2. Wijn uit Voeren bijzonder lekker (29/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij de wijnkeuring van Nederlandse en Belgische wijnen (waar 188 wijnen zijn gekeurd), hebben vier van de wijnen van wijndomein De Planck een medaille gewonnen. Er waren ook tweemaal twee gouden medailles weggelegd voor de wijnen van domein Pietershof (Teuven) en domein Crutzberg (Sint-Martens-Voeren).
  [naar artikel]
 3. DSUPERSUP (10/04/2019 - De Morgen)
  Via de droge Dourowijnen ontdekten we dat Portugal ook potentieel heeft als producent van rode wijn. Maar in de Dourovallei zijn de wijnen kunstmatig duur door de hoge vraag naar druiven voor de productie van porto. Meer naar het zuiden vinden we meer betaalbare wijnen. Alentejo en Dão boekten de laatste jaren een opmerkelijke vooruitgang. Van oudsher maakte men er rustieke wijnen. Maar dankzij de technologische vooruitgang vinden we nu meer frisheid in de wijnen.
  [naar artikel]
 4. Nederlands geweld op Paal op Stelten (23/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse zomerfestivals staan voor de deur, ook in Paal (Beringen). Daar heeft de organisatie van Paal op Stelten vrijdag vijf nieuwe namen toegevoegd aan de affiche. Jebroer, Ronnie Flex, Jeff BRICK, Hades & Haze en Maximo zullen tijdens het weekend van 4 tot 6 augustus aan het werk te zien zijn in het dorpscentrum.
  [naar artikel]
 5. Grote zorgen voor ‘Chateau Meiland’ door corona: “Als dit nog lang duurt, dan vrees ik voor het faillissement” (15/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voorlopig heeft hij niet veel zin om te ‘wijnen, wijnen, wijnen’, die Martien Meiland (58). Veel reden om te feesten is er niet op Chateau Meiland....
  [naar artikel]
 6. Zin in iets speciaals? Deze bizarre wijnen uit Borgloon moet je proeven (09/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Als er iets is wat Yves Cuvelier niet wil, dan is het doordeweekse wijnen maken. Experimenteren is zijn tweede natuur. Dat levert boeiende wijnen op. Sommige zijn verrassend lekker, andere hebben een wat moeilijker karakter. Je vindt ze op de kaart van de betere restaurants en bistro’s.
  [naar artikel]
 7. Brick Mania in Antwerp Expo: “Met lego bouwen is zoals puzzelen, maar dan in 3D” (01/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In Antwerp Expo vond afgelopen weekend de dertiende editie plaats van Brick Mania, het jaarlijkse hoogtepunt voor liefhebbers van lego. De 8.000 bezoekers konden er nieuwe blokjes kopen en zich vergapen aan maar liefst 4.000 vierkante meter aan bouwwerken, mozaïeken en andere sculpturen.
  [naar artikel]
 8. "Wijnen, wijnen, wijnen": Derde seizoen ‘Chateau Meiland’ op komst (19/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Seizoen drie komt er gewoon.” Met die post op Facebook bevestigt de Nederlandse mediafiguur Martien Meiland (59, foto) een nieuwe reeks van het hyperpopulaire Chateau Meiland, dat bij ons te volgen is op Vijf.
  [naar artikel]
 9. Dit zijn de beste witte wijnen voor de lente (07/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het weekend belooft mooi en zonnig te worden en onze huissommelier Sepideh trakteert u op de ideale wijnen bij die eerste zonnestralen. Ze proeft...
  [naar artikel]
 10. Voor een half miljoen euro aan prestigieuze wijnen geroofd in Bordeaux (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Petrus, Mouton-Rothschild, Château Ausone... Het zijn maar enkele namen van kistjes grand cru wijnen die uit de woning van een tussenhandelaar in...
  [naar artikel]
 11. Onze huissommelier proeft 25 wijnen van Carrefour: “Aangename, lichtvoetige wijn voor 9 euro” (19/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Septembermaand, wijnmaand: sinds vorige woensdag strooit ook warenhuisketen Carrefour met kortingen op zomaar even 310 verschillende wijnen. Wij...
  [naar artikel]
 12. Biologisch, biodynamisch of natuurlijk: zoek het verschil (10/04/2019 - De Morgen)
  Elke week stellen wijnschrijver Dirk Rodriguez en topsommelier Andy De Brouwer u een handvol lekkere en betaalbare wijnen voor. Het aanbod is echter zo groot dat veel wijnen onbesproken dreigen te blijven. Daarom pakken we vier keer per jaar uit met een uitgebreid rapport. In deze eerste aflevering van 2013: 'biologische', 'biodynamische' en 'natuurlijke' wijnen. Zijn die beter of lekkerder? Dat is niet bewezen. Wél zeker is dat ze met veel zorg voor het milieu worden geproduceerd.
