Het handige aan een foodtruck: je kan het restaurant op wieltjes overal makkelijk neerzetten en openen. Bovendien kan je er alles serveren. Van burgers tot kroketten en van pizza tot Pad Thai. [naar artikel]
Het nieuws dat de Deense chef René Redzepi zijn wereldberoemde restaurant Noma gaat sluiten, en vooral zijn commentaren over de ‘zieke, onleefbare gastronomie’, lokken ook reacties uit bij onze sterrenchefs. ‘Hij sleurt de hele gastronomie mee in wat eigenlijk een persoonlijke keuze is.’ [naar artikel]
Wie een opleiding bij de VDAB dreigt te mislopen of geen kans ziet om een job te zoeken omdat hij of zij geen opvang vindt, kan vanaf nu zijn kroost toevertrouwen aan een pop-up kindercrèche die kan worden verplaatst. Letterlijk: op wieltjes. [naar artikel]
Het initiatief 'Jong Keukengeweld' van toerisme Vlaanderen om gastronomie aantrekkelijk te maken voor jongeren, werkt. Voor het negende jaar al... [naar artikel]
Iedere week deelt onze mystery man zijn wedervaren over een willekeurig adres. Deze week: Gastronomie Nicolas in Berchem en Beerse. [naar artikel]
Vlaamse sterrenchefs kreunen onder de beslissingen van het Overlegcomité. Ze zien het niet zitten de deuren te openen op 8 mei. ‘Je kunt ons niet vragen gastronomie op een terras te brengen’, zegt chef Stéphane Buyens. [naar artikel]
Het hoeft niet altijd met een wijntje erbij, vinden ze bij Taratata. Culinaire gids Gault&Millau bekroonde het Hasseltse restaurant dan ook met de award voor Bierkaart van het Jaar. We nemen de proef op de som: kan gastronomie ook met een biertje? [naar artikel]
Auping lanceert op 1 oktober een nieuwe type bed. Noa is uitgerust met wieltjes en speelt zo in op de trend van kleiner wonen. Wie een studio of... [naar artikel]
De Franse krant Le Figaro waarschuwt dat het land van de gastronomie is afgezwakt tot een fastfoodkoninkrijk. Burgers en pita’s dreigen de jambon-beurre en boeuf bourguignon te verdringen. [naar artikel]
Het bestuur van de Kroatische havenstad Dubrovnik neemt een nieuwe maatregel om de overlast van toeristen tegen te gaan. In het pittoreske oude stadsgedeelte mag je voortaan niet langer met trolleys over straat dokkeren, want de wieltjes maken te veel lawaai. [naar artikel]
Het is er momenteel veel te heet, maar beslist de moeite om een keer te bezoeken in het najaar of in mei. Voor reporter Mark van Luyk is Sicilië een eiland vol cultuur en gastronomie. [naar artikel]
Corona heeft het horecalandschap duchtig door elkaar geschud. Maar uit die chaos en miserie groeit ook veel schoonheid en vindingrijkheid. Van de botanische gastronomie die vleugels krijgt tot innoverende concepten. Dit zijn de grootste restauranttrends, volgens trendwatcher Kate Stockman. [naar artikel]
Bij tweede provincialer Lindelhoeven VV werd op twee weken tijd evenveel keer ingebroken in de voetbalkantine. Dieven stalen onder andere een muziekinstallatie, een laptop en opmerkelijk: de twee wieltjes van de steekkar. “Alles bij elkaar goed voor 3.000 euro”, zegt de secretaris. [naar artikel]
Op dinsdag 28 september trok Samana Lommel-Centrum met 70 deelnemers, al dan niet met rolstoel, door en om het centrum van Lommel. Samen maakten ze een ‘snoepertjestocht op wieltjes’. [naar artikel]
De verdeler van kookgerei Berghoff Belgium uit Beringen-Paal lanceert een eerste reeks van 100 procent gerecycleerde en energiezuinige kooktools. CEO Hilde Rutten van Berghoff Belgium gaat nog verder en zet ook een heuse campagne rond duurzame gastronomie op poten. [naar artikel]
