Grijp je automatisch naar olijfolie om je vlees in te bakken, je groentjes mee te besprenkelen voor je ze de oven inschuift of als smaakmaker voor je salade? Olijfolie wordt vaak opgehemeld als gouden vetstof die je gerechten op smaak brengt én goed is voor je gezondheid. Toch is het aanbod vetstoffen veel groter dan olijfolie alleen. Denk maar aan kokosolie, boter, en ghee. Welke vetstoffen kies je dan best voor welk gerecht en waarom? En welke is nu echt het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe: “Over de gezondheidsvoordelen van kokosolie kan ik kort zijn, die zijn er niet.” [naar artikel]
“De kwaliteit van olijfolie is afhankelijk van verschillende zaken. Staat er ‘Extra Virgen’ op het etiket, dan wil dat zeggen dat de olijven... [naar artikel]
Goede olijfolie herken je met je neus. En de beste olie komt niet per se uit Italië. Enkele feiten die Wilma Van Grinsven-Padberg in haar olijfboek op een rijtje zet. De Nederlandse studeerde af als een van de weinige olijfoliesommeliers én -proevers ter wereld. Haar missie: iedereen goede olijfolie leren herkennen. Wij ondervonden hoe je dat doet. [naar artikel]
We gebruiken het bijna elke dag om ons eten klaar te maken: olijfolie. Maar weet je ook waar die vandaan komt en hoe die gemaakt wordt? Niet altijd per se door buitenlandse boeren, zo blijkt. Deze 3 Vlaamse olijfboeren in Kreta, Montbrio del Camp en Assisi zorgen zélf voor de heerlijke vetstof. Hoe gaan ze te werk? En hoe herken je écht kwalitatieve olijfolie? Ze zetten hun beste tips op een rijtje. “We leveren in België aan driesterrenrestaurant Boury en aan de koning.” [naar artikel]
We lezen vaak dat te veel vet(te) voeding ongezond is en dat 'minder vet' op de verpakking een goede keuze is. Maar klopt dat ook? “20 procent van je energie-inname zou dagelijks afkomstig moeten zijn van vetten,” legt voedingsexperte Karolien Olaerts uit. Welke vetten zijn dan de meest gezonde keuze? En uit welke voeding haal je die precies? Ze beantwoordt zes grote vragen en helpt heel wat misverstanden de wereld uit. [naar artikel]
Natural killer-cellen, een soort witte bloedlichaampjes, hebben een schild van vetstoffen dat hen beschermt tegen hun eigen dodelijke biologische wapens waarmee ze ziekteverwekkers en kankercellen aanvallen. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Sommige kankercellen gebruiken ook een dergelijk schild om te ontsnappen aan een aanval van het immuunsysteem. Die ontdekking kan mogelijk op termijn leiden tot nieuwe behandelingen voor agressieve kankers. [naar artikel]
Een lepel olijfolie per dag eten zou de gezondheid van het hart aanzienlijk verbeteren. Dat blijkt uit een grootschalig jarenlang onderzoek van de... [naar artikel]
Toen ze 18 was en op uitwisseling in Amerika, at ze zoveel muffins en cupcakes dat ze op drie maanden 20 kilo bijkwam. Om vervolgens zo fel af te... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.