Pasen staat synoniem voor eitjes. En dan gaat het niet alleen over de chocoladen versies die je raapt in de tuin, maar ook diegene die je op tafel zet die van de kip afkomstig zijn. Met deze drie gerechten tover je een gezonde paasbrunch op tafel voor je hele familie of gezin. [naar artikel]
Je gezin voedzame kost voorschotelen op hectische werk- en schooldagen is niet altijd een sinecure. Op sociale media zijn de hashtags #mealprepping en #foodprepping — trucjes waarmee je dagelijks een verse, huisbereide maaltijd op tafel krijgt — dan ook ontzettend populair. Deze drie vrouwen slagen erin zónder het hele weekend achter het fornuis te staan. [naar artikel]
Nu de temperaturen weer ietsje lager zijn is het soep- en stoofpotjesweer volop aangebroken. Onze HLN-chefs Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman kozen daarom voor het weekmenu deze week herfstige klassiekers die ze voorzien van een eigen twist. Voor amper 18,60 euro kook je voor vier personen vijf gerechten. Aan tafel! [naar artikel]
Heel wat kinderen eten niet genoeg gezonde voeding en komen niet aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit. “Om die reden riepen we het project ‘gratis soep’ in het leven”, vertelt schepen van Sociaal Beleid Bouchera Ait Aadi (Pro3680). “Tot 6 februari zullen we in alle lagere scholen van Maaseik twee keer per week gratis, gezonde en lekkere soep aanbieden.” [naar artikel]
Chefs Jeroen De Pauw, Seppe Nobels en Wim Ballieu leerden van hun mama de basis in de keuken en namen daarvan heel wat geheime ingrediënten en recepten mee. “Ze is de enige die van klassiekers zoals stoofvlees, spaghettisaus en vol-au-vent zo'n smaakbommen kan maken", vertelt Wim Ballieu. Ter ere van Moederdag delen deze chefs hun mama’s exclusieve recept en vertellen hoe moeders keuken hen gevormd heeft als chef. [naar artikel]
Mamma mia, lasagne is misschien wel het beste dat de Italianen ooit bedacht hebben. Wij maken een ‘back to basics’-versie met een vleessaus die we... [naar artikel]
Een traditionele lasagne met bolognesesaus barst niet van de groenten. Liever meer veggies in de mix? Maak ‘m op zijn Belgisch en voeg knolselder,... [naar artikel]
Met het oog op de zomer willen veel mensen lastminute toch nog enkele kilo’s verliezen. “Dankzij kleine, simpele aanpassingen kun je dat op een duurzame manier aanpakken”, verzekert HLN-chef Sandra Bekkari. Maar hoe zet je eenvoudig een lekkere en voedzame maaltijd op tafel waardoor je minder honger hebt tussendoor? “Er zijn géén regels, maar deze vijf principes kunnen je helpen”, tipt Bekkari, die ook twee simpele recepten deelt. [naar artikel]
Een nieuwe aflevering van De Mol betekent ook een nieuwe aflevering van De Mol: Behind The Scenes. Daarin is deze keer veel aandacht voor de bezoekers van de kandidaten en krijgen we verschillende dad jokes te horen van de crew. Na elke aflevering van De Mol kan je op GoPlay kijken naar een nieuwe aflevering van De Mol: Behind The Scenes. Zoals de naam al doet vermoeden, kan je in deze korte afleveringen zien wat er gebeurt achter de schermen bij De Mol. “Wanneer de echte cameramannen stoppen met filmen, kom ik in actie”, horen we online reporter Kelly zeggen in het begin van elke aflevering. Zij toont wat de kandidaten doen tussen de opdrachten en interviews door en dat levert deze week opnieuw leuke beelden op. Mama’s en Friends In de vijfde aflevering van De Mol kregen de kandidaten bezoek van hun mama’s (en de zus van Stéphanie). In De Mol: Behind The Scenes krijgen we nu te zien hoe zij hun tijd in Sicilië beleefden. De mama’s arriveerden op de luchthaven van Palermo en mochten eerst nog een dagje genieten van de zon. Daarbij vertellen ze over hun excuus om een weekendje weg te zijn. Verschillende mama’s vertelden dat ze naar een trouwfeest