Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

EXCLUSIEF. Binnenkijken bij driesterrenchef Viki Geunes in Zilte: hoe ziet een dag in een Michelinrestaurant eruit?

18/05/2022 - 08:08
"Met de uitreiking van de Michelinsterren in het vooruitzicht volgende week maandag, is het hoog tijd om eens te kijken hoe driesterrenchef Viki Geunes het afgelopen jaar zijn nieuwe bekroning beleefde. Hoe ziet een dag in het leven van een driesterrenchef eruit? Voor de gelegenheid gaf hij HLN Eten een exclusieve rondleiding in zijn Zilte in Antwerpen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. EXCLUSIEF. Achter de schermen bij Zilte (***) van chef Viki Geunes: “Je moet twee keer per dag een topmatch spelen” (17/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Met de uitreiking van de Michelinsterren in het vooruitzicht volgende week maandag, is het hoog tijd om eens te kijken hoe driesterrenchef Viki Geunes het afgelopen jaar zijn nieuwe bekroning beleefde. Hoe ziet een dag in het leven van een driesterrenchef eruit? Voor de gelegenheid gaf hij HLN Eten een exclusieve rondleiding in zijn Zilte in Antwerpen. [naar artikel]


2. Driesterrenchef Viki Geunes en Zilte verhuizen in mei naar wijndomein Valke Vleug (25/04/2021 - Gazet van Antwerpen)

Driesterrenrestaurant Zilte verhuist volgende maand naar het wijndomein Valke Vleug in Liezele bij Puurs. “Ook wij willen terug leven”, zegt chef Viki Geunes. “Maar ons terras voldoet niet. Daarom hebben we er één gezocht met de allures van Zilte.” [naar artikel]


3. Viki Geunes’ eerste dagen als driesterrenchef: “Michelin kwam al een eerste keer langs” (13/06/2021 - Gazet van Antwerpen)

Restaurants en cafés zijn pas vier dagen open en die vier dagen waren best pittig. Was dat ook zo bij de vaandeldrager van het beroep, driesterrenchef Viki Geunes? En hoe ervaarde hij de drie eerste dagen dat hij als driesterrenchef in Zilte werkte? Keek Michelin mee over zijn schouder? [naar artikel]


4. Tweesterrenrestaurant ’t Zilte verhuist naar stadskant van MAS: zo ziet Zilte eruit (13/06/2020 - Gazet van Antwerpen)

Binnen drie dagen opent Zilte, het nieuwe restaurant van Viki Geunes. De zaak die vroeger ’t Zilte heette is verhuisd naar een andere kant van het MAS. Ze vervelde van cool-modern naar warm retro-chic en is als een van Viki’s creaties: ze bestaat uit vele laagjes, die je niet in één hap hebt ontdekt. Uw krant nam toch maar een beet. [naar artikel]


5. Viki Geunes schenkt eigen koffie (maar u moet er wel voor naar zijn sterrenrestaurant) (11/10/2021 - Gazet van Antwerpen)

Driesterrenchef Viki Geunes van restaurant Zilte in het MAS heeft zijn eigen persoonlijke koffie samengesteld. Producent Illy geeft die kans aan zijn zogeheten chef-ambassadeurs. [naar artikel]


6. Viki Geunes (chef Zilte): 'Van het onbekende word ik zenuwachtig en onzeker' (08/11/2023 - De Tijd)

15:34 Viki Geunes, de chef van het driesterrenrestaurant Zilte in Antwerpen, neemt plaats in De Tijdcapsule. In vier afleveringen beantwoordt hij vragen over zijn verleden, tegenwoordige, toekomstige en one... [naar artikel]


7. Viki Geunes (chef Zilte): 'Meer dan ooit is ons restaurant nu ook een onderneming' (06/11/2023 - De Tijd)

18:43 Deze week neemt Viki Geunes, de chef van het driesterrenrestaurant Zilte in Antwerpen, plaats in De Tijdcapsule. In vier afleveringen beantwoordt hij vragen over zijn verleden, tegenwoordige, toekomst... [naar artikel]


