Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Haalt Hertog Jan dit jaar een ster? “Ik ben daar bewust niet echt mee bezig”, aldus sterrenchef Gert De Mangeleer

06/01/2022 - 21:23
"Cathérine Moerkerke blikt vooruit op 2022 met sterrenchef Gert De Mangeleer. Vier jaar geleden stopte De Mangeleer met zijn restaurant ‘Hertog Jan’ in Zedelgem. Nu is hij helemaal terug met zijn ‘Hertog Jan’, maar dan in Antwerpen. Kleinschaliger en eten wat de pot schaft, maar toch nog 345 euro per persoon zonder wijnen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Haalt Hertog Jan dit jaar een ster? “Ik ben daar bewust niet echt mee bezig”, aldus sterrenchef Gert De Mangeleer (06/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Cathérine Moerkerke blikt vooruit op 2022 met sterrenchef Gert De Mangeleer. Vier jaar geleden stopte De Mangeleer met zijn restaurant ‘Hertog Jan’ in Zedelgem. Nu is hij helemaal terug met zijn ‘Hertog Jan’, maar dan in Antwerpen. Kleinschaliger en eten wat de pot schaft, maar toch nog 345 euro per persoon zonder wijnen. [naar artikel]


2. Er is leven na Hertog Jan: sterrenchef Gert De Mangeleer opent drie nieuwe zaken (26/05/2018 - Het Nieuwsblad)

Eind dit jaar zijn we een driesterren-restaurant armer: Hertog Jan sluit dan de deuren. Maar er komt iets in de plaats. Veel zelfs. Zo blijkt uit de plannen die Gert De Mangeleer en Joachim Boudens hier voor het eerst uit de doeken doen. Hun drie sterren ruilen ze voor drie nieuwe restaurants en een exclusieve eventruimte. “We verkopen het pand ook niet”, zegt Gert. “En daar ben ik blij om. Na de aankondiging van de sluiting, stond ik hier soms met tranen in mijn ogen.” [naar artikel]


3. Aziatische topchefs komen sterrenchef Gert De Mangeleer culinair uitwuiven in Hertog Jan en u kan daar bij zijn (06/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Zes Aziatische topchefs wilden hun vriend Gert De Mangeleer uitwuiven. En De Mangeleer zelf wilde iets doen om het Alexine Clarysse Fonds te... [naar artikel]


4. Gert De Mangeleer (chef Hertog Jan): 'Ik ben al 15 jaar moe' (13/01/2018 - Knack)

Het toprestaurant Hertog Jan, dat eind dit jaar de deuren sluit, behaalde in recordtijd de opperste bekroning van drie Michelin-sterren. Maar dat heeft een prijs. "Ik ben al 15 jaar moe", zei chef Gert De Mangeleer in augustus 2016. [naar artikel]


5. Gert De Mangeleer en Joachim Boudens vinden pand voor opvolger Hertog Jan (31/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

Dat Hertog Jan, het driesterrenrestaurant van topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens in Zedelgem, op 22 december de deuren sluit is... [naar artikel]


6. Gert De Mangeleer, Hertog Jan in Brugge: ‘Noma is fenomenaal, maar niet beter dan andere toprestaurants’ (05/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Gert De Mangeleer brengt Hertog Jan naar Antwerpen (10/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Meer dan drie jaar na de sluiting van driesterrenzaak Hertog Jan in Zedelgem maken Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens hun comeback in de wereld van de gastronomie. Die brengt hen naar Antwerpen, waar de heren een restaurant zullen openen met de naam ‘Hertog Jan at Botanic Antwerp’. [naar artikel]


8. Joachim Boudens en Gert De Mangeleer over Antwerpse comeback van sterrenzaak Hertog Jan: “Het kriebelde gewoon te hard” (10/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Zeven Michelinsterren onder één dak. Ziedaar het - zeker in coronatijden - ambitieuze plan van Botanic Sanctuary Antwerp, een luxueus hotel dat in... [naar artikel]


9. Gert de Mangeleer opent Antwerpse Hertog Jan op 7 oktober: “Ik heb het gemist om in de potten te roeren” (01/10/2021 - Gazet van Antwerpen)

Eindelijk is het zover: volgende donderdag opent Hertog Jan @ Botanic de deuren, als eerste van vier restaurants in Botanic Sanctuary Antwerp, het langverwachte hotelcomplex op de historische site van het Elzenveld in hartje Antwerpen. Een uitgebreide babbel in hun keuken zien chef-kok Gert de Mangeleer en restaurantmanager Joachim Boudens wel zitten, foto’s van het interieur niet. “Het welzijn van onze gasten staat voorop. Daarom krijgen zij als eersten het restaurant zelf te zien.” [naar artikel]


10. De Mangeleer en Boudens keren terug naar topgastronomie met "intieme" Hertog Jan at Botanic in Antwerpen (02/10/2021 - VRT NWS)

Bijna vier jaar na de sluiting van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem keren topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens terug naar de topgastronomie. Het duo opent in Antwerpen een gastronomisch restaurant met de naam Hertog Jan at Botanic. Er zal volgens het Japanse idee "Omakase" gewerkt worden, waarin de chef carte blanche krijgt om te bereiden wat hij op dat moment passend vindt. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!