Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Past bij sushi, maar ook bij frietjes: Japanse mayonaise is hip

15/02/2022 - 06:24
"In heel wat recepten duikt tegenwoordig ‘Japanse mayonaise’ op, maar wat is nu het verschil met die van bij ons?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Past bij sushi, maar ook bij frietjes: Japanse mayonaise is hip (15/02/2022 - Het Belang van Limburg)

In heel wat recepten duikt tegenwoordig ‘Japanse mayonaise’ op, maar wat is nu het verschil met die van bij ons? [naar artikel]


2. Productie mayonaise bedreigd: zo maak je zelf mayonaise volgens chef Piet Huysentruyt (30/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Mayonaise is zonder de twijfel de saus die in ons land het meest gegeten wordt, of het nu bij frietjes is of iets anders. De productie ervan wordt vandaag daarentegen bedreigd door een tekort aan koolzaadolie en varianten met soja en zonnebloempitten. Zelf maar maken dan? Chef Piet Huysentruyt tipt hoe je verse mayonaise thuis bereidt op minder dan 15 minuten. [naar artikel]


3. Maak zelf sushi met een sushi-roller (13/11/2017 - Metro)

Zou jij elke dag van de week sushi kunnen eten, maar baal je als een stekker omdat de lekkernij op restaurant best prijzig is? Dan hebben we goed nieuws, want dankzij een handig apparaatje kan je zelf thuis gemakkelijk rijstrolletjes maken. Sushi is zonder twijfel het populairste Japanse gerecht dat er is. Onder het motto […] [naar artikel]


4. Zondag 25 november kan je sushi smullen in Gent voor Sushi Sunday (07/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Liefhebbers van sushi, opgelet! Op zondag 25 november moeten jullie je naar Flanders Expo in Gent reppen, want daar strijkt een heuse Sushi Sunday... [naar artikel]


5. Vijf maal sushi: van nigiri tot maki, sushi is altijd smullen (04/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Sushi: niet enkel in coronatijden handig, maar altijd lekker om af te halen. Favoriet op de kaart bij Hanasaki in Lummen is de gefrituurde dragon eye roll met krab, zalm en avocado. [naar artikel]


6. De beste friturist van België proeft 10 soorten mayonaise: welke is nu écht beste bij frietjes? (21/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Kris Vanhaerents van De Blauwe Frituur in Kortrijk - verkozen tot beste friturist van het land - is dé geknipte man om na te gaan welke mayonaise... [naar artikel]


7. Antwerpse kunstenares ‘woont’ maand in Middelheimpark: ‘frietjes met mayonaise’ terwijl schaap wordt onthoofd (02/06/2019 - Gazet van Antwerpen)

Ben je van plan om deze zomer te picknicken of te wandelen in het Middelheimpark? Schrik dan niet als iemand plots ‘frietjes met mayonaise!’ door een megafoon roept, terwijl je staat te kijken naar beelden van een schaap dat de kop wordt afgesneden. Klinkt dat luguber? In de kunst van Ria Pacquée (64) staan twee uitersten soms heel dicht bij elkaar. [naar artikel]


8. Geen frietjes zonder mayonaise voor jou? Diëtiste proeft 12 soorten en haalt de beste en gezondste eruit (18/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een portie krokant gebakken frietjes met een goede klodder mayonaise: velen onder ons zetten het weekend zo met veel plezier in. Nu er nog geen écht tekort aan frietjes is, profiteren we best zoveel mogelijk van die hemels Belgische combinatie. Maar welke mayonaise is dan het gezondste: de gewone of de lightversie? En vooral: welke is het lekkerst? Diëtiste Sanne Mouha proeft 12 soorten uit de supermarkt binnen die twee categorieën. “Deze heeft een laag vetpercentage en bevat nog steeds voldoende smaak.” [naar artikel]


9. Vettige pech: Mayonaise belandt (helaas) niet op de frietjes, maar op de stoep bij deze Roeselaarse frituur (23/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bij een levering mayonaise is het vanochtend stevig misgelopen aan frituur ‘t Molentje in Roeselare. Enkele potten mayonaise spatten op het voetpad open. Met een vettige smurrie tot gevolg. [naar artikel]


10. De gezondste saus voor op je frietjes is al zeker niet mayonaise, deze sauzen doen het beter (20/09/2022 - Gazet van Antwerpen)

Geen café zonder bier maar ook geen frietje van de frituur zonder saus. En gelukkig voor de liefhebbers is het aanbod enorm: van een klassieke mayonaise tot Joppie en zelfs Chinese saus. Maar welke saus is het gezondst? Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) legt het uit. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!