Foodtrucks schieten als paddenstoelen uit de grond. De restaurants op wieltjes hebben dan ook heel wat te bieden: gerechten van overal ter wereld, contact tussen kok en klant, mooie busjes... Vier foodtruckuitbaters uit Antwerpen doen voor Goesting hun verhaal. [naar artikel]
Even tijdens de middagpauze een vriendin zien die je al lang niet meer zag of net een zakenluch. Avondje theater of bioscoop gepland maar geen tijd om over huis te gaan ervoor? Soms heb je geen tijd of zin om zelf te koken, maar ook geen goesting in vettige fastfood. To the rescue: deze vijf restaurants waar je niet vies bekeken wordt als je zegt dat je nog een andere afspraak hebt. [naar artikel]
01:05 Foodtrucks moeten voortaan een hoger btw-tarief aan hun klanten aanrekenen, met een meer gepeperde rekening tot gevolg. Bovendien moeten succesvolle foodtrucks werken met een witte kassa. [naar artikel]
Wie een hapje koopt aan een foodtruck, moest tot nu toe vaak maar 6 procent btw betalen. Nu moeten foodtrucks in een aantal gevallen 12 procent aanrekenen. En bij meer dan 25.000 euro jaaromzet, moeten foodtrucks ook met een witte kassa werken. [naar artikel]
Foodtrucks zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld en heel wat Vlaamse steden hebben ondertussen zelfs hun eigen foodtruckfestival, maar net zoals restaurants moeten ook zij zich aan bepaalde regels inzake voedselveiligheid houden. En daar lijkt het blijkbaar wat fout te lopen. Volgens cijfers die CD&V heeft opgevraagd, zou een op de drie niet in orde zijn. [naar artikel]
Het duel met de foodtrucks zorgt voor een mensenmassa. De duo's weten niet waar eerst te beginnen. [naar artikel]
Als de zomer in aantocht is, rollen ook de foodtrucks weer uit. In Vlaanderen dan ook geen gebrek aan foodtruckfestivals. Tegenwoordig heeft iedere stad of dorpje er wel een. Een overzicht van wat je de komende maanden allemaal mag verwachten van de vijf grootste spelers. [naar artikel]
De zonnige dagen zouden normaal voor overvolle terrassen zorgen. Maar in plaats van lange werkdagen zien cafés en restaurants vooral zwarte sneeuw. Stijgende cijfers en nieuwe varianten duwen de hoop op een snelle heropening steeds verder weg. Hoelang houden horecamensen het nog vol? [naar artikel]
Wie van mening is dat echt goed tafelen meer is dan een heerlijke trigger voor je smaakpalet en dat ook de setting bijdraagt tot een unieke eetbeleving, reserveert een tafeltje bij een van onderstaande restaurants. Een pand met een boeiend, historisch verhaal of een interieur om over naar huis te schrijven? Wij tippen vijf must-visits voor de meerwaardezoeker. [naar artikel]
Een op de drie foodtrucks en eetkramen zijn niet in orde met de voedselveiligheid. Dat blijkt uit cijfers die CD&V heeft opgevraagd bij het FAVV [naar artikel]
De gemeente Houthalen-Helchteren is op zoek naar uitbaters van foodtrucks die tijdens de zomermaanden aan De Plas eten en drank willen verkopen. De kantine waar dat voorheen kon, wordt afgebroken. [naar artikel]
Delhaize schroeft de samenwerking met Foodmaker op. De supermarktketen wordt de exclusieve operationele uitbater van de restaurants van het voedingsbedrijf uit Westerlo. Delhaize plant vanaf 2022 vijf nieuwe restaurants te openen per jaar, melden beide partners dinsdag. [naar artikel]
Doordeweeks lekker en kwalitatief tafelen, in een vlot ritme zodat je geen uren van huis bent en tegen een redelijke prijs. Dat zijn de troeven van deze restaurants die zich ergens tussen fastfood en fine dining situeren. [naar artikel]
07:00 Last minute op zoek naar een tafeltje in Antwerpen? Onze culinair recensent vertelt je of deze vijf restaurants in de Koekenstad de moeite waard zijn. [naar artikel]
Een op de drie foodtrucks en eetkramen zijn niet in orde met de voedselveiligheid. Dat blijkt uit cijfers die CD&V heeft opgevraagd bij het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen), zo bericht VTM Nieuws vrijdag. [naar artikel]
Tussen de Marquee en de Castello vind je het lekkerste bos van Hasselt. De foodtrucks in Foodwood van Pukkelpop worden hoe langer hoe origineler. Iemand zin in zondagse bommakost of een Hollands toetje? [naar artikel]
Lees dit artikel: Delhaize gaat restaurants Foodmaker uitbaten Delhaize schroeft de samenwerking met Foodmaker op. De supermarktketen wordt de exclusieve operationele uitbater van de restaurants van het voedingsbedrijf uit Westerlo. Delhaize plant vanaf 2022 vijf nieuwe restaurants te openen per jaar, melden beide partners dinsdag. Foodmaker serveert gezonde voeding. Het bedrijf telt enkele restaurants en levert gezonde maaltijden voor Delhaizes winkelrekken. Bovendien zijn […] Lees dit artikel: Delhaize gaat restaurants Foodmaker uitbaten [naar artikel]
Het voorbije weekend werd het Lommelse Burgemeesterpark ingepalmd door de foodtrucks van Smaak Foodtruckfestival. Twee dagen lang genoten bezoekers er van gezelligheid en eten van over de hele wereld. [naar artikel]
Wie een opleiding bij de VDAB dreigt te mislopen of geen kans ziet om een job te zoeken omdat hij of zij geen opvang vindt, kan vanaf nu zijn kroost toevertrouwen aan een pop-up kindercrèche die kan worden verplaatst. Letterlijk: op wieltjes. [naar artikel]
Vandaag is het Internationale Pannenkoekendag en dat wil zeggen dat je de hele dag lang pannenkoeken mag smullen, mét een geldig excuus. Wij [naar artikel]
Een promo zorgt niet altijd voor een besparing en eigenlijk betaal je beter met cash. Budgetcoach en -experte Sara Van Wesenbeeck hielp al honderden gezinnen besparen op hun huishoudbudget en deelt vijf snelle bespaartips met ons. [naar artikel]
De kebab: al jaar en dag een klassieker in het Limburgse fastfoodaanbod. Sappig gekruid lams-, kalfs- of kippenvlees tussen je broodje? Bij één van deze kebabzaken vind je je gading. [naar artikel]
Sinds 2012 stelt de website Opinionated About Dining (OAD), een belangrijke bron op vlak van culinaire lijstjes wereldwijd, elk jaar een lijst samen met de honderd beste restaurants in Europa. Daarin staan anno 2017 maar liefst vijf Belgische zaken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.