Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.” [naar artikel]
Samen met onze lezers gaan we op zoek naar het beste bolletje vanille-ijs van Limburg. Stem nog tot en met 11 juli op jouw favoriete ijsjeszaak. De vijf zaken met de meeste stemmen krijgen midden juli een bezoekje van deze driekoppige jury. De winnaar ontdek je volgende week in Goesting. [naar artikel]
Vegan burgers worden steeds populairder en veroveren zelfs menukaarten van traditionele brasseries en frituren. Wij stuurden de vegankoning- en koningin van Limburg op pad om erop los te proeven. Is de meest ‘vlezige’ ook meteen de lekkerste? [naar artikel]
De klassieke lasagne staat op menig Limburgse menukaart. Maar in welk restaurant smaakt de bolognaisesaus het best en is het korstje het krokantst? Topchef Anne-Sophie Breysem maakte voor ons een culinair rondje Italië in eigen provincie. “Deze saus heeft meer weg van tomatensoep.” [naar artikel]
Een dame blanche - vanilleroomijs met warme chocoladesaus - is een van de populairste desserts in Vlaanderen. Wij gingen het zomerse nagerecht op zeven plekken in Limburg uitproberen en vonden er eentje die de perfectie benadert: “De lepel glijdt door het ijs als een warm mes door boter.” [naar artikel]
Geen seizoen waarin traag gegaarde ribbetjes beter smaken dan de zomer. Wij stuurden Dimitri Zetzsche - Belgisch kampioen BBQ in de categorie ribbetjes - op pad om in zeven Limburgse restaurants spareribs te proeven. “Over ‘all you can eat-formules’ ben ik meestal sceptisch, maar hier begrijpen ze perfect wat een lekkere portie ribbetjes is.” [naar artikel]
Op de Bessemerstraat, dichtbij het kerkplein in Lanaken, hebben de afgelopen jaren steeds meer frituristen hun eigen frituur geopend. Met ‘t Frithuuske opende vorig week al de vierde frituur in de straat. En nog deze maand openen ook Ellen en Tim amper 50 meter verderop frituur Royal. “Elk heeft zijn specialiteiten. We zijn geen concurrenten. Ik noem het liever ‘concullega’s”, verduidelijkt Ellen. [naar artikel]
Ooit al eens baklava geproefd? Het zoete gebak gemaakt van dunne laagjes filodeeg met een vulling is een geliefde lekkernij, van de Balkan tot het Midden-Oosten. En al zeker in Turkije. Bij volgende adresjes zit je goed. [naar artikel]
Je ziet het in de versafdeling en langs de openbare weg: het aardbeienseizoen is aangebroken. Vijf adresjes waar je een bakje vol lekkers kan afhalen, van automaten tot drive-ins. [naar artikel]
Een vers geperst sapje: niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Of wat dacht je van een smoothie bomvol vers fruit, recht uit de blender? Bij deze adresjes les je op fruitige manier je dorst. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.