Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Waarom Rusland meer troepen naar het oosten stuurt: separatisten maken amper nog vorderingen in Donetsk en Loehansk

31/03/2022 - 19:18
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Waarom Rusland meer troepen naar het oosten stuurt: separatisten maken amper nog vorderingen in Donetsk en Loehansk (31/03/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Separatisten vieren feest: Loehansk en Donetsk ratificeren “vriendschapsverdragen” met Rusland (22/02/2022 - Het Belang van Limburg)

De parlementen van de door Moskou erkende volksrepublieken Donetsk en Loehansk in Oekraïne hebben dinsdag een verdrag rond “vriendschap, samenwerking en wederzijdse bijstand”  met Rusland goedgekeurd. Op tv-beelden was te zien hoe de parlementsleden de beslissing verwelkomden met een staande ovatie en “bedankt Rusland” riepen. Er circuleren ook al beelden van feestvierende pro-Russische separatisten in de straten van Donetsk. [naar artikel]


3. Live - Separatisten in Donetsk en Loehansk stemmen deze week nog over aansluiting bij Rusland (20/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Live - Rusland stuurt troepen naar Donetsk en Loehansk: Westen werkt aan sancties, Rusland dreigt met torenhoge gasprijs (22/02/2022 - De Morgen)

De spanningen rond Oekraïne lopen op. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict volgt u in deze liveblog. • De voormalige Sovjet-republiek zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin vermijden: hij stuurde meer dan 190.000 militairen naar de grensregio. • Rusland heeft de pro-Russische separatistische regio’s Donetsk en Loehansk erkend en stuurt nu troepen ‘om de vrede te handhaven’. • Europa en de VS beraden zich over sancties. Duitsland besloot al om de certificering van gaspijpleiding Nord Stream 2 op te schorten. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws. [naar artikel]


5. Beelden tonen kilometerslang massagraf van Russische soldaten in Loehansk: “Poetin heeft Loehansk bevrijd van indringers” (07/11/2022 - Gazet van Antwerpen)

Op beelden van de Wit-Russische nieuwszender NEXTA is te zien hoe een wagen langs een kilometerslang massagraf rijdt van Russische soldaten. Op de graven in de Oekraïense regio Loehansk staan onder meer vlaggen en foto’s van de gesneuvelde soldaten. “Poetin heeft Loehansk bevrijd van de indringers”, is het sarcastische bovenschrift op Twitter. Daarmee verwijst het naar de eerdere beweringen van Rusland in juni toen het zei dat het 97 procent van het volk in Loehansk had bevrijd. [naar artikel]


6. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Pentagon: Russische troepen maken amper vorderingen (16/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Oekraïense regering ziet vooruitgang in de onderhandelingen met Rusland. De gesprekken zijn constructiever geworden, aldus raadgever Ihor Zjovkva. Vanuit het Kremlin klonk echter een ander geluid. “Kiev toont niet genoeg inzet om tot een akkoord te komen”, klinkt het daar. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky deed een opmerkelijke toegeving door te stellen dat “Oekraïne moet erkennen dat het geen NAVO-lid kan worden”. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog. [naar artikel]


7. Live - ‘Rusland maakt amper vorderingen in Donbas-regio’ • UEFA sluit Rusland uit van Europese voetbaltoernooien (02/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live - Separatisten claimen overwinningen in Loehansk, Oekraïne voert versterkingen aan (22/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Live - Boris Johnson: ‘Russische opmars komt binnenkort tot stilstand’ • Separatisten claimen overwinningen in Loehansk (22/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!