Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Teek die mensen allergisch maakt voor rood vlees teistert VS: slechts één beet kan ernstige reactie uitlokken

02/05/2022 - 14:06
"Nu de lente volop in het land is, trekken we er massaal op uit. Jammer genoeg doet de teek dat ook bij temperaturen die hoger zijn dan 10 graden. En terwijl de teken in onze contreien al behoorlijk vervelend zijn, moeten ze in de VS afrekenen met een exemplaar waardoor mensen allergisch kunnen worden voor rood vlees."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Teek die levenslange allergie voor rood vlees kan veroorzaken, steekt de kop op in Amerika (02/05/2022 - Het Belang van Limburg)

In Washington baart de opkomst van een bepaald soort teek zorgen. Eén beet van de teek kan een levenslange allergische reactie voor rood vlees veroorzaken. [naar artikel]


2. Teek die mensen allergisch maakt voor vlees rukt op (26/06/2017 - Het Belang van Limburg)

Een teek wiens beet je allergisch kan maken voor vlees, rukt momenteel op in de Verenigde Staten. Artsen zien dan ook een forse stijging van personen met deze opmerkelijke allergie. [naar artikel]


3. Teek die mensen allergisch maakt voor rood vlees rukt op in VS: hoe zit dat? (03/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Belg eet gemiddeld 224 gram vlees per dag, waarvan 158 gram rood vlees: hoe ongezond is dat echt? “Ook hoé je het bereidt, maakt verschil” (07/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, klinkt het overal in voedingsadviezen. Toch eet de Belg volgens de recentste cijfers van Statbel uit 2021 gemiddeld 154 gram rood vlees per dag. Uit een nieuwe studie van BV-OECO blijkt dat één vijfde van de Belgen ermee wil minderen. “Mensen die vaker rood vlees kiezen, hebben wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker dan mensen die veel kip eten”, vertelt bio-ingenieur Stefaan de Smet. Wat doet het écht met je lichaam? En vanaf wanneer wordt het ongezond? [naar artikel]


5. De insectenbeet die je allergisch maakt voor vlees, kaas en snoep (20/06/2019 - Het Belang van Limburg)

De zomer begint morgen officieel. Tijd voor barbecues en terrasjes, maar jammer genoeg ook voor teken. De bloeddorstige parasieten zijn al jaren aan een opmars bezig in Vlaanderen en dragen een pak ziektes met zich mee. De ziekte van Lyme, bijvoorbeeld. Maar een beet kan ook leiden tot een zeldzame aandoening waarbij je onder meer allergisch wordt voor rood vlees. [naar artikel]


6. “Rood vlees eten brengt meer schade aan het milieu dan aan je gezondheid”: wat doet rood en bewerkt vlees écht met ons lichaam? (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]


7. “Per 100 gram rood vlees dat je per dag eet, stijgt het risico op darmkanker met 1 procent”: expert licht impact van (rood) vlees toe (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]


8. Driemaal per week rood vlees eten verhoogt kans op vroege dood met 10% (13/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Drie keer per week rood vlees eten verhoogt het risico op vroegtijdige dood met 10 procent, dat blijkt uit nieuw onderzoek. Ruil je één portie rood... [naar artikel]


9. “Per 100 gram rood vlees dat je per dag eet, stijgt het risico op darmkanker met 1 procent”: expert licht toe welke elementen daar een rol in spelen (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]


10. Tom (51) werd allergisch voor rood vlees en zuivel na tekenbeet, en ontdekte dat pas na 16 jaar (29/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Amerika waarschuwt dat er een allergie voor rood vlees en zuivel in opmars is, die je krijgt na een tekenbeet. En nee, dat is geen broodjeaapverhaal: Vlaming Tom (51) liep het zelfs op in de Ardennen. “Toen ik onlangs zondigde met kaasfondue, lag ik erna een hele dag ziek op de zetel.” [naar artikel]


11. Teek kan gevaarlijk virus verspreiden (05/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

In Nederland heeft iemand een hersenvliesontsteking opgelopen na een beet van een teek die besmet was met het encefalitisvirus. Dat schrijft Het [naar artikel]


12. Wit vlees heeft hetzelfde effect op je cholesterol als rood vlees (12/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Veel mensen verkiezen wit vlees boven rood omdat die eerste soort minder slecht zou zijn voor je cholesterol, waardoor je je risico op hart- en... [naar artikel]


