De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. “Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!” [naar artikel]
Nog maar net is Tournée Minérale afgelopen of daar is de volgende marathon al. Vanaf 1 maart kun je weer deelnemen aan Dagen Zonder Vlees. [naar artikel]
Bij een klassieke barbecue staat vlees zowat altijd centraal. Maar wat als jij of je gasten geen fan zijn van ribbetjes of witte pensen? Specialist Paul Florizoone vertelt hoe je groenten én vleesvervangers kan grillen zonder aan smaak te verliezen. “Met dit soort gehakt en deze kruiding overtuig je zelfs de meest doorwinterde vleesliefhebbers.” [naar artikel]
Volgens onderzoek van iVox kocht de gemiddelde Belg in 2022 zo’n 8,9 kg vers gevogelte om thuis klaar te maken. Maar hoe pak je dat aan op de barbecue? Kippenboutjes, kippenbillen en kipfilets spelen de hoofdrol op veel grillen tijdens de zomer en daar loopt af en toe weleens iets mis. Grillexpert Peter De Clercq legt uit hoe je de kip heerlijk sappig én niet te droog houdt. “Let op voor deze valkuilen.” [naar artikel]
Gebruik jij een haardroger om het houtskool in je bbq aan te steken? Na het bekijken van dit filmpje weet je dat het ook anders kan. Kijk mee hoe barbecuekampioen Peter de Clercq het aanpakt! [naar artikel]
Tegenwoordig vaak afwezig in de lingerielade van de sterren? Beha’s. De trend van het moment is om zónder rond te lopen. Hoe ziet dat er stijlvol uit? En als je het heel vaak doet, krijg je dan geen hangborsten? Experts buigen zich over de trend. [naar artikel]
Met een heerlijk weekeinde van tropische dagen ( +30 °) en tropische nachten (+ 20 °) voor de boeg, halen we met z’n allen de barbecue boven. Dat gaat op de ene plaats al wat makkelijker dan de andere. Er zijn immers barbecues in alle maten en gewichten. Sommigen smeden hun barbecue zelf, anderen spenderen veel euro’s om de beste barbecue aan te kopen, maar altijd is het met dat éne doel: de gasten verwennen met de lekkerste barbecue. ! [naar artikel]
Met de zevende editie van de Nationale Veggie BBQ-dag wil het Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) je laten ontdekken hoe gevarieerd een barbecue kan zijn. Sommige groenten zijn alvast beter geschikt voor de barbecuegrill dan andere. [naar artikel]
In de Grotstraat in Berbroek (Herk-de-Stad) is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken nadat een moeder en dochter er hadden gebarbecued. Vorige week woensdag vlogen in Hoeselt nog terrasmeubels in brand omdat een wegwerpbarbecue op een houten terras niet voldoende was afgekoeld. De brandweer benadrukt dat iedereen wat gezond boerenverstand moet gebruiken tijdens en na het barbecueën. “Nuchter blijven is de boodschap voor wie achter het vuur staat.” [naar artikel]
De barbecue-houtskool in de winkelrekken bevat vaak tropisch hout en de productie ervan draagt bij tot de illegale ontbossing in ontwikkelingslanden. Dat zegt WWF België, na een grondige analyse van 18 verschillende merken houtskool. Uit de resultaten blijkt dat ruim de helft van de houtskool uitsluitend of deels tropische soorten bevat én dat de exacte herkomst van het hout meestal een mysterie blijft. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.