Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

De horeca smeekt om extra personeel: alle voor- en nadelen op een rij

19/05/2022 - 09:24
"Na de moeilijke coronaperiode bloeit de Belgische horeca helemaal op. De deuren van hotels, restaurants en cafés staan weer wagenwijd open. Ook een groot deel van de trouwe klanten tekent weer present. Toch raakt één probleem maar moeilijk opgelost: er is te weinig personeel. Aan jobs is er geen gebrek. Alleen blijven de vele horecavacatures onbeantwoord. Jobat.be zoekt uit hoe dit komt."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De horeca smeekt om extra personeel: alle voor- en nadelen op een rij (19/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Na de moeilijke coronaperiode bloeit de Belgische horeca helemaal op. De deuren van hotels, restaurants en cafés staan weer wagenwijd open. Ook een groot deel van de trouwe klanten tekent weer present. Toch raakt één probleem maar moeilijk opgelost: er is te weinig personeel. Aan jobs is er geen gebrek. Alleen blijven de vele horecavacatures onbeantwoord. Jobat.be zoekt uit hoe dit komt. [naar artikel]


2. Slechts 40 procent van AB InBev-horeca is geopend: ‘Merci Horeca’-actie steunt personeel (11/05/2021 - Het Nieuwsblad)

Bierreus AB InBev lanceert dinsdag een nieuwe symbolische actie onder de naam ‘Merci Horeca’: voor elke verkochte Leffe geeft de brouwer 1 euro fooi aan het horecapersoneel. Naar schatting is 60 procent van de horecapartners van AB InBev dit weekend niet open gegaan. De bierreus wil het personeel met de nieuwe actie een symbolisch hart onder de riem steken. [naar artikel]


3. Weg met de doemberichten over de horeca: personeel vinden en houden in de horeca is wél mogelijk (24/07/2023 - Gazet van Antwerpen)

Restaurant Condacum in Kontich. 250 couverts per dag, een uitgebreide menukaart, maar geen personeelsproblemen. Een heel ander verhaal dan in Knokke dus, waar Peter Goossens twee dagen per week moet sluiten omdat hij geen mensen vindt. [naar artikel]


4. Steeds meer werkgevers laten personeel zelf loonpakket samenstellen: dit zijn de voordelen (en nadelen) (12/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Al meer dan de helft van de bedrijven (54 procent) geeft zijn werknemers de kans hun loonpakket deels zelf samen te stellen. Vooral smartphones, bedrijfsfietsen en extralegale vakantiedagen winnen aan belang. Ook binnen een cafetariaplan zijn dit populaire keuzes. Hoe werkt een cafetariaplan? Heeft iedereen er recht op? En welk voordeel heb ik als werknemer? Ellen Roelants, expert verloning van hr-dienstenbedrijf Acerta geeft antwoord: “Opgelet: zelf je loonpakket samenstellen kan gevolgen hebben voor je pensioen.” [naar artikel]


5. Horeca Vlaanderen: 'Nood aan extra zuurstof in horeca' (25/04/2020 - Knack)

De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. [naar artikel]


6. Draadtrekker Bekaert smeekt om personeel (28/02/2018 - Het Nieuwsblad)

Staaldraadbedrijf Bekaert is net als veel andere bedrijven in West-Vlaanderen naarstig op zoek naar personeel, dat het erg moeilijk vindt. “Het weegt op het investeringsklimaat in de regio”, waarschuwt voorzitter Bert De Graeve woensdag in de marge van de voorstelling van de jaarresultaten. [naar artikel]


7. Bouwsector smeekt om personeel (27/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wat krijg je als je het groeiend consumentenvertrouwen, de sterker wordende koopkracht en de historisch lage hypothecaire rente bij elkaar optelt?... [naar artikel]


8. Horeca in Blankenberge vindt amper extra personeel op piekdagen: terrassen deels dicht ondanks drukte (27/06/2019 - Gazet van Antwerpen)

Schrik niet als u deze zomer in Blankenberge op een terras botst dat slechts gedeeltelijk open is. Voor de plaatselijke horeca is het al een tijdje harken om personeel te vinden dat kan bijspringen op piekdagen. En dan sluiten sommige uitbaters nog liever hun terras dan dat ze de mosselen van ver naar de mensen hun hoofd moeten gooien. Uw krant spoorde naar de kustgemeente en voelde de restaurants aan de tand. “We doen het met Franstaligen uit Luik, want we kunnen niet meer rekenen op onze Vlaamse jongeren.” [naar artikel]


9. Kleinere terrassen, extra sluitingsdagen of familie inschakelen: zo probeert horeca gebrek aan personeel op te vangen (13/06/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het zomerweer lijkt definitief te zijn doorgebroken en dan lopen ook de terrasjes vol. Maar er is één groot probleem: horecaondernemers vinden amper personeel om de klanten te bedienen. Iedere zaak gaat daar op zijn eigen manier mee om: de ene sluit drie dagen in de week extra, de andere horecabaas gaat dan maar zelf de afwas doen in zijn restaurant. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!