Dieter Coppens en chef-kok Seppe Nobels openen woensdag het allereerste restaurant in ons land waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft gekregen. Én ze hebben er voor Eén een programma over gemaakt: Restaurant misverstand. “Neen, dit is géén uitlachtelevisie. Dit is broodnodig. Het moet maar eens gedaan zijn met dat taboe rond dementie en die hatelijke houding van ons allemaal om die mensen naar het hoekje van de maatschappij te duwen.” [naar artikel]
“Dat moet een misverstand zijn”, klonk het de afgelopen dagen al enkele keren in restaurant ‘t Misverstand in Sint-Martens-Bodegem. Aanleiding van de verkeerd verbonden telefoontjes is de gelijknamige televisiereeks, waarvan het tweede seizoen sinds kort loopt. [naar artikel]
“Dat moet een misverstand zijn”, klonk het de afgelopen dagen al enkele keren in restaurant ‘t Misverstand in het Vlaams-Brabantse Sint-Martens-Bodegem. Aanleiding van de verkeerd verbonden telefoontjes is de gelijknamige televisiereeks, waarvan het tweede seizoen sinds kort loopt. [naar artikel]
De telefoon van het restaurant ‘t Misverstand in Sint-Martens-Bodegem staat tegenwoordig roodgloeiend. En dat heeft alles te maken met het tv-programma ‘Restaurant Misverstand’ en presentator van dienst Dieter Coppens (45). Een regelrecht misverstand, want het restaurant dat als decor dient, is in Antwerpen. “De vergissingen die de gesprekken al met zich meebrachten zijn best wel grappig.” [naar artikel]
Van een carrièreswitch gesproken. Jarenlang hield Maurice Hendrickx (66) uit Kontich zich bezig met interieurdesign, maar nu kan je hem elke maandag op Een terugvinden in Restaurant Misverstand. “Het was mijn taak om telkens aan tafel te zeggen wat er te eten viel, maar daar ben ik al gauw mee gestopt”, lacht hij. [naar artikel]
Van een carrièreswitch gesproken. Jarenlang hield Maurice Hendrickx (66) uit Kontich zich bezig met interieurdesign, maar nu kan je hem elke maandag op Een terugvinden in Restaurant Misverstand. “Het was mijn taak om telkens aan tafel te zeggen wat er te eten viel, maar daar ben ik al gauw mee gestopt”, lacht hij. [naar artikel]
Goed nieuws voor Dieter Coppens en co. Een sms-actie van het Eén-programma ‘Restaurant Misverstand' heeft maar liefst 30.191 euro opgeleverd. Dat geld gaat naar de Alzheimer Liga Vlaanderen. [naar artikel]
Het derde seizoen van ‘Restaurant Misverstand’ start vanavond, met 8 Vlamingen met dementie. Maar dementie komt in vele gedaantes. Jan heeft frontotemporale dementie. Gie heeft Lewy body-dementie. Els heeft alzheimer. Hoeveel types van dementie zijn er? Hoe verschillen ze? En welke varianten blijven langer onder de radar? “Door de atypische symptomen herkent zelfs een arts dit niet onmiddellijk.” [naar artikel]
Restaurant misverstand-deelnemer Gie Goossens (65) uit Mechelen kreeg de diagnose van Lewy body-dementie. Een Parkinsonisme waarbij motoriek en oriëntatievermogen worden aangetast. “Een minder bekende vorm van dementie. Met mijn deelname hoop ik de aandoening bekender te maken”, zegt hij. [naar artikel]
Het reilen en zeilen van een restaurant in Mechelen waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie kreeg, met Seppe Nobels als de bezielende chef-kok en met Dieter Coppens, die na ‘Down the Road’ opnieuw luisterend oor en gastheer is. Dat wordt straks ‘Restaurant Misverstand’, de opvallende nieuwkomer in het tv-voorjaar van 2022 dat Eén vandaag officieel voorstelt. “We willen laten zien waar zij wel nog toe in staat zijn”, vertelt Coppens. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.