13. UITGELEGD. Waarom moet je zo oppassen voor teken? (08/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Misschien heb je er ooit al eens over gehoord, of heb je er zelfs al een gezien. De kans is zelfs redelijk groot dat je ooit door een teek bent gebeten. Maar wat is een teek? Waarom zijn ze gevaarlijk? En wat doe je als er één op je zit? [naar artikel]


14. Rood vlees eten verhoogt kans op diabetes (22/10/2023 - Knack)

Al vanaf twee porties rood vlees per week stijgt de kans op diabetes type 2, blijkt uit onderzoek bij tweehonderdduizend Amerikanen. De studie door de Universiteit van Harvard pleit voor nog maximaal één portie per week. Rood vlees ligt steeds meer onder vuur, en niet alleen door de grote impact op het milieu en het … The post Rood vlees eten verhoogt kans op diabetes appeared first on Knack. [naar artikel]


15. Toch coronapas voor wie door ernstige bijwerkingen maar één prik kreeg (12/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Mensen die een ernstige bijwerking hadden na één coronaprik en bij wie een volgende vaccinatie niet mogelijk is, kunnen sinds kort toch een attest krijgen voor een vaccinatiecertificaat. Dat meldt de taskforce Vaccinatie zaterdag in een persmededeling. [naar artikel]


16. 'Rood vlees komt op zwarte lijst' (28/03/2019 - De Morgen)

Vandaag verschijnt een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Wellicht wordt daarin geconcludeerd dat rood vlees kankerverwekkend is. Rood vlees zou zo terechtkomen op de zwarte lijst waarop ook alcohol, sigaretten en asbest prijken. [naar artikel]


17. Ziektegolf teistert Intermarché-Wanty-Gobert in Baskenland: en toen waren ze nog met... één (08/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Het regent opgaves in de Ronde van het Baskenland. Een ziektegolf overspoelt het peloton en ploegen die nog weinig te winnen hebben, kijken ook al richting Amstel Gold Race zondag. Bij Intermarché-Wanty-Gobert stond nog slechts één renner aan de start van de voorlaatste etappe: Kobe Goossens, die zelf nog maar net terug is na een lange inactiviteit door ziekte. [naar artikel]


18. Tom (51) werd allergisch voor rood vlees en zuivel na tekenbeet: “Onlangs at ik kaasfondue, ik lag een hele dag ziek op de zetel” (29/07/2023 - Het Nieuwsblad)

Amerika waarschuwt dat er een allergie voor rood vlees en zuivel in opmars is, die je krijgt na een tekenbeet. En nee, dat is geen broodjeaapverhaal: Vlaming Tom (51) liep het zelfs op in de Ardennen. “Toen ik onlangs zondigde met kaasfondue, lag ik erna een hele dag ziek op de zetel.” [naar artikel]


19. Toch vaccinatiecertificaat voor wie ernstige bijwerking had na één vaccinatie (11/12/2021 - Het Nieuwsblad)

Mensen die een ernstige bijwerking hadden na één coronavaccinatie en bij wie een volgende vaccinatie niet mogelijk is, kunnen sinds kort een attest krijgen van één van de 21 officiële referentieartsen. Met dat attest kunnen ze een vaccinatiecertificaat krijgen dat enkel in België geldig is. Dat meldt de Taskforce Vaccinatie zaterdag in een persmededeling. [naar artikel]


20. Tuk op rosé of wit, maar niet gek op rood? Hoe dat komt, plus 14 rode wijnsoorten die je misschien wél zullen liggen (27/03/2022 - Express)

Veel mensen zijn gek op witte wijn en rosé maar vermijden liever rood. Witte of roséwijnen worden algemeen beschouwd als de beste wijn voor mensen die niet van wijn houden, zeggen “wijnkenners” dan al gauw, want wit en rosé zijn lichter van body en het is gemakkelijker om fruitige, zoete en knapperige variëteiten te vinden, […] [naar artikel]


21. DE GROTE TEST. Topslager proeft 13 soorten vegetarisch gehakt en buist er slechts één niet: “Enige waarbij je een heel klein beetje zou kunnen gaan twijfelen” (18/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Na Tournée Minérale in februari is het in maart klassiek de beurt aan de VeggieChallenge, waarbij we uitgedaagd worden om meer vegetarisch te eten. En omdat de VeggieChallenge vooral mensen wil bereiken die doorgaans vlees eten, lieten we voor deze test vegetarisch gehakt proeven door een vleeskenner pur sang: topslager Luc De Laet. Hij testte het gehakt met de volgende vraag in het achterhoofd: kun je hiermee iemand die houdt van een stukje vlees overtuigen om echt gehakt al eens links te laten liggen? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!