Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

De impact van uw voeding op het klimaat: ‘Of je fruit nu uit België of Zuid-Afrika komt, dat maakt weinig uit’

29/11/2021 - 15:12
"Na Glasgow heeft ook u wellicht knarsetandend geconcludeerd: we zullen het maar weer allemaal zelf doen. Wij schieten u klimaatvriendelijk te hulp. Vandaag over de impact van voeding op het klimaat."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De impact van uw voeding op het klimaat: ‘Of je fruit nu uit België of Zuid-Afrika komt, dat maakt weinig uit’ (29/11/2021 - De Morgen)

Na Glasgow heeft ook u wellicht knarsetandend geconcludeerd: we zullen het maar weer allemaal zelf doen. Wij schieten u klimaatvriendelijk te hulp. Vandaag over de impact van voeding op het klimaat. [naar artikel]


2. Weinig tijd, weinig impact, weinig steun: bijna 900 gemeenteraadsleden zijn sinds verkiezingen alweer gestopt (13/06/2022 - Gazet van Antwerpen)

Sinds de lokale verkiezingen van 2018 hebben 563 gemeenteraadsleden hun mandaat niet opgenomen en nog eens 331 andere hebben ontslag genomen. Samen is dat 12 procent van alle gemeenteraadsleden. “Velen hebben het gevoel dat ze te weinig impact hebben”, zegt Vlaams Parlementslid Brecht Warnez (CD&V), die een actieplan heeft opgesteld om hen aan boord te houden. [naar artikel]


3. ‘Het Sportkookboek 2’ belooft ons “betere sportprestaties met de juiste voeding”, maar is die voeding ook lekker? Wij deden de test (31/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Na het Sportkookboek 1 heeft topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck nu ook – verder moet je een titel niet zoeken – Sportkookboek 2 uit. “Verbeter je sportprestaties met de juiste voeding”, is de baseline. Dat je beter kan sporten door het juiste te eten, daar twijfel ik geen seconde over. Maar eet je dan ook lekker? [naar artikel]


4. ‘Preventie dankzij voeding: enkele tips om tegen 2030 een stap verder staan met gezonde voeding in ons land’ (04/12/2022 - Knack)

Als het op gezondheid aankomt, verdient iedere euro die je in preventie steekt zich dubbel en dik terug. Voor de maatschappij betekent dat minder kosten voor de ziekteverzekering, voor mensen betekent dat ook minder persoonlijk leed en ziekte. Dat voeding een cruciale preventie factor is, zagen we nog maar tijdens tijdens de pandemie. Mensen met […] The post ‘Preventie dankzij voeding: enkele tips om tegen 2030 een stap verder staan met gezonde voeding in ons land’ appeared first on Knack. [naar artikel]


5. Spijbelen voor het klimaat: ook in voeding en metaal stakingsaanzegging van socialistische vakbond (27/02/2019 - Metro)

Drie van de zes centrales van de socialistische vakbond ABVV dienen een stakingsaanzegging in voor de klimaatactie op 15 maart. Dat blijkt uit een rondvraag. Naast de grootste centrale, de Algemene Centrale, dienen ook ABVV Horval (horeca en voeding) en ABVV Metaal een aanzegging in. Maar het is niet de bedoeling het land plat te […] Het bericht Spijbelen voor het klimaat: ook in voeding en metaal stakingsaanzegging van socialistische vakbond verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


6. Wetenschapper Stijn Bruers waarschuwt wereldverbeteraars voor valkuilen: ‘Lokale voeding is niet altijd beter voor het klimaat’ (02/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Uitroeiing dino's had ook impact op haaien: ergste soorten gingen eruit en dat zou te maken gehad hebben met hun voeding (03/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

De massale uitroeiing van de dinosaurussen op het einde van Krijt - 66 miljoen jaar geleden - had ook een enorme impact op de haaien die toen in... [naar artikel]


8. ‘Mijn advies: probeer voeding uit plastic of in blik te vermijden.’ De impact van de hormoonverstoorder (08/07/2019 - De Morgen)

We worden omringd door tienduizenden chemische stoffen, maar van een groot deel daarvan weten we – bizar genoeg – niet of en hoe schadelijk ze voor ons zijn. Met een centrale database en een onderzoeksproject rond de zogenaamde hormoonverstoorders probeert Europa daar wat aan te doen. Maar het blijft dweilen met de kraan open, zegt Majorie van Duursen, hoogleraar toxicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. ‘Slagen we erin met veel moeite een stof te verbieden, dan komt de industrie met een even schadelijk alternatief.’ [naar artikel]


9. Nieuwe voedingsdriehoek houdt rekening met milieu-impact van voeding (04/05/2021 - Knack)

De voedingsdriehoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven , die de burgers een leidraad wil bieden voor een gezond voedingspatroon, is verruimd en houdt voortaan nog meer rekening met de impact die voeding heeft op het milieu. [naar artikel]


10. “Bewerkte vleeswaren zoals charcuterie verhogen risico op dementie”: professor legt de impact van voeding op de ziekte uit (16/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Eén op vijf: zo groot zou de kans zijn dat je ooit dementie krijgt. “Wat je eet of drinkt, beïnvloedt effectief de ontwikkeling van dementie”, zegt professor Jan Steyaert, wetenschappelijk medewerker bij Dementie Vlaanderen. Welke voeding helpt (niet)? En wat is het verschil tussen dementie en Alzheimer? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!