Het aantal vegetarische maaltijden dat verkocht wordt in de restaurants van de Vlaamse overheid gaat in licht stijgende lijn. Vorig jaar steeg de verhouding vegetarische schotels naar 21 procent, tegenover 19 procent in 2015. [naar artikel]
Maar liefst 541.712 mensen wereldwijd starten vandaag aan de VeggieChallenge, die naar jaarlijkse gewoonte op 1 maart begint. Voor de ene is af en toe vegetarisch eten doodnormaal, voor de andere een échte uitdaging. Wil je ook vaker veggie op het menu, maar weet je niet goed hoe? Van lekkere én gezonde vleesvervangers tot alle feiten en fabels over soja: deze 8 concrete tips geven antwoord op al jouw vragen. [naar artikel]
Duurzaam gevangen vis, plantaardige ingrediënten en glutenvrije brokken. Steeds vaker geven we onze huisdieren natuurlijke dierenvoeding. De afgelopen drie jaar was er sprake van een verdubbeling in de verkoop, blijkt uit cijfers van dierenspeciaalzaken Pets Place. Dit jaar zullen er naar verwachting meer dan een miljoen natuurlijke dierenmenu’s over de toonbank gaan. Afgelopen jaar maakten […] Het bericht Huisdieren eten vaker glutenvrij en vegetarisch verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Steeds meer jongeren kiezen ervoor om vegetarisch te eten. Ze halen vlees en vis uit hun voeding, maar vergeten die te vervangen. Daardoor krijgen ze vaak te weinig vitaminen binnen, zoals vitamine B12 of ijzer. Zo’n tekort kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid, waarschuwt diëtiste Kirsten Cardone uit Genk. [naar artikel]
Ging jij dapper de veertig dagen lange uitdaging aan waarin je het moet zien uit te houden zonder vlees, vis of gevogelte op je bord? Het Laatste [naar artikel]
Wie vlees van het menu schrapt en daarmee denkt vanzelf een stuk gezonder bezig te zijn, is eraan voor de moeite. Een grootschalige studie van [naar artikel]
Vegetariërs en veganisten vinden steeds meer hun gading in Antwerpen, zeker als je ziet hoeveel lunch- en ontbijtzaken er zijn (bijgekomen). Daarom bundelden wij een aantal adressen die zeker een bezoekje of diner waard zijn! [naar artikel]
Minder rood en bewerkt vlees, meer plantaardige producten en groenten, zo klinkt het advies van de nieuwe voedingsdriehoek. Maar wie daarom denkt [naar artikel]
Zoek je nog een goede reden om minder vlees te eten? Wel, dan heb je ze nu gevonden. Stel dat we allemaal enkel nog vegetarisch eten dan zouden er een derde minder vroegtijdige overlijdens zijn. De cijfers over vroegtijdig overlijden door roken, alcohol en obesitas kennen we al, maar nu duikt er een nieuwe aanvulling […] Het bericht Vegetarisch eten kan je langer doen leven verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.