Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

De beste friturist van België proeft 10 soorten mayonaise: welke is nu écht beste bij frietjes?

21/10/2018 - 08:01
"Kris Vanhaerents van De Blauwe Frituur in Kortrijk - verkozen tot beste friturist van het land - is dé geknipte man om na te gaan welke mayonaise..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De beste friturist van België proeft 10 soorten mayonaise: welke is nu écht beste bij frietjes? (21/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Kris Vanhaerents van De Blauwe Frituur in Kortrijk - verkozen tot beste friturist van het land - is dé geknipte man om na te gaan welke mayonaise... [naar artikel]


2. Geen frietjes zonder mayonaise voor jou? Diëtiste proeft 12 soorten en haalt de beste en gezondste eruit (18/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een portie krokant gebakken frietjes met een goede klodder mayonaise: velen onder ons zetten het weekend zo met veel plezier in. Nu er nog geen écht tekort aan frietjes is, profiteren we best zoveel mogelijk van die hemels Belgische combinatie. Maar welke mayonaise is dan het gezondste: de gewone of de lightversie? En vooral: welke is het lekkerst? Diëtiste Sanne Mouha proeft 12 soorten uit de supermarkt binnen die twee categorieën. “Deze heeft een laag vetpercentage en bevat nog steeds voldoende smaak.” [naar artikel]


3. Beste friturist proeft en beoordeelt 12 soorten diepvriesfrieten: “‘Made in Belgium’ maakt het niet altijd beter” (13/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Het gaat hard in de Belgische diepvriesfrietindustrie. Een van de bekendste diepvriesfrietmerken, Lutosa, verving onlangs zijn naam door Belviva om... [naar artikel]


4. Productie mayonaise bedreigd: zo maak je zelf mayonaise volgens chef Piet Huysentruyt (30/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Mayonaise is zonder de twijfel de saus die in ons land het meest gegeten wordt, of het nu bij frietjes is of iets anders. De productie ervan wordt vandaag daarentegen bedreigd door een tekort aan koolzaadolie en varianten met soja en zonnebloempitten. Zelf maar maken dan? Chef Piet Huysentruyt tipt hoe je verse mayonaise thuis bereidt op minder dan 15 minuten. [naar artikel]


5. Vorige week nog een kogel in het been, vandaag aan het werk: populaire friturist Wang bakt weer frietjes na brutale overval (21/04/2023 - Gazet van Antwerpen)

Amper een week na de gewelddadige overval staat friturist Wang (37) opnieuw achter de toonbank. Al heeft hij nog veel pijn, en praat hij liever niet over de brutale feiten. Hij werd beschoten, en de kogel werd uit zijn been gehaald. “Een wonde van vijftien centimeter”, klinkt het dapper. De populaire frituur op het Kerkplein in Olmen (Balen) staat tijdens de middagopening al meteen vol. [naar artikel]


6. Antwerpse kunstenares ‘woont’ maand in Middelheimpark: ‘frietjes met mayonaise’ terwijl schaap wordt onthoofd (02/06/2019 - Gazet van Antwerpen)

Ben je van plan om deze zomer te picknicken of te wandelen in het Middelheimpark? Schrik dan niet als iemand plots ‘frietjes met mayonaise!’ door een megafoon roept, terwijl je staat te kijken naar beelden van een schaap dat de kop wordt afgesneden. Klinkt dat luguber? In de kunst van Ria Pacquée (64) staan twee uitersten soms heel dicht bij elkaar. [naar artikel]


7. Past bij sushi, maar ook bij frietjes: Japanse mayonaise is hip (15/02/2022 - Het Belang van Limburg)

In heel wat recepten duikt tegenwoordig ‘Japanse mayonaise’ op, maar wat is nu het verschil met die van bij ons? [naar artikel]


8. Vettige pech: Mayonaise belandt (helaas) niet op de frietjes, maar op de stoep bij deze Roeselaarse frituur (23/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bij een levering mayonaise is het vanochtend stevig misgelopen aan frituur ‘t Molentje in Roeselare. Enkele potten mayonaise spatten op het voetpad open. Met een vettige smurrie tot gevolg. [naar artikel]


9. De gezondste saus voor op je frietjes is al zeker niet mayonaise, deze sauzen doen het beter (20/09/2022 - Gazet van Antwerpen)

Geen café zonder bier maar ook geen frietje van de frituur zonder saus. En gelukkig voor de liefhebbers is het aanbod enorm: van een klassieke mayonaise tot Joppie en zelfs Chinese saus. Maar welke saus is het gezondst? Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) legt het uit. [naar artikel]


10. Frietjes met mayonaise en pizza zijn niet alleen lekker, maar ook pure porno voor je brein: dit is waarom (23/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wanneer we lekker eten zien, wordt dat wel eens omschreven als ‘food porn’. En de keuze voor die term is niet toevallig. Net als jouw fascinatie om naar video’s van smeuïge pizza’s of krokante frietjes te kijken. Amerikaanse wetenschappers hebben per ongeluk een nieuw hersengebied ontdekt dat heel gevoelig blijkt voor foto’s van voedsel. Welk soort eten lokt de meest intense reactie uit? En hoe komt het dat we er zo intens op reageren? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!