De PFOS-waarden in het bloed van werknemers van chemiebedrijf 3M in Zwijndrecht overschreden de huidige gezondheidsnormen 21 jaar geleden gemiddeld 190 keer. “Dit is verontrustend. Het duurt zo’n 35 jaar voor die stof uit hun lichaam is”, zegt toxicoloog Jan Tytgat. [naar artikel]
Een grote gapende wonde en veel bloed: Sonja Plessers (54) uit Hasselt belandde donderdag op spoed nadat een glazen colafles ontplofte. “De druk was enorm, anders kan het niet zo’n diepe snijwonde veroorzaakt hebben”, zegt ze. Coca-Cola liet de scherven meteen ophalen voor analyse. [naar artikel]
Een grote gapende wonde en veel bloed: Sonja Plessers (54) uit Hasselt belandde donderdag op spoed nadat een glazen colafles ontplofte. “De druk was enorm, anders kan het niet zo’n diepe snijwonde veroorzaakt hebben”, zegt ze. Coca-Cola liet de scherven meteen ophalen voor analyse. [naar artikel]
Volgens toxicoloog Jan Tytgat moet Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA) op het moment dat hij dronken een ongeval veroorzaakte... [naar artikel]
Volgens toxicoloog Jan Tytgat moet Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA) op het moment dat hij dronken een ongeval veroorzaakte... [naar artikel]
In het bloed van tien mensen die in de buurt van de 3M-fabriek in Zwijndrecht wonen, zitten veel te hoge concentraties PFAS. Alle stalen overschrijden de grens van 6,9 nanogram per ml bloed. Bij één staal is de PFAS-waarde maar liefst 168 keer hoger dan de Europese drempel. Volgens toxicoloog Jan Tytgat is er “geen paniek nodig”, maar wel “verdere opvolging”. [naar artikel]
Er werden hogere PFOS-waarden dan gemiddeld aangetroffen in de bloedstalen van omwonenden van Tenneco. “Maar er is geen reden tot ongerustheid”, zegt een bekende toxicoloog die de stalen onderzocht. [naar artikel]
Brussel is Antwerpen niet. Maar het kan het wel heel snel worden. Die waarschuwing van een Brusselse arts niet mis te verstaan. “De cijfers zijn alarmerend, zoals in alle grote steden. We zijn ongerust”, klink het bij Sciensano. [naar artikel]
“Hoe mag uw vlees gebakken zijn?” Het is een vraag die iedereen al eens heeft moeten beantwoorden op restaurant. Nogal wat mensen hebben hun biefstuk graag sappig en dus nog rood vanbinnen. Maar wanneer er bij het doorsnijden een rode vloeistof uit het vlees komt, is dat geen bloed. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.