Na de moeilijke coronaperiode bloeit de Belgische horeca helemaal op. De deuren van hotels, restaurants en cafés staan weer wagenwijd open. Ook een groot deel van de trouwe klanten tekent weer present. Toch raakt één probleem maar moeilijk opgelost: er is te weinig personeel. Aan jobs is er geen gebrek. Alleen blijven de vele horecavacatures onbeantwoord. Jobat.be zoekt uit hoe dit komt. [naar artikel]
Bierreus AB InBev lanceert dinsdag een nieuwe symbolische actie onder de naam ‘Merci Horeca’: voor elke verkochte Leffe geeft de brouwer 1 euro fooi aan het horecapersoneel. Naar schatting is 60 procent van de horecapartners van AB InBev dit weekend niet open gegaan. De bierreus wil het personeel met de nieuwe actie een symbolisch hart onder de riem steken. [naar artikel]
Restaurant Condacum in Kontich. 250 couverts per dag, een uitgebreide menukaart, maar geen personeelsproblemen. Een heel ander verhaal dan in Knokke dus, waar Peter Goossens twee dagen per week moet sluiten omdat hij geen mensen vindt. [naar artikel]
Al meer dan de helft van de bedrijven (54 procent) geeft zijn werknemers de kans hun loonpakket deels zelf samen te stellen. Vooral smartphones, bedrijfsfietsen en extralegale vakantiedagen winnen aan belang. Ook binnen een cafetariaplan zijn dit populaire keuzes. Hoe werkt een cafetariaplan? Heeft iedereen er recht op? En welk voordeel heb ik als werknemer? Ellen Roelants, expert verloning van hr-dienstenbedrijf Acerta geeft antwoord: “Opgelet: zelf je loonpakket samenstellen kan gevolgen hebben voor je pensioen.” [naar artikel]
De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. [naar artikel]
Staaldraadbedrijf Bekaert is net als veel andere bedrijven in West-Vlaanderen naarstig op zoek naar personeel, dat het erg moeilijk vindt. “Het weegt op het investeringsklimaat in de regio”, waarschuwt voorzitter Bert De Graeve woensdag in de marge van de voorstelling van de jaarresultaten. [naar artikel]
Wat krijg je als je het groeiend consumentenvertrouwen, de sterker wordende koopkracht en de historisch lage hypothecaire rente bij elkaar optelt?... [naar artikel]
Schrik niet als u deze zomer in Blankenberge op een terras botst dat slechts gedeeltelijk open is. Voor de plaatselijke horeca is het al een tijdje harken om personeel te vinden dat kan bijspringen op piekdagen. En dan sluiten sommige uitbaters nog liever hun terras dan dat ze de mosselen van ver naar de mensen hun hoofd moeten gooien. Uw krant spoorde naar de kustgemeente en voelde de restaurants aan de tand. “We doen het met Franstaligen uit Luik, want we kunnen niet meer rekenen op onze Vlaamse jongeren.” [naar artikel]
Het zomerweer lijkt definitief te zijn doorgebroken en dan lopen ook de terrasjes vol. Maar er is één groot probleem: horecaondernemers vinden amper personeel om de klanten te bedienen. Iedere zaak gaat daar op zijn eigen manier mee om: de ene sluit drie dagen in de week extra, de andere horecabaas gaat dan maar zelf de afwas doen in zijn restaurant. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.