  [naar artikel]
 13. Brassband Grensbewoners Smeermaas is de nieuwe culturele ambassadeur (18/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op woensdag 18 januari klonken 250 leden van verenigingen die bij de Culturele Raad zijn aangesloten op het nieuwe jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Cultureel Centrum. Eerst bracht de Culturele Raad hulde aan jubilarissen van culturele organisaties en aan de jarige verengingen. Daarna riep burgemeester Marino Keulen Brassband Smeermaas uit tot nieuwe culturele ambassadeur voor het jaar 2017 en 2018.
  [naar artikel]
 14. INTERVIEW. De wereld volgens Jeff Goldblum: “Wil je dat ik je tatoeëer? Want dat kunnen we regelen, hè!” (16/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hoeveel roomijssmaken zouden er bestaan? Waarom zijn sneakers zo duur? In ‘The World According to Jeff Goldblum’ gaat, wie anders, Jeff Goldblum op...
  [naar artikel]
 15. De groeipijnen van de Belgische wijnen (27/10/2018 - De Tijd)
  02:00 De Belgische wijnen scheren steeds hogere toppen. Maar nog niet alle wijnbouwers kunnen dat omzetten in klinkende munt. Een financiële doorlichting van ’s lands topdomeinen.
  [naar artikel]
 16. Wijnen voor wie het liever wat exclusiever maar daarom niet duurder wil (15/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sepideh selecteert ook haar eigen tien favoriete kerstwijnen uit de speciaalzaak. Deze wijnen zijn exclusiever dan supermarktwijnen, maar nemen...
  [naar artikel]
 17. Onze sommelier proeft 100 wijnen en geeft haar absolute toppers: “Gebalanceerde wijn voor een mooie prijs” (07/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dat malse lammetje op de paastafel? Het grote communiefeest? Of gewoon: dat prille eerste lentezonnetje? Daar horen gewoon passende wijnen bij en...
  [naar artikel]
 18. Jeff Hoeyberghs maakt zich kwaad op rookwetgeving: "Pervers is het!" (16/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderens bekendste plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs (56) schopt kabaal. Alweer. Op Facebook schrijft Jeff het volgende: "Om een kind onder het...
  [naar artikel]
 19. Verkoop van Bordeaux-wijnen keldert in VS na invoering taks (24/01/2020 - Express)
  De producenten van Bordeaux-wijnen vragen de Franse staat om hulp, nadat de verkoop in de Verenigde Staten, hun tweede belangrijkste exportmarkt, in november met 46 procent afgenomen is in waarde. De daling is een gevolg van een Amerikaanse taks die in oktober ingevoerd werd, gelinkt aan het conflict tussen vliegtuigbouwers Airbus en Boeing. ‘We hebben […] The post Verkoop van Bordeaux-wijnen keldert in VS na invoering taks appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Gouden medaille voor 24 Belgische wijnen (20/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vierentwintig Belgische wijnen kregen een gouden medaille toegekend van de Vereniging van Vlaamse Sommeliers. Dat gebeurde na een proeverij
  [naar artikel]
 21. Top sommelier Sepideh selecteert haar favoriete wijnen uit de supermarkt voor de feesttafel (15/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Welke wijnen u aan de feesttafel moet ontkurken??Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia maakt het u makkelijk. Op onze vraag schotelden de...
  [naar artikel]
 22. Urban wineries: de opkomst van wijnen zonder wijngaard (25/04/2020 - Knack)
  De urban wineries veroveren onze steden. Na New York en Sydney is het de beurt aan de stedelijke wijnbouwers van Brussel om het publiek te verleiden met innovatieve wijnen.
  [naar artikel]
 23. Topsommelier Sepideh selecteert haar favoriete betaalbare wijnen uit de supermarkt voor de feesttafel (15/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Welke wijnen u aan de feesttafel moet ontkurken??Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia maakt het u makkelijk. Op onze vraag schotelden de...
  [naar artikel]
 24. PC Fruit start met mousserende wijnen (22/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  In het Proefcentrum voor Fruitteelt (PC Fruit) werd vrijdag gestart met de pluk van de wijndruiven van het ras Solaris. Dit is al de vierde oogst van het Kennis- en Onderzoekscentrum Wijnbouw bij PC Fruit, dat zich vanaf nu ook meer op mousserende wijnen gaat richten.
  [naar artikel]
 25. Mogelijk topjaar voor Belgische wijnen, maar opletten voor augustus (26/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De kans is groot dat 2018 een absoluut topjaar wordt voor Belgische wijnen, op voorwaarde dat de maand augustus geen slechtere weersomstandigheden...
