It’s Veganuary! Ben jij op zoek naar inspiratie om de maand januari door te komen? Wij presenteren vijf vegan receptjes uit het kookboek van Lento: “Worstenbroodjes zijn perfect om het diner mee te beginnen.” [naar artikel]
Vandaag is de laatste dag van de ‘Try Vegan’-maand, een campagne van EVA en BE Vegan om ons in november meer plantaardig te doen eten. We sluiten we af met 3 recepten die een must zijn in je plantaardige receptenboek, getipt door Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster. Zij onthullen ons hun favoriete gerecht én hun beste tips en tricks om plantaardig te koken met de vingers in de neus. [naar artikel]
Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant. [naar artikel]
Nee, duurzaam en plantaardig koken moet niet ingewikkeld zijn. Epiphany Vanderhaeghen verklapte voor ons enkele heerlijk simpele gerechten uit haar (bekroonde!) vegan restaurant Epiphany’s Kitchen in Gent. [naar artikel]
De feestdagen staan voor de deur en de kalkoenrecepten worden van onder het stof gehaald. Wat een gezellig feest zou moeten zijn, brengt vaak ook stress met zich mee. Bijvoorbeeld als je moet koken voor een grote bende met verschillende wensen, of als je als vegan moet aanschuiven bij je vleesetende familie. Waar komt onze kalkoentraditie vandaan? En wordt het tijd om die te vervangen door een plantaardig alternatief? Tv-kok Loïc Van Impe (29), vegan chef Teun Lauwerier (29) en voedselhistorica Laura Danckaert (28) aan tafel bij Aurélie in een nieuwe aflevering van "Snapt ge mij nu?". [naar artikel]
Op 1 november is het World Vegan Day en eveneens de start van de Try Vegan-maand. Met deze campagne willen EVA vzw en BE Vegan mensen ondersteunen om de komende weken meer plantaardige voeding op het menu te zetten. Al meer dan tienduizend Vlamingen zijn enthousiast. [naar artikel]
Aan de vooravond van 11 juli, de Vlaamse feestdag, neemt De Morgen de maat van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). ‘Ik heb de vele verwachtingen niet voldoende kunnen inlossen.’ [naar artikel]
Ian Thomas is een fervente vegan-aanhanger. Vandaag neemt hij ons mee naar de shop waar hij al zijn inkopen gaat doen om voor zijn huisgenoten te... [naar artikel]
Al weken, neen, maanden wachten fans gespannen af. Zou de langverwachte prequel op ‘Lord of the rings’ de verwachtingen kunnen inlossen? Vanaf vrijdag kan u zelf beslissen, maar na twee afleveringen zeggen wij alvast volmondig ja. ‘The rings of power’ is een viering van alles wat de wereld van ome Tolkien zo magisch maakt. [naar artikel]
Twee Limburgse horecaondernemers beginnen dit jaar met een vegan frituur. Zowel de zaakvoerders van restaurant Lento als de uitbater van frituur Lutselus geloven in plantaardig gebakken frietjes als gat in de markt. “Met vegan bouletten, stoofvlees en curryworsten.” [naar artikel]
Tofu is droog, zonder eieren kan je geen lekkere chocomousse maken en veganistische gerechten hebben geen ‘punch’. Culinair journaliste Louise De Brabandere countert al die clichés over veganistisch koken. Ze experimenteert voor De Morgen Magazine met nieuwe technieken en alternatieve ingrediënten. Het resultaat van die zoektocht, en veganistische recepten zonder room, kaas of eieren, die vind je hier. [naar artikel]
Vegan koken ingewikkeld? Nee hoor! Met een paar ingrediënten uit de supermarkt zet je de simpelste én lekkerste veganistische gerechtjes in no time op tafel. [naar artikel]
Jouw goed doel heet EVA…wat doe je er? EVA vzw stimuleert iedereen om meer plantaardig te eten, want dat is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het milieu, de dieren en de mensen in het Zuiden. We doen dit op een praktijkgerichte manier, want door zelf te koken en te proeven wordt […] Het bericht Werken voor de goede doelen : Fien Louwagie voor EVA vzw verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Op 1 november is het World Vegan day en met die dag start meteen de Try Vegan-challenge die nog loopt tot en met 30 november. Een maand waarin we aangemoedigd worden om een keertje in de week plantaardig te eten. Volgens onderzoek eet bijna 1 op de 4 Belgen wekelijks één vegan maaltijd. Maar hoe begin je daaraan? En loop je dan geen vitaminetekort op? We delen tips en scheiden vijf feiten van fabels. “Het is veel minder ingewikkeld dan je denkt.” [naar artikel]
De eerste vegan ijssalon van onze stad opent deze middag de deuren op de Oudevaartplaats. Hilde droomt al twee jaar van een eigen zaak en van ijsjes die volledig plantaardig zijn. Dat de coronacrisis voor onzekere tijden zorgt maakt haar een beetje bang, maar het houdt haar niet tegen. [naar artikel]
Het is nagelbijten bij de jeugdwerking deze namiddag. Wat beslist het Overlegcomité straks? Mogen ze in de paasvakantie op kamp met overnachting? “Als er een verbod komt, begrijpen we dat wel. Maar het zal pijn doen”, zegt Jan Van Reusel van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Bjorn Accoe van Idee Kids en Kriebels en Kuren is harder: “De overheid heeft twee weken geleden grote verwachtingen gecreëerd. Als ze die nu niet kan inlossen, moet dat een les zijn.” [naar artikel]
Op het EK ploegkoers hebben Jolien D'Hoore en Lotte Kopecky de hoge verwachtingen niet kunnen inlossen. De wereldkampioenen van 2017 golden vooraf... [naar artikel]
Op het EK ploegkoers hebben Jolien D'Hoore en Lotte Kopecky de hoge verwachtingen niet kunnen inlossen. De wereldkampioenen van 2017 golden vooraf... [naar artikel]
November belooft voor iedereen een moeilijke maand te worden. Door de nieuwe lockdown zitten velen zonder werk en eerlijk, niemand wordt echt vrolijk van de strengere maatregelen. Maar wat moet, dat moet, dus we doen het ermee. Heb je zin om deze maand alsnog wat op te vrolijken door mee te doen aan een challenge? […] Het bericht Zin in een challenge? Het is nog niet te laat om mee te doen aan Try Vegan verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Zowel grote modehuizen en ketens als kleinere nichemerkjes werken steeds vaker met vegan leer: beter voor de dieren, ja, maar is het ook zo duurzaam als we denken? Een overzicht van de verschillende soorten die je op de markt vindt. [naar artikel]
Glutenvrij, lactose-intolerant én vegan koken, als je het ons vraagt komt er dan een rauwe wortel met een blad sla op ons bord. Gelukkig staan [naar artikel]
07:00 Op 1 november is het World Vegan Day. Van plantbased kaas tot vegan cinnamon rolls: met het aanbod uit deze winkels kun je experimenteren met een vegan dieet. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.