De telefoon van het restaurant ‘t Misverstand in Sint-Martens-Bodegem staat tegenwoordig roodgloeiend. En dat heeft alles te maken met het tv-programma ‘Restaurant Misverstand’ en presentator van dienst Dieter Coppens (45). Een regelrecht misverstand, want het restaurant dat als decor dient, is in Antwerpen. “De vergissingen die de gesprekken al met zich meebrachten zijn best wel grappig.” [naar artikel]
“Dat moet een misverstand zijn”, klonk het de afgelopen dagen al enkele keren in restaurant ‘t Misverstand in Sint-Martens-Bodegem. Aanleiding van de verkeerd verbonden telefoontjes is de gelijknamige televisiereeks, waarvan het tweede seizoen sinds kort loopt. [naar artikel]
Voor het derde seizoen zwaait Restaurant misverstand de deuren open, dit keer in de badstad Oostende. Dieter Coppens neemt opnieuw acht mensen met jongdementie onder de arm. [naar artikel]
“Dat moet een misverstand zijn”, klonk het de afgelopen dagen al enkele keren in restaurant ‘t Misverstand in het Vlaams-Brabantse Sint-Martens-Bodegem. Aanleiding van de verkeerd verbonden telefoontjes is de gelijknamige televisiereeks, waarvan het tweede seizoen sinds kort loopt. [naar artikel]
Dieter Coppens (44) opent vanaf 16 maart de deuren van het nieuwe ‘Restaurant Misverstand’ op Eén: het eerste restaurant in België waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft. Door hun ziekte krijgen deze mensen regelmatig te maken met onbegrip. Daarnaast moeten ze vaak verplicht stoppen met werken, waardoor hun zelfvertrouwen een deuk krijgt. Daar wil ‘Restaurant Misverstand’ verandering in brengen: door de buitenwereld te tonen wat ze wél nog kunnen. [naar artikel]
“Leef alsof het je laatste dag is, en wees dankbaar voor de dagen die je nog krijgt.” Voortaan is dit ook het credo van Seppe Nobels (39). De topchef heeft al vele watertjes doorzwommen, maar ‘Restaurant Misverstand’ heeft een diepe indruk op hem gemaakt. Ook omdat hij de ziekte Alzheimer ook van dichtbij heeft meegemaakt. “Over futiliteiten kan ik me écht niet meer druk maken.” [naar artikel]
“Dat moet een misverstand zijn”, klonk het de afgelopen dagen al enkele keren in restaurant ‘t Misverstand in Sint-Martens-Bodegem. Aanleiding van de verkeerd verbonden telefoontjes is de gelijknamige televisiereeks, waarvan het tweede seizoen sinds kort loopt. [naar artikel]
Samen met acht mensen die lijden aan jongdementie opent Dieter Coppens (44) vanavond ‘Restaurant Misverstand’. Een hoopvolle en deugddoende onderneming, maar ook eentje die onder de huid kroop. “Soms reed ik na de opnames in tranen naar huis”, vertelt de presentator bij wie dementie ook in de familie voorkomt. “Ik vergeet geregeld dingen en door alles van nu van zo dichtbij mee te maken vraag ik me weleens af of het de ziekte is.” [naar artikel]
Goed nieuws voor Dieter Coppens en co. Een sms-actie van het Eén-programma ‘Restaurant Misverstand' heeft maar liefst 30.191 euro opgeleverd. Dat geld gaat naar de Alzheimer Liga Vlaanderen. [naar artikel]
Dieter Coppens en chef-kok Seppe Nobels openen woensdag het allereerste restaurant in ons land waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft gekregen. Én ze hebben er voor Eén een programma over gemaakt: Restaurant misverstand. “Neen, dit is géén uitlachtelevisie. Dit is broodnodig. Het moet maar eens gedaan zijn met dat taboe rond dementie en die hatelijke houding van ons allemaal om die mensen naar het hoekje van de maatschappij te duwen.” [naar artikel]
