Op koude winteravonden, al dan niet bij een haardvuur, wil je een cocktail die snel klaar is, heel feestelijk oogt en die je een warm gevoel geeft, zelfs met ijsblokjes. Dat is een job voor de Rockabillie, drie ingrediënten, geen gedoe en overheerlijk. [naar artikel]
Seppe Wallaert (21) uit de Rommelsweg is sinds kort gediplomeerd ‘bartender’. Hij behaalde zijn diploma na een reeks moeilijke proeven in... Australië en hoopt straks als cocktailshaker in een Meetjeslandse horecazaak aan de slag te kunnen gaan. [naar artikel]
Gin-tonic is al jarenlang dé favoriete cocktail van velen. Toch halen we vaak niet het volledige potentieel uit de godendrank. “Met een gin-tonic kan je zoveel kanten uit. Deze zomer zijn vooral kruidige en florale gins erg in trek. Instant vakantiegevoel in je glas.” Bartender Noa Ongevalle van The Pharmacy deelt zes tips voor een perfecte gin tonic. [naar artikel]
Op zoek naar het perfecte eindejaarsdrankje dat iedereen lust? Maak dan een Billie Boo. Het is de extra luxueuze versie van een screwdriver of een wodka-orange, ook wel bekend als Miami in een glas. Of je dan spoken gaat zien, hangt af van hoeveel je er drinkt. [naar artikel]
Hou je ervan om op tijd en stond te proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: de ginsecco. De champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers een verrassend smakelijk resultaat oplevert. Classy én poepsimpel. [naar artikel]
Vroeg of laat moest het ervan komen. Voor zijn negentiende thriller met inspecteur Liese Meerhout in de hoofdrol koos Toni Coppers voor de strijd tegen de Antwerpse drugsmaffia als leidmotief. “Ik kon gewoon niet anders, het probleem komt steeds dichter bij huis”, stelt de van oorsprong Limburgse auteur, die in Deurne-Zuid aan de zoom van het Te Boelaerpark de perfecte thuishaven heeft gevonden. Uw krant sprak met een man die duidelijk vrede en rust heeft gevonden. Niet alleen in zijn gezellige, warme thuis maar ook in het schrijversschap dat hem op latere leeftijd als een volwaardige job in de schoot is gevallen. Toch blijft hij de wereld met een journalistenoog observeren. En niet alles wat hij ziet of hoort, bevalt hem. [naar artikel]
Productie: BURP Zoete klanken van zachte jazz gaan perfect bij dit overheerlijke drankje. Je hebt er een paar specifieke dingen voor nodig en dat proef je ook in het resultaat. Dit is verwennerij, perfect voor slow nights. Wil je experimenteren met smaken? Dat kan door te spelen met bitters: angostura is de klassieker, maar Fee Brothers heeft een gigantisch aanbod dat gaat van selder tot kers en walnoot. [naar artikel]
Productie: Burp Maak je graag supersimpele cocktails, dan is dit er eentje om te bewaren. Omdat je kant-en-klare smaaklimonade gebruikt, heb je weinig gedoe en knal je alles zo in een glas. Het zoutrandje is een leuke extra, maar luie bartenders kunnen het zo laten, het blijft een topper. [naar artikel]
Productie: BURP Wij zijn gek op felgekleurde drankjes, en als die dan ook nog een keer écht lekker zijn, dan hoeven we niet verder te zoeken dan dit recept. We hebben voor de gelegenheid deze Japanese slipper omgedoopt tot Neon Billie, een lichtgevende hulde aan de jaren 80. Vooral voor zoetekauwen onweerstaanbaar, helemaal Jem and the Holograms in een glas. [naar artikel]
Productie: BURP Iemand een pintje? Maak onze foptail door de juiste kleuren drankjes te mengen tot een lookalike biertje. De schuimkraag maak je met opgeklopt eiwit, een geheime truc van bierstylisten die dit doen voor de ideale kraag op foto’s. Als dit allemaal wat te veel gedoe lijkt om een slachtoffer beet te nemen, zet dan gewoon een emmer water op een deurlijst of knal een slagroomtaart in iemands gezicht. Die klassiekers werken áltijd. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.