Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Bakken je taarten aan? En volg je toch het recept? Met deze vuistregel staat je oven altijd op de juiste temperatuur

05/11/2021 - 11:39
"De ene oven is de andere niet. Daardoor lijkt de temperatuur in je recept soms niet te kloppen. Want misschien heb jij een heteluchtoven en heeft de bedenker van het recept een gewone oven gebruikt. Claudia Allemeersch, auteur van o.m. Het Oven Kookboek, heeft daar een goede vuistregel voor."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Waarom moet je je oven voorverwarmen? (02/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

In elk recept voor een ovengerecht staat standaard dat je je oven moet voorverwarmen. Maar waarom is dat nodig? Hoe kan je zien of je oven écht warm is? En waarom moet in bijna elk recept de oven op 180 °C? Chef-kok Freek De Roo legt uit. [naar artikel]


2. Hoelang moet je je oven écht voorverwarmen? (03/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

In elk recept dat je tegenkomt waar de oven voor gebruikt moet worden, staat standaard dat je je oven moet voorverwarmen. Maar waarom moet je die oven voorverwarmen? Hoe kan je zien of je oven écht warm is? En waarom vraagt bijna elk recept om te kiezen voor 180 °C? Chef-kok Freek De Roo legt uit. [naar artikel]


3. Brood bakken? In IJsland doen ze dat met lava (03/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Siggi Rafn Hilmarsson is een IJslandse bakker, maar wel eentje met een heel ongewone oven. Hij stopt zijn deeg namelijk 24 uur lang onder de grond in de nabijheid van een warmwaterbron. Dankzij de kokende lava die het water opwarmt, kan zo ook het brood verder bakken. Lava is er in elk geval genoeg want het eiland telt niet minder dan 30 werkende vulkanen. Siggi bakt voornamelijk traditioneel roggebrood, naar een recept dat honderden jaren oud is. "Het heeft een unieke smaak die je niet krijgt door te bakken in een gewone oven", zegt hij. [naar artikel]


4. Met deze mini-oven is je pizza in twee minuten klaar (14/11/2018 - Metro)

Pizza, dat kan er altijd in. Alleen duurt het een tijdje vooraleer hij uit de oven mag. Dat probleem is volledig van de baan met dit keukensnufje. Maak kennis met de Breville Smart Oven Pizzaiolo. Deze mini-oven haalt in geen tijd een temperatuur van maar liefst 400 graden. Dat is vergelijkbaar met de temperatuur van […] Het bericht Met deze mini-oven is je pizza in twee minuten klaar verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


5. Het mooiste zit echt vanbinnen: vanillecake met een hart van chocolade (24/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

In Bake Off Vlaanderen deden ze het al: prachtige taarten bakken waarbij de echte verrassing binnenin zat. Dat kan jij ook! Met dit recept van... [naar artikel]


6. 'Bij Les Tartes de Françoise bakken we 25.000 taarten per week in een keuken zoals thuis' (20/02/2021 - De Tijd)

06:00 26 jaar geleden bakte een jonge vrouw taarten in een Brussels keukentje. Vandaag is Les Tartes de Françoise een culinair instituut met een wekelijkse productie van 25.000 taarten én internationale amb... [naar artikel]


7. Bakken zoals Regula: “De meeste mislukkingen bij Bake Off komen niet door een slechte opvolging van het recept, maar het gebruik van hete lucht” (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Goede bakvormen zijn het halve werk als je aan cake of taart begint. Maar hoe zorg je ervoor dat ze niet roesten en dat je halve cake niet telkens aan de bodem blijft plakken? Regula Ysewijn is dol op taarten bakken, en dus de ideale expert om advies te vragen over bakken en bakvormen. [naar artikel]


8. RECEPT Conchiglie met mozzarella en pecorino uit de oven (21/04/2023 - Gezond.be)

Deze conchiglie scoort hoog bij HelloFresh-thuiskoks en is een eenvoudig en snel te bereiden vegetarisch gerecht. In het Italiaans betekent conchiglie ‘schelpjes’, dit is dan ook de vorm die de pasta heeft. Deze pasta neemt niet alleen saus mee in de schelp, maar door de ribbelige structuur blijft het ook goed aan de buitenkant zitten. […] Het bericht RECEPT Conchiglie met mozzarella en pecorino uit de oven verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


9. 36 jaar ervaring in brood bakken maar met nieuwe Neff-oven lukt het niet meer (23/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Mieke Kenens uit Pelt bakte 36 jaar brood en gebak in haar oven. Toen die in februari de geest gaf, tobde Mieke drie maanden lang over zijn opvolger. Ze kocht een nieuwe oven van Neff, maar we zijn een half jaar verder en Mieke slaagt er nog steeds niet om in die oven een brood te bakken. [naar artikel]


10. OPROEP. Heb jij een pizza-oven of recept dat al generaties lang meegaat? (08/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Gaat jouw pizza-oven in de tuin al generaties lang mee? Kocht je speciaal een exemplaar in Italië of heb je er zelf eentje gebouwd? Liet je speciaal een houtoven in de keuken installeren omdat de traditie dat voorschrijft? Of gebruik jij het pizza-recept van je oma nog zoals het geschreven staat in een oud schriftje? Laat het ons weten! Wij zoeken authentieke en gezellige verhalen die naar basilicum en oregano ruiken! [naar artikel]


11. Het meest gegoogelde recept in coronatijd, maar is dit bananenbrood ook een toppertje? (02/05/2020 - Het Belang van Limburg)

De coronacrisis doet ons massaal in de keuken duiken. Van taarten en brownies bakken tot zomerse zoetigheden in elkaar flansen: wij proberen elke week populaire recepten uit met een minimum aan basic ingrediënten. [naar artikel]


