De bloemkool kennen we natuurlijk allemaal al, maar at je al eens dé Mechelse bloemkool? Deze groentespecialiteit uit Mechelen oogt een tikkeltje kleiner dan een gewone bloemkool en is een echte delicatesse. “Deze variant heeft beduidend meer smaak dan zijn grotere zus", zegt chef Pieter Lefevere van restaurant Floris in Brugge. Hij deelt zijn tips en recepten voor Mechelse bloemkool op pure, Vlaamse én exotische wijze. [naar artikel]
In plaats van tomatensaus zijn verse tomaten jouw basis van deze pizza. Versier de pizza verder met kerstomaten, fijngesneden ui en veel [naar artikel]
Staat er bij u tomaat, paprika, komkommer of bloemkool op het menu? Weet dan dat er momenteel in heel Europa een tekort is aan deze verse groenten. Dreigt een tekort aan verse groenten in de winkels? En wat betekent dit voor de prijs? [naar artikel]
De Antwerpse politie heeft vrijdagochtend een lichte vrachtwagen tegengehouden bij het inrijden van de Jeanne Brabantstunnel. Het voertuig was te hoog en bleek overladen te zijn met… verse tomaten. De bestuurder moest meteen een boete betalen van 6.000 euro. [naar artikel]
Een dagelijkse portie verse tomaten helpt om de longcapaciteit van ex-rokers te herstellen, zo blijkt uit een Amerikaanse studie. Onderzoekers van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health in Baltimore kwamen tot die vaststelling na een studie bij 680 mensen in Duitsland, Engeland en Noorwegen. Ze stelden vast dat volwassenen die elke dag minstens twee […] [naar artikel]
Ze smaken heerlijk in een salade, iedereen lust ze in een verwarmende soep en er gaat niets boven balletjes in verse tomatensaus. Maar tomaten zijn... [naar artikel]
17:00 Een feestelijk recept dat visueel mooi staat op tafel? Dat is Sabato-sterrenchef Nicolas Misera’s artisjok met tomaat-garnaal en dragonvinaigrette. [naar artikel]
We zijn allemaal gek op mozzarella en eten het ook steeds vaker. Belgische zuivelbedrijven produceerden in 2022 liefst 6.000 ton meer mozzarella dan in 2021. Ook burrata zie je steeds vaker opduiken in de winkelrekken. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen die witte bollen? We vroegen het aan Mieke Stevens, zaakvoerder van de Italiaanse delicatessenzaak Casa del Capriccio, die tipt hoe je de lekkernij het best serveert: “Direct uit de koelkast op tafel zetten, dat doe je niet.” [naar artikel]
Voor amper 1,25 euro per bol kunt u in ijssalon De Cremerie aan de Daries in Arendonk het lekkerste schepijs van de hele Benelux proeven. Het gaat om een ambachtelijk bereide delicatesse op basis van verse hazelnootpasta. [naar artikel]
De bestuurder van een bestelwagen heeft een zware boete gekregen, omdat zijn wagen overladen was met … tomaten. De verkeerspolitie controleerde de lichte vrachtwagen, nadat die in de Jeanne Brabantstunnel in Antwerpen gebotst was tegen de signalisatie die de hoogte van de inrijdende wagens controleert. [naar artikel]
Nu het weer kouder wordt buiten, is het tijd voor een soepje om binnen bij op te warmen. Vaak grijpen we door tijdsnood of gemakzucht naar kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Maar smaken deze even lekker als zelfgemaakte soep? Groentekok Frank Fol proeft 16 verschillende soepen binnen vier categorieën: tomaten-, kervel-, asperge- en groentesoep. “Dit lijkt meer op een brij dan op soep.” [naar artikel]
In Galerij Artisjok in de Antwerpsestraat 62-64 in Lier openden twee nieuwe tentoonstellingen. De bekendste kunstenaar bij het grote publiek van wie er werk te bewonderen valt, is wellicht voormalig televisiemaker Rob Vanoudenhoven. [naar artikel]
Het seizoen van de Coeur de Boeuf-tomaten is gestart. Nog tot eind november vertrekken de dikke, grillige tomaten van tomatenkwekerij Den Overkant in Sint-Katelijne-Waver naar supermarkten in binnen- en buitenland. De drijvende krachten achter het familiebedrijf tonen hoe zij hun bijzondere tomaten zelf het liefste eten. En ze helpen een hardnekkig misverstand de wereld uit. [naar artikel]