8. Antwerpse driesterrenchef Viki Geunes over nakend afscheid Peter Goossens van Hof van Cleve: “Niet onlogisch dat hij die stap zet” (27/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het nieuws dat Peter Goossens eind 2023 stopt als chef van het Hof van Cleve heeft ook bij zijn collega’s indruk gemaakt. Want Peter Goossens, dat is de Paul Bocuse van ons land. Het zijn de woorden van de Antwerpse driesterrenchef Viki Geunes van Zilte, die zegt te begrijpen waarom zijn gewaardeerde collega uit Kruisem die beslissing heeft genomen. [naar artikel]


9. Viki Geunes verhuist 't Zilte... enkele meters (13/12/2019 - De Tijd)

01:16 Viki Geunes zijn tweesterrenrestaurant ’t Zilte in maart, om het enkele meters verderop weer op te bouwen. De topchef wil met een nieuw totaalconcept de lat nog eenmaal hoger leggen. [naar artikel]


10. Havenarbeiders smullen van gezonde gerechten van driesterrenchef Viki Geunes: “Alleen de fricandon van ons mama is nog beter” (07/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

In de schaftlokalen voor havenarbeiders in de Antwerpse haven worden de komende weken gerechten geserveerd van de hand van chef Viki Geunes van Zilte. De driesterrenchef stond dinsdag bij Schaft Kallo zelf mee aan het fornuis om een verfijnd gerechtje met lichtgerookte zalm, selderremoulade, kappertjes en lavas op de borden te toveren. De dokwerkers en andere havenmedewerkers waanden zich tijdens hun middagpauze dan ook even in een sterrenrestaurant. “Hij mag hier nog meer komen koken”, klonk het. [naar artikel]


11. Viki Geunes (chef Zilte): 'Op dit niveau moet je een controlefreak zijn' (07/11/2023 - De Tijd)

17:14 Viki Geunes, de chef van het driesterrenrestaurant Zilte in Antwerpen, neemt plaats in De Tijdcapsule. In vier afleveringen beantwoordt hij vragen over zijn verleden, tegenwoordige, toekomstige en one... [naar artikel]


12. Viki Geunes (Chef Zilte): 'Ik ben heel nipt aan de dood ontsnapt' (09/11/2023 - De Tijd)

14:57 In de vierde aflevering van zijn tijdcapsule beantwoordt chef Viki Geunes van het sterrenrestaurant Zilte vragen over zijn oneindige tijd. 'Op mijn begrafenis zullen gasten waarschijnlijk zeggen dat i... [naar artikel]


13. Viki Geunes over zijn eerste dagen als driesterrenchef: "Het voelt nog wat onwennig" (14/06/2021 - VRT NWS)

Begin dit jaar kreeg Zilte als tweede Belgische restaurant een derde ster. Vorige week woensdag opende het Antwerpse restaurant voor het eerst de deuren als driesterrenrestaurant. "Het was een ontzettend spannend moment, maar het voelde nog wat onwennig aan", vertelt sterrenchef Viki Geunes aan Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]


14. Viki Geunes kookt voor het eerst als driesterrenchef: “Besef nu hoe graag ik het doe” (09/05/2021 - Het Nieuwsblad)

“Voor het eerst koken na zeven maanden wachten, voelt aan als een wedergeboorte”, verklaart driesterrenchef Viki Geunes vanop het wijndomein Valke Vleug in Liezele. Daar verzorgen de chef-kok, zijn echtgenote Viviane en hun ploeg een zesgangenmenu op een overdekt terras, bijna tussen de wijnstokken. [naar artikel]


15. ’t Zilte van Viki Geunes verhuist naar nieuwe locatie (13/12/2019 - Het Belang van Limburg)

Na tien jaar verhuist de Antwerpse chef Viki Geunes zijn restaurant ’t Zilte. Hij ruilt het uitzicht op de haven in voor dat van de Antwerpse skyline. Met de verhuis wil hij naar eigen zeggen nog meer inzetten op pure gastronomische beleving. [naar artikel]


16. Viki Geunes, intelligente chef op grote hoogte (11/01/2021 - De Tijd)

22:55 ‘Ik sta nog te shaken’, zei Viki Geunes een paar uur nadat hij door Michelin uitgeroepen was tot driesterrenchef. Ook al moest de Franse gids dat met een virtuele presentatie doen, de emotionele impac... [naar artikel]


