Dat we als Belgen graag bier drinken, weten we al langer dan vandaag. Sinds kort is de nieuwe trend in het bierlandschap daarentegen dat bier zélf eerst brouwen, met behulp van DIY-brouwpakketten die de deur uit vliegen. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem neemt in de aanloop van Vaderdag enkele brouwkits onder de loep en kijkt welke haalbaar zijn voor bierleken, hoe betaalbaar ze zijn én of het uiteindelijke resultaat te drinken is of niet. [naar artikel]
Vandaag vieren we de Internationale Dag van het Bier. Er zijn 1.150 verschillende Belgische biersoorten. Het angstzweet kan dan ook al eens uitbreken als je een drankje moet kiezen voor bij de barbecue of op een terrasje. Maar vrees niet, deze ultieme biertest helpt je bij keuzestress. [naar artikel]
14:29 De in de Internationale Vereniging Trappist gegroepeerde trappistenbrouwerijen in de wereld brengen voor het eerst een eigen bierpakket uit. Daarin zal ook de befaamde Westvleteren zitten. [naar artikel]
Paniek in wijnland Frankrijk want uit de meest recente cijfers blijkt dat de Fransen – en dan vooral de jeugdige generatie – flink wat minder wijn drinken. Nog jaarlijks zo’n 40 liter per hoofd i.p.v. 150 liter (!) zeventig jaar geleden. Daarom, om onze zuiderburen een duwtje in de rug te geven, deze maand in onze rubriek ‘kelderwijn’ vier keer Frans, zowel klassiek als minder klassiek, in wit én rood. [naar artikel]
Biersommelier bij Duvel-Moortgat en bij Stadsbrouwerij De Koninck. De Antwerpse brouwerij experimenteert tegenwoordig met verrassende bieren en combineert haar brouwsels almaar vaker met kazen en andere specialiteiten. Foodpairing is enorm belangrijk voor een hedendaagse brouwerij. Wil je iets bijleren over welke gerechten en smaken je best combineert met welke bieren, dan moet je zeker naar Terryn komen luisteren. [naar artikel]
Onze internationaal gerenommeerde biersommelier Sofie Vanrafelghem selecteert speciaal voor u de lekkerste herfstbieren én geeft tips over de beste... [naar artikel]
Op haar trouwfeest schonk ze alleen bier, een oude geuze kan voor haar perfect naast een champagne staan, en Belgen moeten veel trotser zijn op hun biercultuur: biersommelier Sofie Vanrafelghem is een vrouw met een missie. [naar artikel]
Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Wil je het een avondje gezellig maken in lockdown, dan zal een proeverij van deze tien bieren je niet ruïneren, weet biersommelier Sofie Vanrafelghem. “Het zijn stuk voor stuk speciaalbieren waarbij de prijskwaliteitverhouding goed zit, al zijn ze qua productiekostprijs soms zelfs duurder dan champagnes.” [naar artikel]
Het aantal brouwerijen in ons land is in twintig jaar tijd gestegen van 113 tot meer dan 350. En hoewel we nog lang niet het cijfer van 1910 benaderen — 3.244! —, keren we stilaan terug naar de tijd dat bijna elk dorp een brouwerij had. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem klopte aan bij vijf kleine brouwers in vijf verschillende provincies en vertelt waarom je net hun lokale bieren moet proeven. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.