  [naar artikel]
 26. Mogelijk topjaar voor Belgische wijnen, maar opletten voor slechter weer in augustus (26/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De kans is groot dat 2018 een absoluut topjaar wordt voor Belgische wijnen, op voorwaarde dat de maand augustus geen slechtere weersomstandigheden...
  [naar artikel]
 27. 'Not another brick in the wall' (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 28. Schol! Alcoholvrije drankjes worden steeds populairder (20/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De populariteit van alcoholvrije bieren en wijnen in ons land is de afgelopen jaren flink toegenomen. De FOD Financiën registreerde in 2018 239.294 hectoliter (bijna 24 miljoen liter) alcoholvrije bieren en wijnen.
  [naar artikel]
 29. Dit zijn de allerbeste rode wijnen om in de eerste lentezon te drinken (31/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wat is er prettiger om die eerste lentezon te vieren dan met een bijpassend wijntje? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft rode wijnen uit...
  [naar artikel]
 30. Culturele Raad zet jubilerende bestuursleden in de bloemen (28/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Naar jaarlijkse gewoonte zet de Culturele Raad tijdens haar nieuwjaarsreceptie jubilerende bestuursleden van de aangesloten socio-culturele organisaties in de bloemen. Dit jaar is er echter geen culturele ambassadeur aangeduid. Vorig jaar is immers beslist tweejaarlijks een nieuwe ambassadeur aan te stellen.
  [naar artikel]
 31. Topjaar voor Belgische wijnen door droogte (08/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een topjaar voor de Belgische wijnen. Nochtans is voor veel landbouwers de droogte een ramp, maar voor wijnboeren is het een zege. Ook de...
  [naar artikel]
 32. Kok haalt Wijnkoopgids met zelf samengestelde bubbels (14/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De laatste jaren stellen wel meer Vlaamse wijnimporteurs zelf eigen wijnen samen in samenspraak met de wijndomeinen. Maar dat een chef zelf zijn eigen wijnen creëert en daar dan nog lof voor oogst in de Wijnkoopgids van Frank Van der Auwera, dat is een primeur.
  [naar artikel]
 33. Onze sommelier proeft de allerbeste wijnen en bubbels uit de speciaalzaak: “Topkwaliteit!” (02/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia geeft op regelmatige basis wijnadvies. Vandaag focust ze zich op de allerbeste rode, witte, rosé wijnen én...
  [naar artikel]
 34. Voor u geproefd: Lekkere wijnen tegen stuntprijzen (29/03/2019 - De Morgen)
  ‘Zes halen, vier betalen.’ Supermarkten verkopen dezer dagen met zulke acties relatief goede wijnen tegen bodemprijzen. ‘Zo proberen ze in te spelen op de groeiende vraag’, meent sommelier Kenny Burssens van het Antwerpse wijnrestaurant Invincible. Hij proefde voor De Morgen acht prijspakkers. DOOR REMY AMKREUTZ
  [naar artikel]
 35. Voor half miljoen euro aan prestigieuze wijnen gestolen in Bordeaux (08/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Petrus, Mouton-Rothschild, Château Ausone... Het zijn maar enkele namen van kistjes grand cru wijnen die uit de woning van een tussenhandelaar in Bordeaux zijn geroofd, zo is vrijdag uit politiebron vernomen. In totaal zou er voor 500.000 euro ontvreemd zijn.
  [naar artikel]
 36. “Mogelijk topjaar voor Belgische wijnen, maar opletten voor augustus” (26/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De kans is groot dat 2018 een absoluut topjaar wordt voor Belgische wijnen, op voorwaarde dat de maand augustus geen slechtere weersomstandigheden brengt. Opmerkelijk is dat dat ook zeer goede rode wijn zou kunnen opleveren, wat zeldzaam is in ons land. Dat zegt wijnjournalist Alain Bloeykens.
  [naar artikel]
 37. Kerkkoor Sint Cécilia Hamont op uitstap naar plantenkwekerij Wijnen (09/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het bestuur van het kerkkoor Sint Cécilia organiseerde zopas een namiddaguitstap voor de koorleden naar de plantenkwekerij Wijnen in Asten, die uitsluitend Anthuriums kweekt op een oppervlakte van 5,2 hectare.
  [naar artikel]
 38. Striptekenaar Jeff Broeckx van "Bessy" gaat op 75 met pensioen (10/02/2018 - VRT NWS)
  In Merksem bij Antwerpen is striptekenaar Jeff Broeckx gehuldigd voor zijn 60-jarige carrière. Hij is vooral bekend van de stripreeks Bessy, maar tekende ook mee aan de verhalen van Musti en Junior Suske en Wiske. Jeff Broeckx is 75 en gaat met pensioen. 