17. IN KAART. Zilte van chef Viki Geunes krijgt drie Michelinsterren, ontdek hier alle sterrenrestaurants (11/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Chef Viki Geunes van het Antwerpse restaurant Zilte heeft drie sterren gekregen van de prestigieuze Michelingids. Hof van Cleve van Peter Goossens behoudt dan weer zijn drie sterren, voor de zeventiende keer op rij. [naar artikel]


18. Driesterrenchef Viki Geunes: “De overheid heeft geen honger naar gastronomie” (16/04/2021 - Gazet van Antwerpen)

“Ze bestraffen de beste leerling van de klas. Alsof iemand anders door het rood rijdt en ik de boete krijg.” Vanop de bovenste verdieping van het MAS schreeuwt driesterrenchef Viki Geunes zijn frustratie uit over de gang van zaken. “De overheid heeft geen honger naar gastronomie.” [naar artikel]


19. ’t Zilte van Viki Geunes verhuist naar nieuwe locatie (maar gaat daarvoor niet ver) (13/12/2019 - Gazet van Antwerpen)

Na tien jaar verhuist de Antwerpse chef Viki Geunes zijn tweesterrenrestaurant ’t Zilte. Al blijft hij daarvoor wel in het MAS, het Antwerpse museum waar de zaak zich nu bevindt. Hij ruilt het uitzicht op de haven in voor dat van de Antwerpse skyline. Met de verhuis wil hij naar eigen zeggen nog meer inzetten op pure gastronomische beleving. [naar artikel]


20. Na 14 jaar dan toch die derde Michelinster, hoe heeft chef Viki Geunes dat klaargespeeld? “Hij is nooit tevreden. Dat is zijn grote kracht” (11/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Voor het eerst in tien jaar verwelkomt ons land een nieuw drie­sterrenrestaurant. Niet één van de favorieten, maar wel outsider Viki Geunes (48) van ’t Zilte in Antwerpen mag zich voortaan de gastronomische evenknie van Peter Goossens noemen. “Onwaarschijnlijk! Ik sta nog altijd te ‘shaken’ op mijn benen”, vertelde hij ons een uurtje na de bekendmaking. Wat maakt van ‘t Zilte na al die jaren nu toch een driesterrenzaak? [naar artikel]


21. De favoriete adresjes van topchef Viki Geunes: “Hier eet je de beste mosseltjes in een no nonsense setting” (23/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen tofchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Viki Geunes van restaurant Zilte (***). [naar artikel]


22. Driesterrenrestaurant Zilte treedt toe tot Les Grandes Tables du Monde: “We maken van België een culinaire hotspot” (08/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Driesterrenzaak Zilte, het restaurant van chef Viki Geunes op de negende verdieping van het MAS in Antwerpen, vervoegt het prestigieuze Les Grandes Tables du Monde. Deze culinaire organisatie brengt de allerbeste restaurants ter wereld samen. “We willen de Belgische culinaire scene naar nieuwe hoogten tillen", zegt Viki Geunes. [naar artikel]


23. Na zeven jaar proeven geeft Michelin Viki Geunes (48) van Zilte derde ster: “Resultaat van veel proberen, en veel weggooien” (11/01/2021 - Het Nieuwsblad)

Voor het eerst in negen jaar tijd heeft ons land nog eens een nieuwe driesterrenzaak. Viki Geunes (48) van Zilte in Antwerpen kreeg van Michelin de allerhoogste eer. “Ik draai al 25 jaar mee en voel natuurlijk ook wel die jonge ambitieuze garde komen. Anderhalf jaar geleden beslisten we daarom om nog eens een grote inspanning te doen. Met succes.” [naar artikel]


24. Van fabrieksarbeider tot selfmade chef (05/08/2017 - Gazet van Antwerpen)

In navolging van zijn grote voorbeeld Viki Geunes, sterrenchef van ’t Zilte, is ook de chef van U Eat, het restaurant van het hotel U Sleep, een selfmade kok. Tien jaar geleden was hij nog fabrieksarbeider. Nu kookt hij in wat Viki Geunes en hijzelf omschrijven als een vakantieplek. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!