Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Dodental onder hoge Russische officieren blijft maar oplopen: “Vermoedelijk van WO II geleden dat er nog zo veel generaals gesneuveld zijn”

23/03/2022 - 13:47
"Het Oekraïense leger in de havenstad Odessa heeft nog maar eens de dood gemeld van een Russisch kolonel. Alexey Sharov zou omgekomen zijn bij het beleg van Marioepol. Daarmee loopt het dodental onder hoge Russische officieren steeds verder op. “Het is vermoedelijk van de Tweede Wereldoorlog geleden dat er nog zoveel generaals gesneuveld zijn in het Russische leger”, schrijft het goed ingelichte Amerikaanse magazine ‘Foreign Policy’."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Dodental onder hoge Russische officieren blijft maar oplopen: “Vermoedelijk van WO II geleden dat er nog zo veel generaals gesneuveld zijn” (23/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het Oekraïense leger in de havenstad Odessa heeft nog maar eens de dood gemeld van een Russisch kolonel. Alexey Sharov zou omgekomen zijn bij het beleg van Marioepol. Daarmee loopt het dodental onder hoge Russische officieren steeds verder op. “Het is vermoedelijk van de Tweede Wereldoorlog geleden dat er nog zoveel generaals gesneuveld zijn in het Russische leger”, schrijft het goed ingelichte Amerikaanse magazine ‘Foreign Policy’. [naar artikel]


2. Live - Kremlin zwijgt over lot generaal Soerovikin • Russische verantwoording voor raketaanval Kramatorsk: ‘Twee generaals en 50 officieren dood’ (29/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Al zeker twaalf Russische commandanten gesneuveld in Oekraïne: “Als de officieren zelf aan het front verschijnen, is dat meestal een veeg teken” (14/03/2022 - Gazet van Antwerpen)

Er zijn nu al minstens twaalf Russische officieren gesneuveld in Oekraïne. En dat is volgens experts een veeg teken. Want als het goed gaat, leiden ze de operaties meestal vanop veilige afstand. Het feit dat ze zich nu zelf op het slagveld begeven, wijst er wellicht op dat ze de manschappen op het terrein extra moeten motiveren. [naar artikel]


4. Het toonvoorbeeld van de chaotische invasie: recordaantal Russische officieren gesneuveld in Oekraïne (30/11/2022 - Express)

Sinds de start van de invasie van Oekraïne stierven al 1.600 Russische officieren, waaronder 160 generaals en kolonels. Dat schrijft The Independent op basis van verschillende onafhankelijke onderzoeken. In het nieuws: Russische officieren sneuvelen aan de lopende band. De oorzaak kan de gevechtsdoctrine van het Russische leger zijn. Wie sneuvelde zoal? (as) [naar artikel]


5. Moskou claimt dat raketaanval tientallen Oekraïense generaals en officieren doodde (19/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Het Russische leger heeft naar eigen zeggen met een rakettenaanval een commandopost van de Oekraïense strijdkrachten vernietigd. [naar artikel]


6. Live - Nieuwe luchtaanvallen op hoofdstad Kiev • Moskou: ‘Raketaanval doodde tientallen Oekraïense generaals en officieren’ (19/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Live - Rusland over raketaanval Kramatorsk: ‘Twee generaals en 50 officieren gedood’ • ‘Generaal Soerovikin dagenlang verhoord’ (29/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Russen lijden spectaculaire verliezen: 4 van 20 generaals gesneuveld en 10 procent soldaten uitgeschakeld. En dat heeft serieuze gevolgen (17/03/2022 - Express)

Volgens conservatieve schattingen zijn in minder dan drie weken tijd meer dan 7.000 Russische soldaten omgekomen in de oorlog in Oekraïne. Dat is meer dan het aantal Amerikaanse troepen dat gedurende 20 jaar in Irak en Afghanistan sneuvelde. Met meer dan 150.000 Russische troepen die nu betrokken zijn bij de oorlog, ligt het slachtofferpercentage bij […] [naar artikel]


9. LIVE OEKRAÏNE. Kiev claimt drie Russische officieren te hebben gedood - Oud-Russische president Medvedev: "Oekraïne is geen land" (12/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Oekraïne beschikt over voldoende energiebronnen om de winter door te komen, maar de levering van stroom kan worden verstoord door een verwachte toename van Russische aanvallen. Het Kremlin verdedigt zijn veel bekritiseerde praktijk om veroordeelde criminelen vrij te laten als ze in militaire dienst willen. En Duitsland zal haar militaire hulp aan Oekraïne volgend jaar verdubbelen tot 8 miljard euro. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via onze liveblog. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!