Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Al zeker twaalf Russische commandanten gesneuveld in Oekraïne: “Als de officieren zelf aan het front verschijnen, is dat meestal een veeg teken”

14/03/2022 - 20:33
"Er zijn nu al minstens twaalf Russische officieren gesneuveld in Oekraïne. En dat is volgens experts een veeg teken. Want als het goed gaat, leiden ze de operaties meestal vanop veilige afstand. Het feit dat ze zich nu zelf op het slagveld begeven, wijst er wellicht op dat ze de manschappen op het terrein extra moeten motiveren."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Al zeker twaalf Russische commandanten gesneuveld in Oekraïne: “Als de officieren zelf aan het front verschijnen, is dat meestal een veeg teken” (14/03/2022 - Gazet van Antwerpen)

Er zijn nu al minstens twaalf Russische officieren gesneuveld in Oekraïne. En dat is volgens experts een veeg teken. Want als het goed gaat, leiden ze de operaties meestal vanop veilige afstand. Het feit dat ze zich nu zelf op het slagveld begeven, wijst er wellicht op dat ze de manschappen op het terrein extra moeten motiveren. [naar artikel]


2. Al zeker twaalf Russische commandanten gesneuveld: “Opmerkelijk dat ze zelf aan het front verschijnen” (14/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Er zijn nu al minstens twaalf Russische officieren gesneuveld in Oekraïne. En dat is volgens experts een veeg teken. Want als het goed gaat, leiden ze de operaties meestal vanop veilige afstand. Het feit dat ze zich nu zelf op het slagveld begeven, wijst er wellicht op dat ze de manschappen op het terrein extra moeten motiveren. [naar artikel]


3. Dodental onder hoge Russische officieren blijft maar oplopen: “Vermoedelijk van WO II geleden dat er nog zo veel generaals gesneuveld zijn” (23/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het Oekraïense leger in de havenstad Odessa heeft nog maar eens de dood gemeld van een Russisch kolonel. Alexey Sharov zou omgekomen zijn bij het beleg van Marioepol. Daarmee loopt het dodental onder hoge Russische officieren steeds verder op. “Het is vermoedelijk van de Tweede Wereldoorlog geleden dat er nog zoveel generaals gesneuveld zijn in het Russische leger”, schrijft het goed ingelichte Amerikaanse magazine ‘Foreign Policy’. [naar artikel]


4. Het toonvoorbeeld van de chaotische invasie: recordaantal Russische officieren gesneuveld in Oekraïne (30/11/2022 - Express)

Sinds de start van de invasie van Oekraïne stierven al 1.600 Russische officieren, waaronder 160 generaals en kolonels. Dat schrijft The Independent op basis van verschillende onafhankelijke onderzoeken. In het nieuws: Russische officieren sneuvelen aan de lopende band. De oorzaak kan de gevechtsdoctrine van het Russische leger zijn. Wie sneuvelde zoal? (as) [naar artikel]


5. LIVE OEKRAÏNE. Kiev claimt drie Russische officieren te hebben gedood - Oud-Russische president Medvedev: "Oekraïne is geen land" (12/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Oekraïne beschikt over voldoende energiebronnen om de winter door te komen, maar de levering van stroom kan worden verstoord door een verwachte toename van Russische aanvallen. Het Kremlin verdedigt zijn veel bekritiseerde praktijk om veroordeelde criminelen vrij te laten als ze in militaire dienst willen. En Duitsland zal haar militaire hulp aan Oekraïne volgend jaar verdubbelen tot 8 miljard euro. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via onze liveblog. [naar artikel]


6. ‘De efficiëntste strategie is Russische commandanten en soldaten verwittigen dat ze vervolgd worden’ (08/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Live - Oekraïne: ‘Russische inlichtingenofficieren en militaire commandanten ontvluchten de Krim’ (13/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. De Russische soldaten aan het front die worden bestolen door hun eigen commandanten (01/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Russische soldaten beschrijven hoe ze door hun commandanten als kanonnenvoer werden ingezet: ‘Onze verliezen waren gigantisch’ (15/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!