12. Bezoekers Sevensmolen zien hoe Ovenbuur tarwebrood en vlaai bakt (27/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Nat en heel winderig, het hield de enthousiaste vrijwilligers van Ovenbuur Bocholt en de Sevensmolen niet tegen om tijdens hun eerste open bakdag tarwebrood en Kauliller vlaai te bakken. Stoker van dienst Ludo stookt de steenoven op de juiste temperatuur. Ondertussen gaat Giel aan de slag met het deeg. “Van Vlaamse tarwe van collega bakker Jack. Desem, wat vet, zout en mout en verse gist doen het deeg rijzen”, zegt bakker Giel. “Nadat het deeg is gerezen en gekneed kunnen de broden in de oven worden ‘geschoten’ met een platte schep met een lange steel.” Na een 40-tal minuten is het ambachtelijk brood klaar en gaan de vlaaien de oven in. “Wil je ook eens broodbakken op een ambachtelijke manier? Volg de FB-pagina van Ovenbuur. Daar vind je alle info over onze bakdagen en recepten”, besluit Giel.  [naar artikel]


13. Eeuwenoude bakoven in Bavegem weer gebruiksklaar (02/12/2020 - VRT NWS)

In de oude bakoven in het centrum van Bavegem, bij Sint-Lievens-Houtem kan binnenkort weer gebakken worden. De oven is 150 à 200 jaar oud en sinds 2011 eigendom van de gemeente. Die heeft de oven nu helemaal laten restaureren. De oude lemen oven is nu een nieuwe lemen oven waarin buurtbewoners opnieuw kunnen bakken. [naar artikel]


14. Acteurs An Miller en Filip Peeters bakken taarten: “Voelt iets goed, doe het dan. Wat men er ook van zegt” (01/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Er waren eens twee acteurs die taarten gingen bakken. Een grap? Nee, het is wel degelijk wat An Miller en Filip Peeters nu vooral doen, samen met dochters Louisa en Leonce. Als Les Soeurs Miller mikt het viertal op de perfecte tarte tatin. Maar hoe excelleren ze in de kunst van het leven? Maman Miller vertelt. [naar artikel]


15. “De meeste mislukkingen bij Bake Off komen niet door een slechte opvolging van het recept, maar door hete lucht”: Regula geeft bakadvies (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Goede bakvormen zijn het halve werk als je aan cake of taart begint. Maar hoe zorg je ervoor dat ze niet roesten en dat je halve cake niet telkens aan de bodem blijft plakken? Regula Ysewijn is dol op taarten bakken, en dus de ideale expert om advies te vragen over bakken en bakvormen. [naar artikel]


16. Kleuter bestelt voor 725 euro aan ijs en taarten via telefoon van vader (16/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een vierjarige jongen uit Sydney heeft zijn ouders serieus laten schrikken toen bleek dat hij voor 1.139 Australische dollar - zo’n 725 euro - aan ijs en taarten had besteld via Uber Eats. De jongen had meerdere bakken van zijn favoriete ijs laten komen, een arsenaal taarten en ook nog een speciale verjaardagstaart. Goede keuze wel. [naar artikel]


17. Smeulende condensator in bakkerij (20/03/2019 - Het Belang van Limburg)

De brandweer van Bilzen is vanmorgen rond 7 uur opgeroepen voor een incident in een bakkerij in de Maastrichterstraat in Waltwilder. Er kwam verdachte rook uit de oven. Het bleek om een technisch probleem te gaan. Een condensator was aan het smeulen. De oven is hierdoor tijdelijk in onbruik. De broden en taarten die al klaar waren, bleven ongeschonden. [naar artikel]


18. Guido Meesters zoekt overnemer voor bakkerij: “Jonge gasten willen niet zo veel uren kloppen” (06/02/2019 - Gazet van Antwerpen)

Guido Meesters stopt in juni 2020 met bakken. Dan zal hij 25 jaar lang broden, pistolets en taarten uit zijn oven hebben getoverd. Het liefst wil hij de bakkerij dan overdragen, maar dat lijkt niet zo evident. “We zijn een uitstervend ras”, meent de warme bakker. [naar artikel]


19. Bier en kaas succesvol foodpairen: met dit recept doe je het als een pro (09/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Bier an sich is al heerlijk, maar combineer dat glas gerstegoud met de juiste hap en je bevindt je in de culinaire hemel. Daarom bakken we... [naar artikel]


20. Razend populair: dit recept voor cheesecake met gin (14/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Bakken is een populaire bezigheid nu we allemaal massaal in ons kot moeten blijven, net als een aperitiefje drinken. Eén recept van het Britse magazine Good Housekeeping combineert beiden en is heel populair… Maak jij straks ook deze gin-cheesecake? [naar artikel]


21. ‘Snickers’ met maar vijf ingrediënten en zonder bakken (29/04/2020 - Het Belang van Limburg)

De coronacrisis doet ons massaal in de keuken duiken. Van taarten en brownies bakken tot zomerse zoetigheden in elkaar flansen: wij proberen elke week populaire recepten uit met een minimum aan basic ingrediënten. [naar artikel]


22. VIDEO. 14-jarige jongen verrast iedereen met zijn talent voor taarten bakken (08/08/2018 - Metro)

De Amerikaanse Ryan Wilson is amper 14 jaar oud, maar dat belet hem niet om pareltjes van taarten te maken. De tiener leerde zichzelf koken en van daaruit ontstond zijn talent. “Ik heb veel naar Youtubefilms en kookkanalen gekeken.” Ondertussen heeft de knaap ook zijn eigen Youtubekanaal met meer dan 78.000 volgers. “De taarten bakken […] Het bericht VIDEO. 14-jarige jongen verrast iedereen met zijn talent voor taarten bakken verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!