De opnames van het derde seizoen van ‘Restaurant misverstand’ zijn van start gegaan. Dat kondigt VRT 1 niet toevallig aan op Wereld Alzheimer dag. Dieter Coppens en Seppe Nobels zijn van de partij, met acht nieuwe medewerkers die de diagnose jongdementie kregen. Dit jaar opent het restaurant zijn deuren aan zee. [naar artikel]
Dat hij een groot hart voor mens en dier heeft, bleek al in tv-programma’s Down the road, Restaurant Misverstand, Copy Beest en Animalitis. Met het boek Boslof verklaart Dieter Coppens (45) nu zijn liefde aan het bos en gidst hij ons door ‘zijn’ magische Zoerselbos. “Het bos is niet zomaar een decor om in te wandelen.” [naar artikel]
Samen met acht mensen die lijden aan jongdementie opent Dieter Coppens (44) vanavond ‘Restaurant Misverstand’. Een hoopvolle en deugddoende onderneming, maar ook eentje die onder de huid kroop. “Soms reed ik na de opnames in tranen naar huis”, vertelt de presentator bij wie dementie ook in de familie voorkomt. “Al vloeiden er ook tranen van geluk.” [naar artikel]
Eddy Van Rompaey, de oud-slager die in Restaurant Misverstand veel harten stal, is overleden. Dat melden presentator Dieter Coppens en VRT dinsdagavond. [naar artikel]
Eddy Van Rompaey, de oud-slager die in Restaurant Misverstand veel harten stal, is overleden. Dat melden presentator Dieter Coppens en VRT dinsdagavond. [naar artikel]
Goed nieuws voor de fans van het erg mooie, vaak ontwapenende soms confronterende ‘Restaurant Misverstand’. Het Eén-programma waarin Dieter Coppens samen met chef-kok Seppe Nobels een (tijdelijk) restaurant runde waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft, krijgt een tweede seizoen. [naar artikel]
Ingrid, de 58-jarige vrouw uit Diest die momenteel te zien is in het Eén-programma ‘Restaurant misverstand’, is overleden. Ze kreeg in 2017 de diagnose Alzheimer. [naar artikel]
Ingrid, de 58-jarige vrouw uit Diest die momenteel te zien is in het Eén-programma Restaurant Misverstand, is overleden. Ze kreeg in 2017 de diagnose Alzheimer. [naar artikel]
Brassi Grand Café in het Kursaal van Oostende vormt het decor voor het derde seizoen van Restaurant Misverstand. Vanaf 14 maart kan je zien hoe Dieter Coppens opnieuw acht mensen met jongdementie onder de arm neemt voor een onvergetelijke ervaring. De opnames vonden in het najaar plaats tijdens de sluitingsdagen van het restaurant op de zeedijk van Oostende. “ [naar artikel]
Er wordt op donderdag weer hartverwarmend gekookt, want ‘Restaurant misverstand’ heropent op VRT 1 zijn deuren. Tv-host Dieter Coppens en chef-kok Seppe Nobels laten hun acht nieuwe vrienden ondanks hun diagnose van jongdementie weer vlotjes blinken, maar pakken in dit derde seizoen ook met enkele verrassende nieuwigheden uit en worden door hun ontwapenende medewerkers zelf ook voortdurend verrast. “Een pannenkoek met humus op het menu? Daar moet ik toch nog eens over nadenken.” [naar artikel]
In oktober 2021 kreeg Stefaan Taelman (62) de diagnose jongdementie. Toen ‘Restaurant Misverstand’ polste of hij wou meedraaien in het tweede seizoen van het programma op Eén reageerde hij eerst afwijzend. De gelegenheid om te tonen hoe het is om te leven met Alzheimer, overtuigde hem. “En ik mocht koken met een topchef, dat speelde ook mee”, lacht hij. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.