De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]
De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]
Op een jaar tijd is de prijs van boter bijna verdubbeld. Dat komt door de grote vraag naar boter in combinatie met boterschaarste. De dure boter heeft gevolgen voor bakkers, supermarkten en restaurants in heel Europa. [naar artikel]
Steeds meer bakkers verhogen de prijzen voor hun gebak. Dat schrijft het Nieuwsblad. Ze doen dat omdat boter steeds duurder wordt. Verwacht wordt dat die prijs bovendien nog verder zal stijgen. [naar artikel]
De prijs van boter is de laatste 18 maanden verdubbeld, en dat begint de consument te voelen. Zes op de tien bakkers heeft intussen zijn prijzen [naar artikel]
Zot van boter, maar vind je het iets te ongezond om in je keuken te gebruiken? Goed nieuws: Er bestaat nu een gezondere en Indiase variant: ghee Ghee wordt al eeuwenlang in India gebruikt. Het principe is simpel: het is gewoon geklaarde boter: geen eiwit en melkbestanden die de vetstof tot één grote klomp omvormt. […] Het bericht Indiase boter verovert plaatsje in onze keuken verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Straks nog een moeilijke denkoefening te doen maar je moet nu al eten? Dan bereid je je maaltijd beter in olijf- of zonnebloemolie dan in boter of palmolie. [naar artikel]
Nu de dure septembermaand op haar einde loopt, is het tijd om wat te besparen in de keuken. Met de winterse groenteschotel van onze huischef Sandra... [naar artikel]
Een goedkope pangasius voor de prijs van een dure noordzeetong. Nieuw gesjoemel met uitstootcijfers bij Volkswagen. Bedrieglijke labels in het koelvak. Het lijkt wel de week van de belazerde consument. Bedrijven zetten ons af, de overheid laat het oogluikend toe en wij staan erbij en betalen vrolijk de rekening. Waarom kan dat zomaar? [naar artikel]
De Griekse politie heeft een vader en zoon opgepakt die duizenden liters en duizenden liters olijfolie vervalst hebben. Ze kochten in Bulgarije zonnebloemolie waar ze dan vervolgens een groene kleurstof aan toevoegden. De olijfoogst in Zuid-Europa staat dit jaar onder zware druk, door de hitte en droogte van de afgelopen maanden. [naar artikel]
In de supermarkt verschijnen straks grote affiches om de klanten erop te wijzen dat de zonnebloemolie in hun pak frieten of hun vlootje margarine vervangen is door een andere plantaardige olie. [naar artikel]
Na verscheidene Spaanse supermarkten gaan nu ook enkele Nederlandse winkelketens over tot beperkingen bij de aankoop van zonnebloemolie. Dat moet lege rekken als gevolg van hamstergedrag voorkomen. Oekraïne is de grootste exporteur van zonnebloemolie en Oekraïne en Rusland samen zijn goed voor meer dan driekwart van de wereldwijde export. Volgens experten is het dan ook […] [naar artikel]
Hoe kan je stroom besparen in de keuken in deze dure tijden? We overlopen met een expert welke vijf toestellen veel verbruiken en wat je eraan kan doen, want alle beetjes helpen. Het sluit aan bij de tips die de federale overheid nu verspreidt om energieverbruik tegen te gaan. [naar artikel]
Je hebt het misschien gemerkt in de supermarkt: de rekken voor zonnebloemolie zien er opvallend leeg uit, omdat consumenten massaal hamsteren als gevolg van de oorlog in Oekraïne, een belangrijke producent. Maar hoeveel Oekraïense zonnebloemolie voert Europa in? Het Nederlandse Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) dook in de cijfers en concludeert dat Nederland de grootste […] [naar artikel]
Honderden producten zullen binnenkort, wegens de schaarste te wijten aan de oorlog in Oekraïne, geen zonnebloemolie maar een andere plantaardige olie bevatten. In supermarkten komen affiches om klanten op het nieuwe ingrediënt te wijzen, want op de etiketten kan en mag voorlopig nog ‘zonnebloemolie’ vermeld staan. Ook op een website zal de klant kunnen zien welke producten andere olie bevatten. [naar artikel]
De supermarkten hebben opnieuw voldoende zonnebloemolie in hun aanbod. Bij de start van de oorlog in Oekraïne kampten heel wat winkels nog met lege rekken. [naar artikel]
15:15 Belgische producenten van frieten en chips hebben nog maar voor enkele weken zonnebloemolie. De oorlog in Oekraïne droogt de toevoer van een van hun belangrijkste grondstoffen op. 'We zoeken andere ol... [naar artikel]
Voedingsbedrijven hebben het ingrediënt zonnebloemolie massaal vervangen door koolzaadolie, zo verklaarde de FOD Economie in de marge van de Landbouwbeurs in Libramont. Door de oorlog in Oekraïne ontstond er een tekort aan zonnebloemolie, een belangrijk ingrediënt in heel wat bewerkte voedingsproducten. Er werd vooral overgeschakeld op koolzaadolie, zo blijkt nu, en in veel mindere mate op koolzaadlecithine, sojalecithine of palmolie. [naar artikel]
In de supermarkt verschijnen straks grote affiches om de klanten erop te wijzen dat de zonnebloemolie in hun pak frieten of hun vlootje margarine vervangen is door een andere plantaardige olie. Ook weer het gevolg van de oorlog in Oekraïne, waardoor de zonnebloemolie een schaars goed is geworden. En zo moet de verpakking voor één keer niet strikt overeenkomen met de inhoud. [naar artikel]
In veel bakrecepten is boter een vast ingrediënt. Maar wélke boter je bij voorkeur gebruikt, staat er niet altijd bij vermeld. Kies je zomaar eender welke soort uit het assortiment? En kan je boter eventueel uit een recept weglaten en een even lekker resultaat uit de oven halen? Meester-bakker Dirk Braeckman legt uit. [naar artikel]
Een internationale bende met leden in Duitsland en Italië heeft jarenlang miljoenen euro’s winst weten te maken met goedkope zonnebloemolie. De... [naar artikel]
In SOS Wonen geven we al onze tips om thuis te besparen en maak je daarnaast kans op een splinternieuwe keuken t.w.v. 25.000 euro van Sleurs & Vangompel, dé keukenspecialist. Speel mee in de HBVL-nieuwsapp en maak elk uur kans op een nieuwe keuken. [naar artikel]
In veel bakrecepten is boter een vast ingrediënt. Maar wélke boter je bij voorkeur gebruikt, staat er niet altijd bij vermeld. Kies je zomaar eender welke soort uit het assortiment? En kan je boter eventueel uit een recept weglaten en een even lekker resultaat uit de oven halen? Meester-bakker Dirk Braeckman legt uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.