gingen. Hoewel we in de aflevering (gesponsorde) beelden te zien kregen van spaghettisaus die in het zonnetje gemaakt werd, werd de spaghettisaus van de mama’s eigenlijk gemaakt in België. “Die sauzen zijn wel degelijk in België gemaakt, in hun eigen keuken. En dan zijn die vacuüm verpakt en mee naar hier gekomen”, vertelt producer Marlies. Acteur Matthew Perry overleed tijdens de opnames van De Mol, waardoor het ook aan tafel bij de deelnemers ging over Friends. Daarbij kreeg elk van de zes deelnemers – toevallig drie vrouwen en drie mannen – een personage toegewezen. Zouden jullie het op dezelfde manier verdelen? Bekijk hier de vijfde aflevering van De Mol: Behind The Scenes. De Mol is elke zondag om 20 uur te zien op Play4 en online via GoPlay. In De Mol: Behind The Scenes kan je na de aflevering extra beelden van achter de schermen bekijken. Wil je op de hoogte blijven over alles van De Mol. Word dan lid van onze Facebookgroep ‘DE MOL 2024: Alle hints en tips’. The post ‘De Mol: Behind The Scenes’: Het geheim van de spaghettisaus en een eerbetoon aan Matthew Perry appeared first on Newsmonkey. [naar artikel]
Met het oog op de zomer willen veel mensen toch nog enkele kilo’s verliezen. “Maar als je dat op een duurzame manier aanpakt met kleine, simpele aanpassingen hoef je jezelf dat doel volgend jaar niet meer op te leggen”, verzekert HLN-chef Sandra Bekkari. Hoe zet je eenvoudig een lekkere en voedzame maaltijd op tafel waardoor je minder honger hebt tussendoor? “Er zijn géén regels, maar deze vijf principes kunnen je helpen”, tipt Bekkari, die ook twee simpele recepten deelt. [naar artikel]
De stad Antwerpen start na de herfstvakantie met haar aangekondigde proefproject rond het aanbieden van voedzame maaltijden op school. In een eerste fase gaat het om negen basisscholen, verspreid over de stad en de onderwijsnetten. De scholen ontvangen een subsidie per kind en kunnen daarmee een pakket voedzame maaltijden samenstellen met een partner naar keuze. Het kan gaan om soep (‘s middags), ontbijt of tussendoortjes. [naar artikel]
Op geld besparen we allemaal graag, maar op smaak liever niet. Deze vijf nieuwe gerechten van het HLN Eten-weekmenu voorzien in beide noden: betaalbaar en tegelijkertijd nog lekker. De kippenworstjes zijn ideaal voor de kinderen, de aardbeienmuffins neem je vrolijk mee naar het werk en die salade met burrata? Die schreeuwt zomer uit. Aan tafel! [naar artikel]
Soep maken lijkt makkelijk en toch smaken je creaties soms niet zoals gehoopt. “Tja, er gaan veel slechte tips rond”, zegt groentekok Frank Fol. Hoe red je een soep die te zout is? Hoe ben je zeker dat hij niet te waterig wordt? En door welke foutjes verliezen je groenten hun smaak? De chef deelt tien essentiële do’s en don'ts voor de perfecte soep. “Dit advies lees je vaak, maar doe het niet.” [naar artikel]
Emma’s kitchen is een nieuw fastfoodconcept dat focust op verse en gezonde voeding. Een goede selectie maken van de beste ingrediënten en die vervolgens samenstellen tot evenwichtige en gezonde gerechten die bovendien binnen de drie minuten geserveerd kunnen worden. Emma’s Kitchen bevindt zich in de Groendaalstraat 12 en opent morgen zijn deuren. [naar artikel]
Je hoeft echt geen uren in de keuken te staan om een heerlijk feestmenu op tafel te zetten. Met een goeie planning en een paar slimme tips geniet jij ook van een stressvrije en gezellige Kerst! [naar artikel]
Als het kouder wordt, krijg je vanzelf zin in warm troosteten. Kook volgens de seizoenen met ingrediënten die nu op hun best zijn, zo krijg je alles binnen wat je lichaam nodig heeft. [naar artikel]
