Hoe zorg ik dat de kalkoen sappig blijft? Mijn moelleux is allesbehalve moelleux, wat doe ik mis? Ik krijg veganisten over de vloer - wat nu? Hebben jullie vragen over de bereiding van jullie feestmaal? Wij schakelen de hulp in van Dominique Persoone om ze te beantwoorden. [naar artikel]
Kerst staat voor de deur en dat betekent dat de benen onder tafel worden geschoven voor een heerlijk feestmaal. Voor de koks van dienst betekent het natuurlijk ook veel voorbereiding en stress. Want hoe zorg je ervoor dat het vlees niet uitdroogt? En dat de groentjes krokant blijven? Hoe maak je een bûche? Chef-kok en chocolatier Dominique Persoone gaf meer info tijdens onze livestream met reporter van dienst Larisa. [naar artikel]
Misschien heb je de afgelopen dagen al massa’s chocolade gegeten en ligt er nog een berg overschot op jou te wachten. Maar weet je ook hoe chocolade precies gemaakt wordt, hoe je die best bewaart en op welke manier je er het meest van geniet? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line beantwoordt acht vragen, deelt de vijf stappen waarin chocolade gemaakt wordt én geeft zijn exclusief recept voor chocoladesaus. [naar artikel]
De nieuwe show van Cirque Du Soleil heet 'Amaluna' en is volgens de creator een ode aan de vrouw. Een eerbetoon dat vanaf nu ook eetbaar is, want chocolatier Dominique Persoone creëerde een jurk uit 36 kilo Belgische chocolade, geïnspireerd op de kostuums van de Valkyries die in de voorstelling in een razend tempo over het publiek vliegen. Drie personen werkten drie dagen aan de jurk en hij is nog tot en met 19 augustus te bewonderen in de ontvangsttent van Cirque Du Soleil in Knokke-Heist. [naar artikel]
Chocolatier Dominique Persoone promoot mee Amaluna, de nieuwste productie van Cirque du Soleil. Hij maakte een chocolade kleed voor een van de actrices. Ook Tanja Dexters droeg al een van zijn creaties. [naar artikel]
Chef Sergio Herman en chocolatier Dominique Persoone zijn op culinaire expeditie in Mexico, en vandaag eten ze in topchef René Redzepi’s pop-uprestaurant Noma op het strand van Tulum. Kers op de taart: een babbel met Redzepi zelf en een rondleiding in de keuken. [naar artikel]
In een ver verleden genoten adellijke dames in hun boudoir, hun persoonlijke kleedkamer, van een boudoir, een langwerpig koekje met een suikerlaag. Het ene woord heeft echter niets met het andere te maken. Nu zijn boudoirkes vooral gewild als snoepgoed voor kinderen, voor ijstaarten en tiramisu. Koekjesspecialist Dominique Persoone kijkt naar de vorm en naar de karamellisering van de suikerlaag.André Peeters, Tine Bral, foto’s Wim Daneels [naar artikel]
De sint heeft nog maar net zijn rug gekeerd of de feestdagen zijn al begonnen voor chefs Roger van Damme, Dominique Persoone en Peppe Giacomazza . Voor het nieuwe Njam!-programma ‘De Chalet’ logeerden ze vijf dagen in de Belgische Ardennen en maakten ze hun fijnste gerechten klaar. Wij schotelden de drie chefs onze eindejaarsvraagjes voor. Vandaag: Dominique Persoone. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.