“Dat moet een misverstand zijn”, klonk het de afgelopen dagen al enkele keren in restaurant ‘t Misverstand in Sint-Martens-Bodegem. Aanleiding van de verkeerd verbonden telefoontjes is de gelijknamige televisiereeks, waarvan het tweede seizoen sinds kort loopt. [naar artikel]
“Dat moet een misverstand zijn”, klonk het de afgelopen dagen al enkele keren in restaurant ‘t Misverstand in Sint-Martens-Bodegem. Aanleiding van de verkeerd verbonden telefoontjes is de gelijknamige televisiereeks, waarvan het tweede seizoen sinds kort loopt. [naar artikel]
De telefoon van het restaurant ‘t Misverstand in Sint-Martens-Bodegem staat tegenwoordig roodgloeiend. En dat heeft alles te maken met het tv-programma ‘Restaurant Misverstand’ en presentator van dienst Dieter Coppens (45). Een regelrecht misverstand, want het restaurant dat als decor dient, is in Antwerpen. “De vergissingen die de gesprekken al met zich meebrachten zijn best wel grappig.” [naar artikel]
Het reilen en zeilen van een restaurant in Mechelen waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie kreeg, met Seppe Nobels als de bezielende chef-kok en met Dieter Coppens, die na ‘Down the Road’ opnieuw luisterend oor en gastheer is. Dat wordt straks ‘Restaurant Misverstand’, de opvallende nieuwkomer in het tv-voorjaar van 2022 dat Eén vandaag officieel voorstelt. “We willen laten zien waar zij wel nog toe in staat zijn”, vertelt Coppens. [naar artikel]
Dieter Coppens (44) opent vanaf 16 maart de deuren van het nieuwe ‘Restaurant Misverstand’ op Eén: het eerste restaurant in België waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft. Door hun ziekte krijgen deze mensen regelmatig te maken met onbegrip. Daarnaast moeten ze vaak verplicht stoppen met werken, waardoor hun zelfvertrouwen een deuk krijgt. Daar wil ‘Restaurant Misverstand’ verandering in brengen: door de buitenwereld te tonen wat ze wél nog kunnen. [naar artikel]
Voor het derde seizoen zwaait Restaurant misverstand de deuren open, dit keer in de badstad Oostende. Dieter Coppens neemt opnieuw acht mensen met jongdementie onder de arm. [naar artikel]
Goed nieuws voor de fans van het erg mooie, vaak ontwapenende soms confronterende ‘Restaurant Misverstand’. Het Eén-programma waarin Dieter Coppens samen met chef-kok Seppe Nobels een (tijdelijk) restaurant runde waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft, krijgt een tweede seizoen. [naar artikel]
Dieter Coppens en chef-kok Seppe Nobels openen woensdag het allereerste restaurant in ons land waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft gekregen. Én ze hebben er voor Eén een programma over gemaakt: Restaurant misverstand. “Neen, dit is géén uitlachtelevisie. Dit is broodnodig. Het moet maar eens gedaan zijn met dat taboe rond dementie en die hatelijke houding van ons allemaal om die mensen naar het hoekje van de maatschappij te duwen.” [naar artikel]
Er wordt op donderdag weer hartverwarmend gekookt, want ‘Restaurant misverstand’ heropent op VRT 1 zijn deuren. Tv-host Dieter Coppens en chef-kok Seppe Nobels laten hun acht nieuwe vrienden ondanks hun diagnose van jongdementie weer vlotjes blinken, maar pakken in dit derde seizoen ook met enkele verrassende nieuwigheden uit en worden door hun ontwapenende medewerkers zelf ook voortdurend verrast. “Een pannenkoek met humus op het menu? Daar moet ik toch nog eens over nadenken.” [naar artikel]
Dat hij een groot hart voor mens en dier heeft, bleek al in tv-programma’s Down the road, Restaurant Misverstand, Copy Beest en Animalitis. Met het boek Boslof verklaart Dieter Coppens (45) nu zijn liefde aan het bos en gidst hij ons door ‘zijn’ magische Zoerselbos. “Het bos is niet zomaar een decor om in te wandelen.” [naar artikel]
Eddy Van Rompaey, de oud-slager die in Restaurant Misverstand veel harten stal, is overleden. Dat melden presentator Dieter Coppens en VRT dinsdagavond. [naar artikel]
Eddy Van Rompaey, de oud-slager die in Restaurant Misverstand veel harten stal, is overleden. Dat melden presentator Dieter Coppens en VRT dinsdagavond. [naar artikel]
Samen met acht mensen die lijden aan jongdementie opent Dieter Coppens (44) vanavond ‘Restaurant Misverstand’. Een hoopvolle en deugddoende onderneming, maar ook eentje die onder de huid kroop. “Soms reed ik na de opnames in tranen naar huis”, vertelt de presentator bij wie dementie ook in de familie voorkomt. “Ik vergeet geregeld dingen en door alles van nu van zo dichtbij mee te maken vraag ik me weleens af of het de ziekte is.” [naar artikel]
