In Groot-Brittannië is net de eerste traanloze ui gelanceerd. Liefst 30 jaar werkten ze eraan. Kosten noch moeite dus, want de klant is vandaag koning in de groentewereld. Zaadveredelaars pompen miljoenen in de ontwikkeling van ‘custom made groentjes’ die het leven van de klant makkelijker of praktischer moeten maken. Zoals de handige broccoli, de spitskool voor singles of de trostomaat die niet gaat rollen in je boodschappentas. Al is er wel één vraagstuk dat maar niet opgelost raakt. [naar artikel]
Bewaar jij je bananen het liefst ín de koelkast, terwijl je partner bij hoog en laag beweert dat die het best uit de koelkast liggen? Twijfel je nog steeds of je die vis op het juiste schap plaatst om hem niet te laten bederven? Deze koelkastdilemma’s helpt Frank Devlieghere voor eens en voor altijd de wereld uit. De professor levensmiddelenmicrobiologie en -conservering aan de UGent tipt verder ook hoe je die koelkast het meest efficiënt indeelt: “per schap of per vak is er een serieus temperatuurverschil, dat is niet zonder reden.” [naar artikel]
Zopas startte op Njam! Het nieuwe seizoen van Open Vuur waar Dominique Persoone zich als grillmaster toont. Verder is hij druk in de weer als chocolatier in zijn bedrijf The Chocolate Line. Het is dan ook zijn vrouw Fabienne die de boodschappen doet, de frigo vult en het eten maakt. “Maar ik zorg voor het ontbijt van het hele gezin, onze vier honden inclusief”, zegt Dominique Persoone. [naar artikel]
Model Cesar Casier bracht eerder al twee kookboeken uit, in november ligt zijn derde kookboek Model Kitchen 2 in de winkel. Verder kan je hem regelmatig vinden in zijn pop-up in Knokke waar hij zijn eigen collectie verkoopt. Koken is voor hem een uitlaatklep in zijn drukke leven. “Ik ga graag en vaak naar de winkel, de koelkast zit nooit overvol.” [naar artikel]
Ze wist niet dat er een hobbykok in haar schuilde tot content creator en vlogger, Sarah Puttemans deelnam aan Celebrity MasterChef Vlaanderen, dit najaar te zien op Play4. “Nu heb ik echt leren koken en improviseren met wat er in de koelkast ligt. Tomaatjes bijvoorbeeld, die vind je hier altijd in de koelkast”, aldus Sarah die haar koelkast met haar ouders deelt. [naar artikel]
Met deze warme temperaturen is een lekkere watermeloen als tussendoortje erg verfrissend en het doet meteen ook wegdromen naar zomers zonder [naar artikel]
Niets zo verfrissend als een stuk watermeloen op een zwoele zomerdag - waarop we momenteel nog heel even moeten wachten in België. Maar hoe weet je nu of het fruit op zijn lekkerst is? Met deze tip, verschenen op de website PureWow, haal je er steeds een rijp exemplaar uit. [naar artikel]
Een watermeloen mojito, hoe lekker klinkt dat? Serveer het bovendien in een watermeloen. Wat een heerlijk cocktailvat! [naar artikel]
Meenemen in een drinkfles als lunch of serveer het 's avonds als aperitiefhapje voor de maaltijd. De klassieke koude tomatensoep uit Spanje krijgt een make-over met watermeloen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.