Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Lijkenruil met Rusland? Oekraïne krijgt 210 lichamen van strijders uit Marioepol terug

08/06/2022 - 07:42
"De lichamen van 210 Oekraïense soldaten, die sneuvelden in de strijd om Marioepol, zijn toegekomen in Kiev. Dat schrijven verschillende media op basis van de Oekraïense militaire geheime dienst. Het zou gaan om een ruil met Rusland, dat op zijn beurt ook lichamen zou terugkrijgen. Van aan de Russische zijde wordt er geen commentaar gegeven op het nieuws."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Lijkenruil met Rusland? Oekraïne krijgt 210 lichamen van strijders uit Marioepol terug (08/06/2022 - VRT NWS)

De lichamen van 210 Oekraïense soldaten, die sneuvelden in de strijd om Marioepol, zijn toegekomen in Kiev. Dat schrijven verschillende media op basis van de Oekraïense militaire geheime dienst. Het zou gaan om een ruil met Rusland, dat op zijn beurt ook lichamen zou terugkrijgen. Van aan de Russische zijde wordt er geen commentaar gegeven op het nieuws. [naar artikel]


2. ‘Voor elke 5 of 6 lichamen van Oekraïense soldaten vinden we bijna 80 Russische lichamen’: in het kielzog van Oekraïners die lichamen bergen (25/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Live - Rusland geeft laatste Oekraïense strijders in Marioepol een ultimatum (17/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


4. LIVE. Rusland stelt Oekraïense strijders in Marioepol ultimatum: “Geef je over of sterf” (17/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Volgens het Russische ministerie van Defensie is de zuidelijke Oekraïense havenstad Marioepol volledig in handen van de Russische militairen en “ontdaan van Oekraïense troepen”. Dat bericht het Russische staatspersagentschap Tass op basis van het Russische ministerie van Defensie. De overgebleven Oekraïense troepen zouden worden omsingeld op het terrein van de staalfabriek Azovstal in de stad. Oekraïens president Zelensky waarschuwt dat als de Russen de laatste soldaten in Marioepol zouden doden, dat het einde van de vredesonderhandelingen met Moskou zal betekenen. Daarnaast roept hij de wereld op de nucleaire dreiging van Moskou serieus te nemen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


5. Rusland stelt nieuw ultimatum aan Oekraïense strijders in Azovstal-fabriek Marioepol (19/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Rusland heeft dinsdag een nieuw ultimatum gesteld aan de Oekraïense strijders die zich op het terrein van de omsingelde staalfabriek Azovstal in Marioepol bevinden. De “nationalistische strijders en buitenlandse huurlingen” krijgen vanaf 12 uur (11 uur Belgische tijd) de kans om de wapens neer te leggen en zich over te geven. Hun leven zal dan worden gespaard, aldus het Russische ministerie van Defensie. [naar artikel]


6. Live - Rusland stelt nieuw ultimatum voor strijders in Marioepol (20/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Live - Rusland stelt laatste strijders in Marioepol nieuw ultimatum om wapens neer te leggen (20/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Rusland stelt nieuw ultimatum aan overgebleven Oekraïense strijders in Azovstal-fabriek in Marioepol (20/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Het Russische ministerie van Defensie heeft woensdagochtend een nieuw ultimatum gesteld aan de Oekraïense strijders die zich nog in de Azovstal-fabriek in Marioepol bevinden. Vanaf 13 uur (Belgische tijd) zouden de Russen “opnieuw” de optie bieden “om te stoppen met vechten en de wapens neer te leggen”. [naar artikel]


9. Live - ‘Afspraken over evacuatie uit Marioepol’ • Rusland stelt laatste strijders nieuw ultimatum (20/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Live - ‘Minstens 7 gewonden bij raketaanval in Lozova’• Alle strijders in Marioepol hebben zich overgegeven, stelt Rusland (20/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!