De opnames van het derde seizoen van ‘Restaurant misverstand’ zijn van start gegaan. Dat kondigt VRT 1 niet toevallig aan op Wereld Alzheimer dag. Dieter Coppens en Seppe Nobels zijn van de partij, met acht nieuwe medewerkers die de diagnose jongdementie kregen. Dit jaar opent het restaurant zijn deuren aan zee. [naar artikel]
Op haar 55ste kreeg Suzy Mertens het verdict dat ze lijdt aan jongdementie. Vandaag is de vrouw nog maar 57 jaar, maar woont ze – bij gebrek aan een andere, meer geschikte voorziening – tussen bejaarde bewoners in het Molse woonzorgcentrum Witte Meren. “Als ze mij hier komt bezoeken, zegt mijn moeder steevast: ‘Niet jij, maar ik zou hier moeten zitten’”, zegt Suzy. Vlaanderen kan vanaf maandag 6 februari met Suzy kennismaken tijdens het Eén-programma ‘Restaurant Misverstand’ waarin sterrenchef Seppe Nobels en presentator Dieter Coppens een pop-uprestaurant in Antwerpen runnen met acht mensen die lijden aan jongdementie. [naar artikel]
Maandag kon je kijken naar de laatste aflevering van ‘Restaurant Misverstand’, tot grote spijt van de acht medewerkers met jongdementie. Zeven weken lang haalde chef-kok Seppe Nobels het beste in hen naar boven. “Hoe Seppe iedereen van zijn keukenbrigade in de bloemetjes zette, was zo hartverwarmend”, vertelt televisiejournalist Mark Coenegracht in de podcast ‘De Mediawatchers’. “Hij verdient nu al een Kastaar!” Luister hierboven naar de volledige aflevering. [naar artikel]
Samen met acht mensen die lijden aan jongdementie opent Dieter Coppens (44) vanavond ‘Restaurant Misverstand’. Een hoopvolle en deugddoende onderneming, maar ook eentje die onder de huid kroop. “Soms reed ik na de opnames in tranen naar huis”, vertelt de presentator bij wie dementie ook in de familie voorkomt. “Al vloeiden er ook tranen van geluk.” [naar artikel]
Ook in het derde seizoen van ‘Restaurant misverstand’ is chef Seppe Nobels (41) de rots in de branding voor mensen met jongdementie. “Het is mijn beste beslissing ooit geweest om met hen samen te werken”, glimlacht hij in ‘Story’. Helaas moest hij de afgelopen jaren al regelmatig afscheid nemen van een kandidaat. “Zo oneerlijk”, aldus Nobels, die ook in z’n privéleven moeilijke momenten kende. “Het was altijd veel makkelijker om voor anderen te zorgen dan mezelf op de eerste plek te zetten.” [naar artikel]
Chef Seppe Nobels van Instroom Academy was onlangs op televisie nog te zien in ‘Restaurant Misverstand’. Dat hij zelf ook graag uit eten gaat is zeker géén misverstand. Aan zijn favoriete adressen zijn heel wat mooie herinneringen verbonden. “Hier kwam ik altijd eten met mijn ouders wanneer ik mijn rapport kreeg”, vertelt de chef. Hij deelt zijn lievelingsplaatsen in Brussel, Antwerpen, Anderlecht, Mechelen en Peru. [naar artikel]
Goed nieuws voor Dieter Coppens en co. Een sms-actie van het Eén-programma ‘Restaurant Misverstand' heeft maar liefst 30.191 euro opgeleverd. Dat geld gaat naar de Alzheimer Liga Vlaanderen. [naar artikel]
Op haar 55ste kreeg Suzy Mertens – Suz voor de vrienden – het verdict dat ze leed aan jongdementie. Vandaag is de ranke vrouw nog maar 57 jaar maar woont ze, bij gebrek aan een andere, meer geschikte voorziening net iets meer dan een jaar tussen bejaarde bewoners in het Molse woonzorgcentrum Witte Meren. “Als ze mij hier komt bezoeken, zegt mijn moeder steevast: ‘Niet jij, maar ik zou hier moeten zitten’”, zegt Suzy. Vlaanderen kan vanaf maandag 6 februari met Suzy kennismaken tijdens het Eén-programma Restaurant Misverstand waarin sterrenchef Seppe Nobels en presentator Dieter Coppens een pop-uprestaurant in Antwerpen runnen met acht mensen die lijden aan jongdementie. [naar artikel]
Ook in het derde seizoen van ‘Restaurant misverstand’ is chef Seppe Nobels (41) de rots in de branding voor mensen met jongdementie. “Het is mijn beste beslissing ooit geweest om met hen samen te werken”, glimlacht hij in ‘Story’. Helaas moest hij de afgelopen jaren al regelmatig afscheid nemen van een kandidaat. “Zo oneerlijk”, aldus Nobels, die ook in z’n privéleven moeilijke momenten kende. “Het was altijd veel makkelijker om voor anderen te zorgen dan mezelf op de eerste plek te zetten.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.