Steeds meer jongeren kiezen ervoor om vegetarisch te eten. Ze halen vlees en vis uit hun voeding, maar vergeten die te vervangen. Daardoor krijgen ze vaak te weinig vitaminen binnen, zoals vitamine B12 of ijzer. Zo’n tekort kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid, waarschuwt diëtiste Kirsten Cardone uit Genk. [naar artikel]
Wie liever fruit en groenten skipt en dat compenseert met vitaminesupplementen is eraan voor de moeite. Een nieuw Amerikaans onderzoek wijst namelijk uit dat je vitaminen veel beter opneemt via voedsel. “Eigenlijk zou niemand supplementen moeten nemen”, zegt ook dokter Dirk Devroey, verbonden aan de VUB. [naar artikel]
Zijn vitamines C en D nuttig in de behandeling of in het voorkomen van een infectie met het nieuwe coronavirus? Positieve berichten daarover blijven opduiken, maar arts Marleen Finoulst zegt dat het weldadig effect van deze vitamines op Covid-19 niet wetenschappelijk bewezen is. “Je kan beter een gezonde levensstijl aanhouden dan je heil zoeken in vitaminesupplementen”, zegt ze. [naar artikel]
De dood van een oudere persoon na een overdosis vitamine D doet de vraag rijzen welke risico’s je loopt wanneer je te grote dosissen van andere vitamines binnen krijgt. We legden de vraag voor aan professor Christophe Stove, toxicoloog aan de UGent. Alvast dit: zonder vitaminesupplementen geraak je nooit aan een te hoge dosis. [naar artikel]
Hebben we in de winter een dagelijks pilletje nodig tegen de vermoeidheid, voor de weerstand en om het tekort aan zon te compenseren? Of zijn vitaminesupplementen pure geldverspilling? [naar artikel]
Het aantal vegetarische maaltijden dat verkocht wordt in de restaurants van de Vlaamse overheid gaat in licht stijgende lijn. Vorig jaar steeg de verhouding vegetarische schotels naar 21 procent, tegenover 19 procent in 2015. [naar artikel]
Duurzaam gevangen vis, plantaardige ingrediënten en glutenvrije brokken. Steeds vaker geven we onze huisdieren natuurlijke dierenvoeding. De afgelopen drie jaar was er sprake van een verdubbeling in de verkoop, blijkt uit cijfers van dierenspeciaalzaken Pets Place. Dit jaar zullen er naar verwachting meer dan een miljoen natuurlijke dierenmenu’s over de toonbank gaan. Afgelopen jaar maakten […] Het bericht Huisdieren eten vaker glutenvrij en vegetarisch verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Maar liefst 541.712 mensen wereldwijd starten vandaag aan de VeggieChallenge, die naar jaarlijkse gewoonte op 1 maart begint. Voor de ene is af en toe vegetarisch eten doodnormaal, voor de andere een échte uitdaging. Wil je ook vaker veggie op het menu, maar weet je niet goed hoe? Van lekkere én gezonde vleesvervangers tot alle feiten en fabels over soja: deze 8 concrete tips geven antwoord op al jouw vragen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.