25.000 wafels bakken in 24 uur, een wereldrecordpoging dat basisschool De Twinkelaar in Dilsen-Stokkem wil halen. Met 2700 kilogram aan ingrediënten en 36 wafelijzers zijn ze klaar om de strijd aan te gaan. De leerlingen maken morgen overdag het deeg klaar en vanaf vijf uur in de namiddag gaat de recordpoging van start tot zaterdag vijf uur. Na de recordpoging worden de wafels uitgedeeld aan verenigingen, maar ook alle inwoners van het dorpje Elen mogen een pak wafels komen afhalen. [naar artikel]
Lees dit artikel: Tesla’s bakmix steunt op 5 ingrediënten “Een bedrijf bouwen is als een taart bakken. Je hebt precies de juiste hoeveelheid van alle ingrediënten nodig.“ Het is een gevleugelde uitspraak van Tesla-oprichter Elon Musk. Zijn bedrijf mocht maandag voor het eerst een beurswaarde van meer dan 1.000 miljard dollar laten optekenen. Dat gebeurde nadat autoverhuurbedrijf Hertz aankondigde dat het 100.000 Tesla’s zou […] Lees dit artikel: Tesla’s bakmix steunt op 5 ingrediënten [naar artikel]
Of je nu al vol zit na de aperitiefhapjes of niet: tijdens de feestdagen eet je ook nog een dessert en een koekje bij de koffie. Zin om zelf eentje te bakken dit jaar? Dan heeft patissier Sander Goossens van patisserie Leo in Antwerpen de ultieme baktips. “Alles begint bij de ingrediënten”, vertelt de expert. Welke koekjes bak je makkelijk zelf? En waar moet je op letten bij de ingrediënten? Hij deelt tips voor gevorderde én beginnende bakkers, samen met een exclusief recept. [naar artikel]
In Elen is zaterdagavond het wereldrecord wafels bakken verbroken. Driehonderd vrijwilligers bakten in 24 uur maar liefst 26.200 wafels. “Zelfs als we iedere inwoner van Dilsen-Stokkem er eentje geven, hebben we er nog 5.000 over.” [naar artikel]
Met verspakketten proberen de supermarkten ons leven makkelijker te maken. Ze bevatten bijna alle ingrediënten om een specifiek gerecht klaar te maken. Handig voor wie geen inspiratie heeft om te koken, of geen tijd vindt om uitgebreid boodschappen te doen. Maar zijn deze verspakketten een gezonde keuze? En is het niet goedkoper om alle ingrediënten apart te kopen? Diëtiste Sanne Mouha neemt de proef op de som. “Let op met de vermelding van Nutriscore A op de verpakking.” [naar artikel]
Pascale Naessens lanceerde deze week een vernieuwde versie van haar app. Die biedt niet alleen toegang tot al haar recepten, maar geeft je meteen de mogelijkheid om alle nodige ingrediënten te bestellen én aan huis te laten leveren. “Gezond koken moet makkelijk en leuk zijn.” [naar artikel]
Met verspakketten proberen de supermarkten ons leven makkelijker te maken. Ze bevatten bijna alle ingrediënten om een specifiek gerecht klaar te maken. Handig voor wie geen inspiratie heeft om te koken, of geen tijd vindt om uitgebreid boodschappen te doen. Maar zijn deze verspakketten een gezonde keuze? En is het niet goedkoper om alle ingrediënten apart te kopen? Diëtiste Sanne Mouha neemt de proef op de som. “Let op met de vermelding van Nutriscore A op de verpakking.” [naar artikel]
Terwijl de doemberichten uit verschillende Zuid-Europese landen blijven binnensijpelen, neemt ook het risico op natuurbranden in Vlaanderen toe. De branden in Oudsbergen en de duinen nabij De Haan zijn een realitycheck. “Alle ingrediënten zijn aanwezig.” [naar artikel]
De ouderraad van basisschool De Twinkelaar in Elen (Dilsen-Stokkem) wil op vrijdag 1 en zaterdag 2 april een wereldrecord wafels bakken vestigen. “Het is een spontaan idee van een leuke groep vrijwilligers,” zegt Berth Gonnissen. “Op vrijdag 1 april om 17 uur beginnen we. We gaan 24 uur door tot zaterdag 2 april om 17 uur. In deze 24 uur willen we 25.000 wafels bakken.” [naar artikel]
Met verspakketten proberen de supermarkten ons leven makkelijker te maken. Ze bevatten bijna alle ingrediënten om een specifiek gerecht klaar te maken. Handig voor wie geen inspiratie heeft om te koken, of geen tijd vindt om uitgebreid boodschappen te doen. Maar zijn deze verspakketten een gezonde keuze? En is het niet goedkoper om alle ingrediënten apart te kopen? Diëtiste Sanne Mouha neemt de proef op de som. [naar artikel]
De smaak van onze Billie Sisi kun je best omschrijven als een vloeibare tiramisu. Een heerlijke mix van chocolade, room en amaretto. De inspiratie voor dit drankje kwam na een trip naar Wenen. Voordeel is dat je niks hoeft te bakken of koken, gewoon de juiste ingrediënten in een shaker en gedaan! [naar artikel]
