Gekookte pasta bewaar je best niet te lang. Daarvoor waarschuwt het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV). Hoewel koude pastasalades bij warm weer erg populair zijn, raadt het FAVV aan om gekookte pasta niet langer dan twee dagen in de koelkast te bewaren. Wie dat langer doet, kan erg ziek worden, klinkt het bij ‘VRT NWS’. [naar artikel]
Tegen verse pasta zegt niémand nee. Ook sterrenchefs niet. “We waren nog geen halve dag bezig of de eerste aanvraag van een sterrenchef rolde al binnen”, vertellen Bruna Bonaca en Emanuele Mazzaroppi van ‘Pastology’. Ze verklappen hoe je verse pasta maakt én herkent. Daarnaast delen ze een exclusief recept, net als 5 toptips om de lekkerste pasta uit de keuken te toveren. “Zijn alle vormpjes identiek en blinkt de pasta mooi? Dan is de kans groot dat hij naar plastiek smaakt.” [naar artikel]
Tegen verse pasta zegt niémand nee. Ook sterrenchefs niet. “We waren nog geen halve dag bezig of de eerste aanvraag van een sterrenchef rolde al binnen”, vertellen Bruna Bonaca en Emanuele Mazzaroppi over de vliegende start van hun zaak Pastology. De pastaspecialisten verklappen op deze wereldpastadag hoe je verse pasta maakt én herkent. Ze delen ook een exclusief recept en 5 tips om de lekkerste pasta uit de keuken te toveren. “Zijn alle vormpjes identiek en blinkt de pasta mooi? Dan smaakt hij naar plastiek.” [naar artikel]
Een afgekoeld bord pasta of rijst is gezonder dan vers gekookte sliertjes of korrels. Dat suggereren wetenschappers althans. Ze hebben ontdekt dat zetmeelmoleculen in koolhydraten tijdens het afkoelen van structuur veranderen en dat tot een reeks gezondheidsvoordelen kan leiden. [naar artikel]
De gekookte aardappel is iets minder geliefd dan vroeger, amper één Belg op de acht schilt en kookt zijn patatjes nog op de traditionele manier, volgens VLAM. De klassieke aardappel maakt vaak plaats voor alternatieve aardappelbereidingen of andere soorten koolhydraten zoals pasta, rijst of quinoa. Maar zijn die dan zoveel gezonder? Diëtiste Sanne Mouha legt uit [naar artikel]
Wie pasta klaarmaakt, eet die best binnen de twee dagen na het koken op. Daarvoor waarschuwt het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) aan VRT NWS. Wie pasta eet die langer dan twee dagen bewaard is, kan erg ziek worden. “In het ergste geval kan het zelfs fataal zijn.” [naar artikel]
De gekookte aardappel is minder geliefd dan vroeger. Amper één Belg op de acht schilt en kookt zijn aardappelen nog op de traditionele manier. “De koolhydraatarme beweging hielp het idee de wereld in dat patatjes dikmakers zijn”, vertelt Sanne Mouha over de typische Vlaamse kost. Maar is dat effectief zo? En zijn die aardappelen dan zoveel ongezonder dan alternatieven zoals rijst of pasta? [naar artikel]
Koude pastasalades zijn erg populair bij een zomerse barbecue, maar je let er toch maar beter mee op. Volgens het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) mag je gekookte pasta niet langer dan twee dagen in je koelkast bewaren: "Wie pasta eet die langer dan twee dagen bewaard is, kan erg ziek worden. In het ergste geval kan het zelfs fataal zijn." [naar artikel]
Pasta smaakt altijd, pasta is life. Maar soms kan pasta wel eens een duwtje in de rug gebruiken om de banaliteit te overstijgen. Deze provençaalse... [naar artikel]
Zot van pasta? Kijk dan eens verder dan de Italiaanse keuken. Het Kookboek ‘Pasta & Noodles’ laat je ook kennismaken met Poolse pierogi, Libanese spaghetti en Chinese noedels. [naar artikel]