Wie dit weekend met een helikopter over Limburg vliegt, kan zien hoe in tuinen, veranda’s en op terrassen alles rood kleurt. Families en vrienden zijn er druk bezig met het inmaken van tomaten. Die komen rechtstreeks van het veld in Zuid-Italië, en geraken in ons land dankzij één Genkse vrouw met Italiaanse roots: Manuela Rotilio. Hoe maak je nu die perfecte passata en waarom zijn San Marzano-tomaten zo geschikt? “Elk seizoen voer ik zo’n 168 ton tomaten in” [naar artikel]
We weten dat het een pak smeuïger is dan mozzarella, maar wat is burrata eigenlijk? En stracciatella, wat heeft dat ermee te maken? Wij zetten alles op een rijtje. [naar artikel]
Een vrachtwagen met 20 ton tomaten is zaterdagnamiddag gekanteld in de sloot, in de Ganzestraat in Eernegem. De chauffeur en zijn dochtertje bleven ongedeerd. De brandweer staat voor een stevige klus en moet al die tomaten overladen in een container, alvorens de truck getakeld kan worden. [naar artikel]
Wie de komende dagen op skivakantie vertrekt, mag zich mogelijk verwachten aan een dik pak verse sneeuw. In verschillende regio’s, vooral in de zuidelijke Alpen, gaat het flink sneeuwen. Sommige weerkaarten voorspellen in de Zwitserse Alpen zelfs “2 tot 3 meter verse sneeuw”. [naar artikel]
Ongelofelijk maar waar: Genkenaar Rocco Cagliostro bleek niet enkel hét stemmenkanon van onze grote pizzawedstrijd, maar veroverde ook het hart - want liefde gaat door de maag - van onze jury. “Dit is niet zomaar een pizza, maar een delicatesse.” [naar artikel]
Verse groenten en fruit worden ons stilaan te duur. Een kwart van de Belgen legt om te besparen zelfs minder tomaten, wortelen en appels in de winkelkar. Welke populaire groenten- en fruitsoorten worden nog duurder? En welke versproducten zullen de komende tijd wél gunstig in prijs zijn? Expert Peter Nicolaï legt uit. “De overstromingen in Italië hebben een grote impact op steenfruit, maar er bestaan goedkopere alternatieven voor de perzik, nectarine of abrikoos.” [naar artikel]
De dagen worden stilaan langer, de bomen dragen bloesems én we kunnen weer witte asperges eten. Dit is het seizoen waar lekkerbekken een heel jaar naar uitkijken. Zo ook chef-kok Francesca Skerckx van restaurant Mistinguett in Aarschot. “Witte asperges zijn mijn favorieten”, vertelt ze. “Tenminste als je geen lange, vezelige draden proeft tijdens het eten.” Hoe vermijd je die draden dan? Hoe bereid je die witte asperges het best en welk type asperges gebruik je wanneer? [naar artikel]
Normaal gezien ging morgen La Tomatina van start. Op het festival bestoken meer dan 20.000 deelnemers elkaar met tomaten in de straten van het dorpje buñol, z’n 40 km van Valencia. Na de annulatie van vorig jaar, wordt het ook dit jaar uitgesteld door corona. “Geen slechte zaak”, vinden ze bij Too Good To Go. “Dit is de ideale gelegenheid om voedselverspilling aan te kaarten.” [naar artikel]
Pasta vongole is een beroemd gerecht uit Midden- en Zuid-Italië dat wordt gemaakt met een flinke scheut olie, knoflook, peterselie, witte wijn en eventueel - de ‘rosso’-variant - ook tomaten en basilicum. Wij lieten chef-kok Claudia Guarraci venusschelpen proeven in zeven Limburgse restaurants en trokken daaruit culinaire lessen: “Kaas bij de vis? No grazie!” (lacht) [naar artikel]
Verse groenten en fruit worden ons stilaan te duur. Een kwart van de Belgen legt om te besparen zelfs minder tomaten, wortelen en appels in de winkelkar. Welke populaire groenten- en fruitsoorten worden nog duurder? En welke versproducten zullen de komende tijd wél gunstig in prijs zijn? Expert Peter Nicolaï legt uit. “De overstromingen in Italië hebben een grote impact op steenfruit, maar er bestaan goedkopere alternatieven voor de perzik, nectarine of abrikoos.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.