Italianen krijgen binnenkort te maken met duurdere pasta. Slechte oogsten van de belangrijke durumtarwe door extreem weer zorgen voor tekorten en hogere productiekosten. Verkoopprijzen van spaghetti en penne in de Italiaanse supermarkten zullen daardoor voor de kerst nog stijgen. Dat zegt topman Giuseppe Ferro van een van de grootste Italiaanse pastamerken La Molisana tegen de krant Il Sole 24 Ore. [naar artikel]
Op Youtube en Instagram zijn zogenaamde ‘pasta Grannies’ hit. Meer dan twee miljoen mensen wereldwijd bekijken de filmpjes van oude nonna’s in Italië die nog zelf hun pasta rollen. Ook in ons land zijn er rasechte, Italiaanse ‘nonna’s’ die hun pasta traditioneel zelf maken. Maar hoe begin je eraan, en heb je er speciale keukentoestellen voor nodig? Carolina Prandini (94) en Anna Christiano (80) delen tips én recepten. Gebruik géén tomaat in deze saus met ossobuco, want anders proef je het vlees niet meer.” [naar artikel]
Op haar 13de al schreef ze een eerste scenario van haar eigen begrafenis, bloemen en muziek incluis. Vandaag is ze begonnen aan de finale versie. [naar artikel]
Het sneeuwt voor het eerst sinds lang in Florida en de Niagarawatervallen zijn bevroren. In Australië spuiten de inwoners hun daken nat opdat het... [naar artikel]
Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het klaarmaken ervan anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe of niet? En hoelang laat je die pasta best pruttelen? HLN Eten zet de beste tips op een rijtje om pastafiasco’s in de toekomst te vermijden. [naar artikel]
Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]
Tegen verse pasta zegt niémand nee. Ook sterrenchefs niet. “We waren nog geen halve dag bezig of de eerste aanvraag van een sterrenchef rolde al binnen”, vertellen Bruna Bonaca en Emanuele Mazzaroppi van ‘Pastology’. Ze verklappen hoe je verse pasta maakt én herkent. Daarnaast delen ze een exclusief recept, net als 5 toptips om de lekkerste pasta uit de keuken te toveren. “Zijn alle vormpjes identiek en blinkt de pasta mooi? Dan is de kans groot dat hij naar plastiek smaakt.” [naar artikel]
Tegen verse pasta zegt niémand nee. Ook sterrenchefs niet. “We waren nog geen halve dag bezig of de eerste aanvraag van een sterrenchef rolde al binnen”, vertellen Bruna Bonaca en Emanuele Mazzaroppi over de vliegende start van hun zaak Pastology. De pastaspecialisten verklappen op deze wereldpastadag hoe je verse pasta maakt én herkent. Ze delen ook een exclusief recept en 5 tips om de lekkerste pasta uit de keuken te toveren. “Zijn alle vormpjes identiek en blinkt de pasta mooi? Dan smaakt hij naar plastiek.” [naar artikel]
Nog nooit steeg de prijs van een winkelkar zo hard als vorig jaar. Maar welke A-merken én huismerken zijn nu eigenlijk het stevigste in prijs gestegen, en zorgden dus voor meer druk op je portefeuille? Christophe Echement, CEO van prijsvergelijker PingPrice zocht het uit voor Colruyt, Carrefour en Delhaize, en maakte een top tien van ‘geldvreters’. “De supermarkten weten op welke populaire merken ze meer winst kunnen nemen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.