“Ik zou willen dat ze voor altijd mijn kleine meisje blijft.” Zuhal Demir (43) is naast minister ook fulltime mama. Geen makkelijke combinatie, zo blijkt. “Ik zou op tien plekken tegelijk aanwezig moeten zijn, maar ik maak keuzes. Rozanne is voor mij te belangrijk.” In een openhartig gesprek met ‘Primo’ legt Zuhal nu uit hoe ze het moederschap combineert met haar passie voor de politiek. “Ik vind het belangrijk dat ik een impact kan hebben op het dagelijkse leven van de mensen.” [naar artikel]
Niets beter op een koude dag dan een heerlijk torentje lasagne recht uit de oven waaraan je het puntje van je tong nét niet verbrandt. Wie geen zin heeft in lasagne uit een pakje, maakt de klassieker gewoon zelf. Maar hoe voorkom je een laagje water in je schotel? En met welke kaas krijg je de smeuïgste korst? Chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vier dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. [naar artikel]
Wat schaft de pot in de Limburgse binnenspeeltuinen? Chef-kok en mama Kaatje Goyens ging met haar dochters overal ravotten en speurde de kaart af naar ‘gezonde’ opties: “In deze speeltuin moeten de mama’s de schijfjes komkommer en worteltjes uit hun salade pikken voor bij de frietjes van de kinderen.” [naar artikel]
“De wereld draait voor jou en voor iedereen, zo luidt ons jaarthema dit jaar. En daar hebben we ook inspiratie gevonden voor ons schoolfeest. We hebben gekozen voor een wereldfestival en daar hoort ook een wereldkeuken bij”, zo vertelt directrice Fabienne Vanaken. Ouders met een andere nationaliteit sprongen graag mee op de kar. “Dankzij deze mama’s en papa’s kunnen we vandaag gerechten serveren uit Polen, Moldavië, India, Roemenië en Pakistan.” Ook voor de ouders was het een bijzondere ervaring. “Voor ons is dit een mooie gelegenheid om iedereen letterlijk van onze cultuur te laten proeven. Sinds zaterdagochtend zijn we met twaalf mama’s aan het koken geslagen. We hebben onder meer samosa’s en pakora’s gemaakt. Dat zijn typische gevulde gerechten uit India en ze vielen duidelijk in de smak” zo vertelt Balwinder Kaur. Samen met de andere Indiase mama’s had ze zich ook piekfijn uitgedost voor dit schoolfeest. [naar artikel]
De producent van lasagne van het merk Come a Casa roept het product “Lasagne Bolognaise 1 kg”, dat verkocht werd in de winkels van Delhaize, terug. [naar artikel]
In de schaftlokalen voor havenarbeiders in de Antwerpse haven worden de komende weken gerechten geserveerd van de hand van chef Viki Geunes van Zilte. De driesterrenchef stond dinsdag bij Schaft Kallo zelf mee aan het fornuis om een verfijnd gerechtje met lichtgerookte zalm, selderremoulade, kappertjes en lavas op de borden te toveren. De dokwerkers en andere havenmedewerkers waanden zich tijdens hun middagpauze dan ook even in een sterrenrestaurant. “Hij mag hier nog meer komen koken”, klonk het. [naar artikel]
Soep maken lijkt makkelijk en toch smaken je creaties soms niet zoals gehoopt. Tja, er gaan veel slechte tips rond, zegt groentekok Frank Fol. Hoe red je een soep die te zout is? Hoe ben je zeker dat hij niet te waterig wordt? En door welke foutjes verliezen je groenten hun smaak? De chef deelt tien essentiële do’s en don'ts voor de perfecte soep. “Dit advies lees je vaak, maar doe het niet.” [naar artikel]
’t Afhaalhuisje in Stevoort is een gevestigde waarde onder de takeaway-adresjes. Liefst 22 jaar geleden startte Sandra Thijs met de zaak. “Onze spaghettisaus is na al die jaren nog steeds dezelfde”, knipoogt Sandra. [naar artikel]
Het moederschap, dat is liefde krijgen en geven. Dat is ploeteren en zwoegen. Vallen en opstaan. Je rol als mama loopt nu eenmaal niet altijd even perfect, hoe graag je dat ook wil. Dat bewijzen ook deze elf quotes van Belgische mama’s. Ze ploeteren elk op hun manier lekker verder en tonen hoe het moederschap écht is. “Ik snap niet hoe andere mama’s het doen: hun kleintje proper houden.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.