De Franse biochemicus en ‘Glucose Goddess’ Jessie Inchauspé beweert dat ze het geheim gevonden heeft om op een gezonde manier gewicht kwijt te spelen. Zonder dieet, zonder cravings, en je kan eten wat je wil. Je moet gewoon letten op de volgorde van wat je eet en op je glucosewaarden. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar is het dat ook? En hoe pak je het concreet aan? We vroegen het aan diëtisten Alessia Couvreur en Hella Van Laer. [naar artikel]
De natte lente is niet alleen voor ons gemoed en de barbecuevleesjes een domper. Intussen geraken de aardappelen, ajuinen en andere groenten maar niet op tijd geplant in de zompige grond, waardoor een rendementsverlies van 15 procent dreigt. En dus ook een duurder slaatje, deze zomer. [naar artikel]
Eerst je groenten, daarna je vlees en pas als laatste je aardappelen: je maaltijd opeten in de ‘juiste’ volgorde of meal sequencing is volop trending op sociale media. Het zou je zin in eten verminderen en je kans op diabetes type 2 verlagen. Hoe kan dat? En helpt dit dan ook om te vermageren? Diëtist Michaël Sels (UZA) geeft advies over de nieuwste gezondheidshype. “Er bestaat eigenlijk een eenvoudiger trucje.” [naar artikel]
De Franse biochemicus en ‘Glucose Goddess’ Jessie Inchauspé beweert dat ze het geheim gevonden heeft om op een gezonde manier gewicht kwijt te spelen. Zonder dieet, zonder cravings, en je kan eten wat je wil. Je moet gewoon letten op de volgorde van wat je eet en op je glucosewaarden. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar is het dat ook? En hoe pak je het concreet aan? We vroegen het aan diëtisten Alessia Couvreur en Hella Van Laer. [naar artikel]
Een Poolse vrachtwagenchauffeur zat donderdagmiddag letterlijk in de patatten langs de Bevrijdingslaan in Brugge. [naar artikel]
De mooiste tijd van het jaar is meestal ook de meest stresserende. In een reeks video's geeft de Britse tv-kok Jamie Oliver een heleboel tips en hacks om de feestdagen zo vlotjes mogelijk door te komen. Voor je geroosterde aardappelen moet je in elk geval al geen slaap meer laten. [naar artikel]
Die perfecte geroosterde aardappel, nog zacht van binnen en lekker krokant aan de buitenkant. Daar bestaat wel degelijk een wiskundige benadering voor. Die werd uitgedacht door enkele leerlingen van een Britse hotelschool. Misschien is het wel eventjes wat meer werk, maar daar word je volgens hen dubbel en dik voor beloond. [naar artikel]
Aardappelgigant McCain organiseerde zondag de eerste Patathon in Vlaanderen: een actie op een boerderij waarbij vrijwilligers aardappels uitsorteren die anders bij het afval terecht zouden komen. Zo'n 150 mensen deden mee. De opbrengst, 1 ton patatjes, gaat naar de Voedselbanken. [naar artikel]
Chef Stijn Bauwens van Bistro De Kruidenmolen in Klemskerke proefde voor ons tien verschillende bloemige aardappelen. Hij zocht een aardappel die behalve lekker ook geschikt was om puree mee te maken. Het resultaat viel behoorlijk mee. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.