Nog tot zondag 26 juni is het de Week van de Eclair. Over heel het land zetten bakkers en patissiers het langwerpige gebakje voor de gelegenheid extra in de kijker. Ze voegen er fruit aan toe, maken het in de vorm van een dier of transformeren het tot een hartige versie: denk aan een broodje, of zelfs een vol-au-vent-versie. Wij zetten 12 opvallende eclairs op een rijtje. Waar passeer jij dit weekend? [naar artikel]
Van plan om eclairs te kopen dit weekend? Dan passeer je op zaterdag 16 maart graag langs één van de bakkerijen in jouw buurt ten voordele van KickCancer. Heel wat Belgische bakkers en chocolatier Pierre Marcolini slaan de handen ervoor in elkaar. De opbrengst van verkoop gaat volledig richting het goede doel. Waar vind je de eclairs? En hoe herken je een goed exemplaar? Patissier Joost Arijs legt uit. [naar artikel]
Tussen de 20 en 25 banketbakkers zijn er zondagochtend in het Luikse Verviers aan te pas gekomen om vanaf 10 uur de langste met chocolade gevulde éclair te fabriceren. In drie uur tijd werd een nieuw wereldrecord neergezet. De éclair meet precies 676,614 meter. Een deurwaarder verklaarde de recordpoging geldig, maar de initiatiefnemers in Verviers hadden geen aanvraag tot erkenning gedaan bij het Guinness Book of World Records. [naar artikel]
Van plan om eclairs te kopen dit weekend? Dan passeer je op zaterdag 26 november graag langs één van de bakkerijen in jouw buurt ten voordele van KickCancer. Heel wat bakkers slaan samen met de organisatie en met Pierre Marcolini als peter de handen in elkaar. De opbrengst van verkoop gaat volledig richting de stichting. Waar scoor jij een eclair voor het goede doel in jouw buurt? [naar artikel]
Smullen van een lekkere eclair en tegelijk het goede doel steunen? Dat kan vandaag op de Dag van de Eclair. Op 16 maart bieden heel wat Belgische bakkers de zoete lekkernij aan om het onderzoek naar kinderkanker te steunen. De opbrengst gaat volledig naar stichting KickCancer. Waar scoor jij een eclair voor het goede doel in jouw buurt? Wij lijsten enkele bakkerijen voor je op. [naar artikel]
De Rode Duivels zijn geland in Rusland. Bij elk groot kampioenschap tonen de middenstanders zich telkens van hun creatiefste kant. Wij gingen gisteren de WK-gekte al eens opsnuiven bij de bakkers rond Antwerpen. Als de matchen van de Rode Duivels straks even hard om van te smullen zijn, worden we zeker wereldkampioen. [naar artikel]
Vrijdag verkopen de leerlingen van de MSKA-school in Roeselare allerlei dessertjes in de Belgische driekleur speciaal voor de start van het EK voetbal. Zaterdag spelen de Rode Duivels hun eerste match tegen Rusland. De leerlingen zijn volop bezig met de voorbereidingen van de gebakjes. [naar artikel]
Aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen is een eetbaar kunstwerk gemaakt. "De intrige" van de Oostendse kunstenaar James Ensor werd nagemaakt met 19.000 eclairs. Zes warme bakkers uit heel Vlaanderen werkten daarvoor samen. "We willen aandacht voor het knelpuntberoep van warme bakker", vertelt patissier Eddy Van Tittelboom op Radio2. De eclairs worden verkocht en de opbrengst gaat naar het goede doel. [naar artikel]
In Antwerpen hebben zes bakkers een eetbaar kunstwerk gemaakt. Met maar liefst 19.000 eclairs puzzelden ze het schilderij De Intrige van James Ensor in elkaar. Met de stunt willen de bakkers tonen wat ze in hun mars hebben en extra aandacht vestigen op hun stiel. Onder de naam Proef Ensor krijgen voorbijgangers nu ook de kans om de eclairs te kopen. Het ingezamelde geld gaat naar Kick Cancer, een organisatie die zich inzet voor kinderen met kanker. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.