In Washington baart de opkomst van een bepaald soort teek zorgen. Eén beet van de teek kan een levenslange allergische reactie voor rood vlees veroorzaken. [naar artikel]
Een teek wiens beet je allergisch kan maken voor vlees, rukt momenteel op in de Verenigde Staten. Artsen zien dan ook een forse stijging van personen met deze opmerkelijke allergie. [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, klinkt het overal in voedingsadviezen. Toch eet de Belg volgens de recentste cijfers van Statbel uit 2021 gemiddeld 154 gram rood vlees per dag. Uit een nieuwe studie van BV-OECO blijkt dat één vijfde van de Belgen ermee wil minderen. “Mensen die vaker rood vlees kiezen, hebben wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker dan mensen die veel kip eten”, vertelt bio-ingenieur Stefaan de Smet. Wat doet het écht met je lichaam? En vanaf wanneer wordt het ongezond? [naar artikel]
De zomer begint morgen officieel. Tijd voor barbecues en terrasjes, maar jammer genoeg ook voor teken. De bloeddorstige parasieten zijn al jaren aan een opmars bezig in Vlaanderen en dragen een pak ziektes met zich mee. De ziekte van Lyme, bijvoorbeeld. Maar een beet kan ook leiden tot een zeldzame aandoening waarbij je onder meer allergisch wordt voor rood vlees. [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]
Drie keer per week rood vlees eten verhoogt het risico op vroegtijdige dood met 10 procent, dat blijkt uit nieuw onderzoek. Ruil je één portie rood... [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]
Amerika waarschuwt dat er een allergie voor rood vlees en zuivel in opmars is, die je krijgt na een tekenbeet. En nee, dat is geen broodjeaapverhaal: Vlaming Tom (51) liep het zelfs op in de Ardennen. “Toen ik onlangs zondigde met kaasfondue, lag ik erna een hele dag ziek op de zetel.” [naar artikel]
In Nederland heeft iemand een hersenvliesontsteking opgelopen na een beet van een teek die besmet was met het encefalitisvirus. Dat schrijft Het [naar artikel]
Veel mensen verkiezen wit vlees boven rood omdat die eerste soort minder slecht zou zijn voor je cholesterol, waardoor je je risico op hart- en... [naar artikel]
Misschien heb je er ooit al eens over gehoord, of heb je er zelfs al een gezien. De kans is zelfs redelijk groot dat je ooit door een teek bent gebeten. Maar wat is een teek? Waarom zijn ze gevaarlijk? En wat doe je als er één op je zit? [naar artikel]
Al vanaf twee porties rood vlees per week stijgt de kans op diabetes type 2, blijkt uit onderzoek bij tweehonderdduizend Amerikanen. De studie door de Universiteit van Harvard pleit voor nog maximaal één portie per week. Rood vlees ligt steeds meer onder vuur, en niet alleen door de grote impact op het milieu en het … The post Rood vlees eten verhoogt kans op diabetes appeared first on Knack. [naar artikel]
Mensen die een ernstige bijwerking hadden na één coronaprik en bij wie een volgende vaccinatie niet mogelijk is, kunnen sinds kort toch een attest krijgen voor een vaccinatiecertificaat. Dat meldt de taskforce Vaccinatie zaterdag in een persmededeling. [naar artikel]
Vandaag verschijnt een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Wellicht wordt daarin geconcludeerd dat rood vlees kankerverwekkend is. Rood vlees zou zo terechtkomen op de zwarte lijst waarop ook alcohol, sigaretten en asbest prijken. [naar artikel]
Het regent opgaves in de Ronde van het Baskenland. Een ziektegolf overspoelt het peloton en ploegen die nog weinig te winnen hebben, kijken ook al richting Amstel Gold Race zondag. Bij Intermarché-Wanty-Gobert stond nog slechts één renner aan de start van de voorlaatste etappe: Kobe Goossens, die zelf nog maar net terug is na een lange inactiviteit door ziekte. [naar artikel]
Amerika waarschuwt dat er een allergie voor rood vlees en zuivel in opmars is, die je krijgt na een tekenbeet. En nee, dat is geen broodjeaapverhaal: Vlaming Tom (51) liep het zelfs op in de Ardennen. “Toen ik onlangs zondigde met kaasfondue, lag ik erna een hele dag ziek op de zetel.” [naar artikel]
Mensen die een ernstige bijwerking hadden na één coronavaccinatie en bij wie een volgende vaccinatie niet mogelijk is, kunnen sinds kort een attest krijgen van één van de 21 officiële referentieartsen. Met dat attest kunnen ze een vaccinatiecertificaat krijgen dat enkel in België geldig is. Dat meldt de Taskforce Vaccinatie zaterdag in een persmededeling. [naar artikel]
Veel mensen zijn gek op witte wijn en rosé maar vermijden liever rood. Witte of roséwijnen worden algemeen beschouwd als de beste wijn voor mensen die niet van wijn houden, zeggen “wijnkenners” dan al gauw, want wit en rosé zijn lichter van body en het is gemakkelijker om fruitige, zoete en knapperige variëteiten te vinden, […] [naar artikel]
Na Tournée Minérale in februari is het in maart klassiek de beurt aan de VeggieChallenge, waarbij we uitgedaagd worden om meer vegetarisch te eten. En omdat de VeggieChallenge vooral mensen wil bereiken die doorgaans vlees eten, lieten we voor deze test vegetarisch gehakt proeven door een vleeskenner pur sang: topslager Luc De Laet. Hij testte het gehakt met de volgende vraag in het achterhoofd: kun je hiermee iemand die houdt van een stukje vlees overtuigen om echt gehakt al eens links te laten liggen? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.