Oesters, kaviaar en kreeft waren lange tijd erg populair tijdens de eindejaarsperiode: zijn Belgen vandaag nog steeds bereid met deze luxueuze ingrediënten aan de slag te gaan nu bijna iedereen moet besparen? Ine Tassignon, woordvoerder van Delhaize, en Farah Kiyani van House of Caviar & Fine Food leggen uit. “Klanten vergelijken heel duidelijk overal de prijzen”, klinkt het. Hoe wordt die prijszetting bepaald? En hoe serveer je de ingrediënten op een smakelijke manier? [naar artikel]
In een wereld waarin ‘clean beauty’ hoogtij viert, is het steeds moeilijker te bepalen wat je mag smeren en wat niet. Maar is het allemaal zo zwart-wit? Onderzoeksarts Jetske Ultee en ervaringsdeskundige Tiffany Masterson lichten toe welke ingrediënten je het beste vermijdt. “Parfum is agressief en neemt de plek in van ingrediënten die net wél goed zijn voor de huid.” [naar artikel]
Traybake of bakplaatgerechten zijn wellicht dé aroma-toppers bij uitstek. Daarnaast zijn ze ook nog eens super eenvoudig om te maken en zijn de mogelijkheden eindeloos. De naam dekt meteen de lading: leg al je ingrediënten op een bakplaat, bestrooi ze rijkelijk met verse kruiden en olijfolie en schuif ze in de oven … Het resultaat is overheerlijk. Qua ingrediënten ben je helemaal vrij: laat kip, kaas, vlees of vis de hoofdrol spelen, of ga voor een pure groentemix. [naar artikel]
Hyaluronzuur, retinol, vitamine C: vandaag sieren moeilijke namen de potjes van huidverzorging. Het zijn ‘actieve ingrediënten’, die je allemaal een mooier en strakker gelaat beloven. Welke ingrediënten maken hun belofte waar? Wat is je geld waard en wat werkt echt tegen rimpels en puistjes? Een dermatoloog helpt je onderscheiden wat jouw huid nodig heeft en wat niet. “Een stuk of drie, vier producten volstaat.” [naar artikel]
Met een vernieuwd parcours hoopt de Marcel Kint Classic zondag op een meer spectaculair koersverloop. Over 200 kilometer krijgen de renners alle ingrediënten van een Vlaamse klassieker voor de wielen. [naar artikel]
Op 26 februari keren de Zundays voor even terug, met alle welbekende ingrediënten. Deze keer niet in Antwerpen, maar wel in de Hasseltse discotheek Versuz. De erotisch geladen feestjes die één zondag per maand werden georganiseerd in de Antwerpse danstempel Zillion werden destijds druk bezocht en zorgden voor controverse. [naar artikel]
Kinderen bewust maken voor gezonde ingrediënten in de keuken, was het motto van een uitdagend kookkamp van de afdeling Vrije Tijd van de stad Halen samen met De Kleine Chef. “We werkten rond het thema België”, legt grote chef Jordy Geuens uit. “Keuze aan gerechten te over. Denk maar aan frietjes, maar wel met zelf geklopte mayonaise of balletjes met krieken. En er is natuurlijk ook ons Belgisch fruit.” Als apotheose sloegen de kinderen aan het kokkerellen om voor de ouders een leuke receptie te bereiden. “We hebben pizza gebakken, meer bepaald pizza Hawaï”, vertelt Kaithlyn Vanloffelt. Stijn kan een andere lekkernij voorschotelen: “Pannenkoekjes, maar ze zijn groen”, vertelt hij. ? [naar artikel]
In Elen in Dilsen-Stokkem heeft de ouderraad van basisschool De Twinkelaar een nieuw wereldrecord wafels bakken gevestigd. In 24 uur tijd bakten 300 medewerkers samen 26.200 wafels. Ze wilden de leerlingen tonen dat er in iedereen een wereldkampioen schuilt. [naar artikel]
Met zijn tienen waren ze bij Warm Hart woensdagmorgen druk in de weer voor de bereiding van bloemkoolsoep en een quiche van witloof met zalm. Philippe Ramaekers was die dag chef-kok van dienst. “We hebben niets moeten aankopen, alle ingrediënten hebben we gekregen. Straks eten we alles samen op. Want het gaat ook om gezellig samen te buurten.” [naar artikel]
Een goede pan, lekkere ingrediënten en wat tijd, meer heb je niet nodig voor deze heerlijke winterkost. Denk aan een verwarmende pot-au-feu met kip of risotto met zalm. Wie liever enkel groentjes heeft, trakteert onze huiskok op een Oosters geïnspireerde curry met een hypergezond ingrediënt. [naar artikel]
Matthias Devos (40) van pizzeria Brutal in Sint-Denijs-Westrem heeft lef. Aan het Belgisch kampioenschap pizza bakken nam hij deel met als een van de ingrediënten ... het verguisde ananas. Zijn gok werd beloond, want zijn creatie won in de categorie plaatpizza’s. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.