Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
BusinessAM

Ook Nederland laat kolencentrales harder draaien: klimaatdoelen moeten wijken voor realpolitik

20/06/2022 - 18:17
"In navolging van Duitsland beslist nu ook de Nederlandse regering om de drie nog overblijvende kolencentrales in Nederland helemaal open te zetten om meer stroom te produceren. Dat moet de afhankelijkheid van Russisch aardgas verminderen. Nederlands minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten (D66) kondigde het crisisplan dinsdagnamiddag aan op een persconferentie. Het idee is […]"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Ook Nederland laat kolencentrales harder draaien: klimaatdoelen moeten wijken voor realpolitik (20/06/2022 - Express)

In navolging van Duitsland beslist nu ook de Nederlandse regering om de drie nog overblijvende kolencentrales in Nederland helemaal open te zetten om meer stroom te produceren. Dat moet de afhankelijkheid van Russisch aardgas verminderen. Nederlands minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten (D66) kondigde het crisisplan dinsdagnamiddag aan op een persconferentie. Het idee is […] [naar artikel]


2. Klimaatdoelen sneuvelen door de oorlog: waarom Duitsland de kolencentrales weer laat draaien (20/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Nederland laat vervuilende kolencentrales weer harder draaien om gastekort tegen te gaan (20/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vervuilende kolencentrales mogen van de Nederlandse regering weer harder gaan draaien. Daardoor hoeven gascentrales minder stroom te leveren. Met het gas dat daarmee bespaard wordt, kunnen de gasopslagen beter worden gevuld. De bevoegde ministers zullen de beslissing later vandaag nog toelichten tijdens een persconferentie. [naar artikel]


4. Live - Inwoners Marioepol ‘op sterven na dood' • Nederland wil kolencentrales harder laten draaien (20/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Na Duitsland laat ook Nederland kolencentrales harder draaien om eventuele gastekorten op te vangen (20/06/2022 - VRT NWS)

De Nederlandse elektriciteitscentrales die op kolen draaien, zullen meer stroom moeten produceren. Dat heeft heeft regering aangekondigd. Drie kolencentrales zullen harder moeten draaien om het gasverbruik terug te dringen. Kolencentrales zijn nochtans zeer vervuilend, maar volgens de regering is de maatregel nodig om te voorkomen dat de Nederlanders komende winter door gastekorten in de kou komen te zitten. Ook Duitsland, dat meer dan Nederland afhankelijk is van Russisch gas, heeft al beslist dat zijn kolencentrales meer gaan produceren. [naar artikel]


6. Live - Nederland gaat kolencentrales harder laten draaien in strijd tegen gasafhankelijkheid Rusland (20/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Waarom Duitsland de kolencentrales weer laat draaien: ‘Heel Europa zal vervuild worden door hun antinucleair dogmatisme’ (20/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Regering rekent op spookwindmolens die niet draaien om klimaatdoelen te halen (06/02/2020 - De Morgen)

Om de Europese klimaatdoelen 2020 te behalen, rekent federaal energieminister Marie-Christine Marghem (MR) op drie nieuwe windmolenparken in de Noordzee. Het probleem: die draaien pas eind dit jaar op volle toeren. [naar artikel]


9. Regering rekent voor klimaatdoelen op windmolens die nog niet draaien (06/02/2020 - Het Nieuwsblad)

Om de Europese klimaatdoelen 2020 te behalen, rekent federaal energieminister Marie-Christine Marghem (MR) op drie nieuwe windmolenparken in de Noordzee. Het probleem: die draaien pas eind dit jaar op volle toeren. Dat schrijft De Morgen donderdag. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!