In 2021 gingen 1437 bouwbedrijven failliet in België, blijkt uit cijfers van het data-en analysebedrijf Graydon. Dat is meer dan in de horecasector, die normaal de kroon spant. De bouwsector is "een stuk minder gesteund" in de coronacrisis, zegt Eric Van den Broele, directeur onderzoek en ontwikkeling bij Graydon. Maar de sector heeft ook een "iets hoger risico op fraude". [naar artikel]
Een sector in crisis. Dat is de horeca in ons land sinds vandaag officieel. Een verrassing, want alleen de varkensboeren – getroffen door de... [naar artikel]
Het Cosmocafé in Sint-Truiden heeft een lied opgenomen waarmee ze hun eigen sector een hart onder de riem willen steken. "Dit is voor niemand gemakkelijk, maar laten we positief zijn", vindt uitbater Jerome Fontaine." [naar artikel]
In Vlaanderen zijn nog niet eerder zoveel bedrijven failliet gegaan. Dat blijkt uit cijfers van het statistiekbureau Statbel. De voorbije vijf maanden is een recordaantal bouwbedrijven over de kop gegaan. “We zijn op weg naar een perfecte storm.” [naar artikel]
In oktober waren bijna 19 procent meer faillissementen dan in oktober vorig jaar, zo blijkt uit de jongste cijfers van informatiekantoor Graydon. Ook in september was er al een toename, maar over de eerste tien maanden van dit jaar ligt het aantal faillissementen in België nog altijd 5 procent onder het niveau van 2015. In Vlaanderen is de trend wel gekeerd. [naar artikel]
Het voorbije jaar gingen in België 10.066 bedrijven over de kop. Dat is het laagste cijfer sinds 2010, zo blijkt uit cijfers van [naar artikel]
01:00 Slechts drie sectoren - de horeca, de bouw en de kleinhandel - waren vorig jaar goed voor 54 procent van alle bankroeten in ons land. Hun gewicht in het totaal aantal faillissementen neemt alleen maar... [naar artikel]
GenkNauwelijks anderhalf jaar na de opening van brasserie Bar Bib op het Stadsplein in Genk heeft de raad van bestuur de boeken alweer neergelegd. “De marges in de horeca zijn flinterdun, waardoor verder investeren onverantwoord was”, zucht zaakvoerder Luc Vandeweyer. De faling is de zoveelste in een lange reeks van Limburgse horecazaken die onlangs op de fles gingen. Intussen waarschuwt Horeca Vlaanderen voor een nieuwe golf van faillissementen in de sector. “Er moet dringend iets veranderen of er blijven binnenkort geen cafés en restaurants meer over.” [naar artikel]
De horecasector blijft, net als de voorbije jaren, de sector die voor het meeste faillissementen zorgt. Dat blijkt uit de failissementscijfers van... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.