In het historische pand Den Breckpot op de Mechelse Korenmarkt is in alle stilte restaurant Artoa geopend. “Als vleesrestaurant willen wij de gastronomie in Mechelen opnieuw op de kaart zetten”, zegt chef-kok Jens Van Rompay (29). [naar artikel]
?Enkele honderden sportievelingen hebben maandagavond de Limburgse hoofdstad verkend op wieltjes. Al rolschaatsend, skaten, steppend en fietsend flitsten ze op de tonen van de Roller Bike DJ’s vanop het Dusartplein via de groene boulevard naar de buitenwijken van de stad. De sportievelingen konden kiezen tussen een lus van 6 of 20 kilometer. [naar artikel]
De orde van de Hasseltse speculaas vierde zaterdagnamiddag 13 mei zijn jaarlijkse kapitteluitreiking in aanwezigheid van minister Vandeput, burgemeester Vananroye en talrijke schepenen alsook de Confrérie van de Hasseltse Jenever, de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie uit Sint-Truiden en de Kortessemse Confrérie van het Haspengauws fruit en haar gastronomie uit Kortessem. [naar artikel]
Skip dit jaar het kerstmenu en begin te sparen. Veel te sparen. Zodat u op 22 december aan tafel kan bij Hertog Jan in Zedelgem. Het driesterrenrestaurant – uniek en wereldtop – van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens serveert die avond zijn laatste plat. “Geen aderlating voor de Belgische gastronomie. Het kan alleen maar nóg beter worden.” [naar artikel]
De jonge kok Sieben Dierckx (24) uit Gierle (Lille) lanceert deze week met zijn zaak Richard en z’n bruur een nieuwe kookformule. Met gerechten op een ofyr of vuurschaal wil hij gastronomie tot bij de mensen thuis brengen. Door de coronamaatregelen beperkt Sieben Dierckx zich voorlopig tot afhaalgerechten. [naar artikel]
Aan elke gloednieuwe Ferrari die de fabriek in Maranello verlaat, verdient de Italiaanse sportwagenbouwer net geen 70.000 euro. Dat is bijna 1.500 keer meer dan wat Ford ‘vangt’ per Fiesta of Focus die van de band rolt. Twee merken – en niet van de minste – blijken zelfs met verlies te verkopen. Het loopt duidelijk niet voor élke constructeur op wieltjes. [naar artikel]
In Lyon, thuisstad van wijlen driesterrenchef Paul Bocuse, nemen op 29 en 30 januari koks uit 24 landen deel aan de Olympische Spelen van de gastronomie: de Bocuse d’Or. Woensdag verdedigen chef-kok Lode De Roover en zijn team de Belgische eer. Lode was tot 2013 souschef van Ferdy Debecker, in 1999 de laatste Belg op het podium. Een gesprek in Ferdys restaurant Eyckerhof in Bornem. [naar artikel]
“Ze bestraffen de beste leerling van de klas. Alsof iemand anders door het rood rijdt en ik de boete krijg.” Vanop de bovenste verdieping van het MAS schreeuwt driesterrenchef Viki Geunes zijn frustratie uit over de gang van zaken. “De overheid heeft geen honger naar gastronomie.” [naar artikel]
Begin maart had Swapfiets, zeg maar de Netflix van de fietsen, 1.000 klanten in de hoofdstad. Deze maand klopt het... The post Swapfiets loopt op wieltjes in Brussel: aantal fietsers verdriedubbeld op een half jaar tijd appeared first on Business AM. [naar artikel]
Het goedkoopste kaartje kost 63 euro, da’s al niet mis. Maar het zijn de tickets van 253 euro die het eerst uitverkocht waren. Er zijn dan ook mensen die een moord zouden begaan om dezelfde lucht te mogen inademen als Tony Hawk, de 53-jarige man die op 2 augustus komt optreden in Antwerpen. 125 miljoen euro verdienen met een plank op vier wieltjes, het spreekt duidelijk tot de verbeelding. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.