Adele vertelt in een interview in Rolling Stone openhartig over haar gevecht tegen angst en depressie. Zo worstelde ze met haar drankgebruik en mentale gezondheid tijdens haar scheiding van Simon Konecki. “Ik zag een tsunami van emoties op me afkomen.” [naar artikel]
In het VRT-programma ‘Over Eten’ praatte Danira Boukhriss gisteravond met schrijver Herman Brusselmans over zijn eet- en drinkgewoontes. Al snel blijkt dat zijn dieet nogal eenzijdig is, maar ook zijn drinkgewoontes zijn nogal opvallend. [naar artikel]
Herman Brusselmans (65) overloopt in de laatste aflevering van de ‘Wikipodcast’ samen met podcastmaker Kevin Pierlé zijn eigen Wikipediapagina. De schrijver praat ook openhartig over zijn verslavingen. “De katers, het gevoel van dronken zijn, de afhankelijkheid ervan... ik was alles beu”, vertelt de schrijver. Alcohol heeft hij al jaren geleden uit zijn leven weten te schrappen. Maar met zijn rookverslaving heeft hij het een pak lastiger: “Ik denk er elke dag aan om te stoppen. Het is een erge verslaving waar ik moeilijk vanaf geraak”. Ontdek hierboven de volledige aflevering van de ‘Wikipodcast’. [naar artikel]
Miranda Kerr raakte 2013 in een flinke depressie na haar scheiding van Orlando Bloom. Dat meldt de website Perez Hilton, die inzage kreeg in een [naar artikel]
Slechts een op de tien mensen die lijden aan coeliakie of glutenintolerantie is zich bewust van de ziekte. Gemiddeld duurt het 13 jaar vooraleer een patiënt de diagnose krijgt. Hierdoor lopen patiënten meer kans op complicaties als osteoporose, neurologische aandoeningen en in zeldzame gevallen dunnedarmkanker. Dat meldt de Vlaamse Coeliakievereniging zondag naar aanleiding van de […] Het bericht Slechts 1 op de 10 mensen met glutenintolerantie is zich ervan bewust verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Slechts een op de tien mensen die lijden aan coeliakie of glutenintolerantie is zich bewust van de ziekte. [naar artikel]
16 mei is het Internationale Dag van de Coeliakie: een onzichtbare auto-immuunziekte waarvoor glutenvrij eten een oplossing kan zijn. Alleen is ‘glutenvrij’ vandaag zo’n gezondheidshype geworden, dat patiënten die écht afzien van gluten niet altijd serieus genomen worden. “Nochtans heeft 1 op 100 mensen de ziekte”, getuigt diëtiste én coeliakiepatiënt Katrien Wellens. Ze vertelt wat de ziekte inhoudt en legt uit hoe je het herkent. [naar artikel]
16 mei is het Internationale Dag van de Coeliakie: een onzichtbare auto-immuunziekte waarvoor glutenvrij eten een oplossing kan zijn. Alleen is ‘glutenvrij’ vandaag zo’n gezondheidshype geworden, dat patiënten die écht afzien van gluten niet altijd serieus genomen worden. “Nochtans heeft 1 op 100 mensen de ziekte”, getuigt diëtiste én coeliakiepatiënt Katrien Wellens. Ze vertelt wat de ziekte inhoudt en legt uit hoe je het herkent. [naar artikel]
De Waaslandse preventieadviseur Anne de Middelaer (55) overwon baarmoederhalskanker, schildklierkanker en uitzaaiingen in de longen. Maar de ziekte heeft nog steeds een invloed op haar leven: na haar tweede kankerdiagnose werd ze intolerant voor gluten. Eten brengt nu dus extra aandacht én kosten met zich mee: “Je valt achterover van wat mijn granola per kilogram kost, maar ik weet tenminste dat ik mijn gezondheid vooropstel en geen gluten binnenkrijg.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.