  [naar artikel]
 39. Van Mata Hari tot Dadaïsten: Leeuwarden vanaf dit weekend Europese Culturele Hoofdstad  (27/01/2018 - VRT NWS)
  Niet alleen hoofdstad Leeuwarden, maar de hele provincie Friesland, is vanaf dit weekend Europese Culturele Hoofdstad. Het is een van de meest noordelijke Europese culturele hoofdsteden ooit. Bij wijze van contrast: Valletta is ook culturele hoofdstad, op Malta, in het zuidelijke deel van de Middellandse Zee. Leeuwarden-Friesland opteert duidelijk voor soberheid, democratische besluitvorming en een lokale verankering. 
  [naar artikel]
 40. Betaalbare wijnen uit de supermarkt: de keuze van topsommelier Sepideh Sedaghatnia (23/01/2019 - De Morgen)
  Welke wijn je bij een speciale gelegenheid moet ontkurken? Sommelier Sepideh Sedaghatnia maakt het je makkelijk. Op onze vraag schotelden de warenhuisketens haar hun beste betaalbare feest­wijnen voor. Daar kiest zij haar absolute aanraders uit. 
  [naar artikel]
 41. Wijn verbouwen naast het Albertkanaal: Fons bewijst dat het kan (05/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Aan de oever van het Albertkanaal in Herentals ligt een bescheiden wijngaard. Nee, we keken niet te diep in het glas. Straffer nog, de mousserende wijnen van Wijndomein Roothooft doen niet onder voor wereldbekende wijnen uit Noord-Frankrijk. Wijnboer Alfons Roothooft (63) leeft er als God in Herentals.
  [naar artikel]
 42. De Tour in zes wijnen: Van Reims naar Mâcon (05/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Tour start vandaag in Brussel, maar na een passage door ons land gaat het al snel richting Reims en Epernay, het kloppende hart van de Champagne. Via een ommetje langs de Elzas en de Jura arriveert het peloton zaterdag in de zuidelijke Bourgogne. Vier fraaie wijnstreken vertaald in zes wijnen én tips voor boeiende uitstapjes.
  [naar artikel]
 43. Niet te missen: de culturele fijnproeversgids van De Tijd (06/01/2018 - De Tijd)
  01:00 Het culturele voorjaar heeft veel moois in petto. Wij maakten voor u een selectie.
  [naar artikel]
 44. 18 Belgische wijnen krijgen gouden medaille (18/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Achttien Belgische wijnen krijgen een gouden medaille toegekend door de Vereniging Vlaamse Sommeliers (VVS). Dat gebeurde vandaag na een proeverij...
  [naar artikel]
 45. Jeff (47) is het swipen beu: “Wie een vriendin voor mij vindt krijgt 23.000 euro” (17/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Jeff Gebhart heeft het helemaal gehad met online daten. In die mate zelfs dat hij nu 25.000 dollar (23.000 euro) aanbiedt aan diegene die hem aan...
  [naar artikel]
 46. Provincie Oost-Vlaanderen wint 16.000 euro uit wijnverkoop (16/07/2020 - VRT NWS)
  De provincie Oost-Vlaanderen heeft voor de tweede keer een collectie wijnen verkocht uit haar wijnkelder. Die wijnen hebben een bedrag van 16.000 euro opgebracht. Een aantal van die flessen zijn zelfs verkocht voor 600 euro per stuk.
  [naar artikel]
 47. De wereld volgens Jeff Goldblum: ‘Wil je dat ik je tatoeëer? Want dat kunnen we regelen, hè!’ (15/09/2020 - De Morgen)
  Hoeveel roomijssmaken zouden er bestaan? Waarom zijn sneakers zo duur? In The World According to Jeff Goldblum gaat, wie anders, Jeff Goldblum op zoek naar het verhaal achter alledaagse fenomenen. Van zwembaden tot jeans. De Morgen had een gesprek met de meest enthousiaste presentator ooit: ‘Wil je dat ik je tatoeëer? Want dat kunnen we regelen, hè!’
  [naar artikel]
 48. De allerstrafste uitspraken van Jeff Hoeyberghs (13/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs zorgde vandaag opnieuw voor een hoop opschudding door zich uit te laten over de #metoo-campagne. "Wees blij met...
  [naar artikel]
 49. Jeff Hoeyberghs haalt uit naar viroloog Marc Van Ranst, maar die kaatst bal terug (02/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs stuurde een tweet de wereld in waarin hij zwaar uithaalt naar viroloog Marc Van Ranst. Marc Van Ranst diende Jeff...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.