09/05/2022 - 14:30
"PSV beleefde zondag een frustrerende avond. De Eindhovenaars stonden met 0-2 voor op het veld van Feyenoord en leken een uitstekende zaak te doen in de titelstrijd, tot Cyriel Dessers in minuut 86 en minuut 96 tegen scoorde: 2-2. De laatste goal kwam er na een uiterst discutabele strafschop. "

1. Penalty of niet? PSV-coach woedend op scheidsrechters na beslissende penalty in minuut 95: “Hij weet niet wat hands is” (09/05/2022 - Het Belang van Limburg)

PSV beleefde zondag een frustrerende avond. De Eindhovenaars stonden met 0-2 voor op het veld van Feyenoord en leken een uitstekende zaak te doen in de titelstrijd, tot Cyriel Dessers in minuut 86 en minuut 96 tegen scoorde: 2-2. De laatste goal kwam er na een uiterst discutabele strafschop. [naar artikel]

2. Wat penalty? Hoe penalty? Waar penalty? Teo schenkt Anderlecht zege met denkbeeldige strafschop (07/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht verdiende de zege op basis van een goede eerste helft. Toen het schip leek te vergaan na de rust werd paars-wit bijgestaan door ref... [naar artikel]

3. Geen penalty voor Zwitserland? Penalty voor Portugal! Nee, toch penalty voor Zwitserland! (06/06/2019 - Het Belang van Limburg)

Cristiano Ronaldo ging woensdag met alle aandacht lopen door zijn hattrick tegen Zwitserland. Maar de halve finale in de Nations League zorgde ook voor een merkwaardig VAR-moment. [naar artikel]

4. Scheidsrechters leggen fysieke en theoretische testen af: twee scheidsrechters voldoen niet (12/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Ook voor de Belgische refs is momenteel de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan de gang. De scheidsrechters en hun assistenten vertoeven momenteel in het Proximus Basecamp in Tubeke voor een driedaagse stage. Daar staan onder meer de fysieke en theoretische proeven op het programma. [naar artikel]

5. Verklaring scheidsrechters komend seizoen beslissende factor in disciplinaire dossiers (26/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

De rol van de scheidsrechters zal voor de bepaling van de strafmaat voor spelers en trainers volgend seizoen belangrijker worden. De leden van de [naar artikel]

6. Scheidsrechters onder vuur: Vanhaezebrouck niet te spreken over deze scheidsrechtersbal, Clement wilde penalty (22/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Racing Genk won meer dan verdiend van Anderlecht op de vijfde speeldag van Play-off 1 waardoor paars-wit nu ook al moet vrezen om zijn tweede plek niet te verliezen. Achteraf ging het in beide kampen vooral over enkele discutabele scheidsrechterlijke beslissingen. Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck was niet te spreken over een scheidsrechtersbal die het eerste doelpunt inluidde. Genk-coach vond dat zijn ploeg een penalty onterecht door de videoref werd afgenomen. [naar artikel]

7. Vijf penalty’s in zeven matchen: scheidsrechters fluiten niet in nadeel van Argentinië op weg naar mogelijke WK-winst (18/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Argentijnse sterren staan gunstig in Qatar. Net zoals de scheidsrechters gul zijn met penalty’s voor Argentinië op het WK voetbal in Qatar. In hun zeven gespeelde matchen, zitten de gaucho’s al aan vijf penalty’s. Ook in de finale, na een lichte fout van Dembélé, ging de bal controversieel naar de stip. Net zoals ook de Argentijnse elfmeters tegen Polen en Kroatië voer voor discussie waren. [naar artikel]

8. Recordaanwinst paars-wit de schlemiel nadat Stanciu beslissende penalty mist in 97ste minuut (04/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Nicolae Stanciu zal ongetwijfeld nog even wakker liggen vannacht. De duurste aankoop in onze vaderlandse competitie kon Roemenië in de 97ste [naar artikel]

9. Hendrickx trapt beslissende penalty binnen na thriller op Mambourg en knikkert Anderlecht uit beker (01/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

120 minuten en negen strafschoppen. Zoveel was er nodig voor Charleroi om een ticket voor de kwartfinale af te dwingen. Anderlecht leek nochtans [naar artikel]