Pasta staat bekend voor zijn verschillende vormpjes: fusilli, penne, farfalle, orecchiette,... Maar al deze vormen zorgen er wel voor dat die pasta in grotere dozen moet. Dat zorgt voor meer verpakking en vervoer. Daarom zijn wetenschappers er nu in geslaagd om platte pasta te maken die vorm aanneemt als je het in kokend water doet. [naar artikel]
Wie pasta klaarmaakt, eet die best binnen de twee dagen na het koken op. Daarvoor waarschuwt het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) aan VRT NWS. Wie pasta eet die langer dan twee dagen bewaard is, kan erg ziek worden. “In het ergste geval kan het zelfs fataal zijn.” [naar artikel]
Het is vandaag Wereld Pasta Dag en als je nog geen goed excuus had om vanavond pasta op het menu te zetten, heb je dat nu wel. Weet jij alles over... [naar artikel]
Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]
Eenvoudige producten, perfect gekookte pasta en een vleugje passie en liefde: dat zijn de hoofdingrediënten voor een goede Italiaanse pasta. Dat weet ook Chef Alex, die in zijn nieuw restaurant Con Amore in Pelt de gasten wil laten genieten van de simpele en authentieke Italiaanse keuken. [naar artikel]
Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]
Als Italianen over pasta discussiëren, dan raken de gemoederen algauw verhit. Je mag klassieke gerechten alleen maar op die éne wijze klaarmaken, maar toch is niemand het over die wijze akkoord. Foodhistoricus Luca Cesari verzamelt alles over pasta in The Discovery of Pasta: A History in Ten Dishes. Hier alvast 10 weetjes over je favoriete gerecht die je nog niet wist. [naar artikel]
Niets zo vervelend als spaghettislierten die aan elkaar en aan de kookpot blijven plakken. Om dat te verhelpen doen we allemaal een scheutje olie in het water. Maar nu blijkt dat je dat helemaal niet mag doen. Hoe zit dat precies? Metro UK sprak met Guido Pedrelli. De man richtte Nona Box op, een bedrijf […] Het bericht Dit mag je nooit doen als je pasta kookt verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Als Italianen over pasta discussiëren, dan raken de gemoederen al gauw verhit. Je mag klassieke gerechten alleen maar op die éne wijze klaarmaken, maar toch is niemand het over die wijze akkoord. Foodhistoricus Luca Cesari verzamelt alles over pasta in The Discovery of Pasta: A History in Ten Dishes. Hier alvast 10 dingen over je favoriete gerecht die je nog niet wist. [naar artikel]
Wetenschappers hebben een nieuwe pastavorm gecreëerd: platte pasta. Wanneer je de nieuwe pasta in kokend water legt, transformeert de Italiaanse lekkernij in een andere pastavorm. Je hoeft dus geen afscheid te nemen van de creatieve figuurtjes. Pasta komt in allerlei vormen en maten: penne, farfalle, kleine dino’s, … Noem maar op en er bestaat wel […] Het bericht Deze pasta verandert van vorm bij contact met kokend water (video) verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Heb je je favoriete zonnebril bovengehaald, maar zit hij vol met krassen? Geen paniek. Met deze vijf trucjes maak je je glazen in een mum van tijd krasvrij. 1. Zilverpoets Heb je zilverpoets in huis? Ideaal. Giet een klein beetje ervan op je glazen en wrijf uit met een watje. Wanneer je te veel poetsmiddel […] Het bericht Met deze vijf tips verwijder je de krassen van je zonnebril verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Van cannelloni met vlees tot ravioli met spinazie. Van de honderden soorten pasta die er bestaan, is gevulde pasta het veelzijdigst, met dank aan de vulling. Bij deze adresjes kan je met gevulde pasta je maagje vullen. [naar artikel]
“Doe geen olijfolie bij je pasta”. In een opvallend filmpje van de website Business Insider noemt de Italiaanse kok Fabio Viviani het verspilling als je een scheutje in het kookwater van je pasta giet. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.