Gedaan met de exotische uitstapjes in de F.C. De Kampioenen-films. De vierde blijft dicht bij huis en is zo Vlaams als patatten met saucissen. “De film keert terug naar de roots”, zegt scenariste en actrice An Swartenbroekx, die gisteren met de voltallige cast verzamelde om Viva Boma! voor het eerst te bewonderen. [naar artikel]
Het geheim achter de gezonde looks en keurige hemden van Sciensano-viroloog Steven Van Gucht (44)??Zijn buurvrouw Conny Schoonjans (56). Zij houdt hem in Denderleeuw al een jaar goed op de been door elke dag voor hem te koken en zijn chemises te strijken. “Steven en ik, wij zorgen voor elkaar.?Mochten alle buren zijn zoals wij, de wereld zou er een pak mooier uitzien.” [naar artikel]
Een geweldige herfststoemp, maar ook geen al te hevige. Want de gehaktballen zijn deze keer van licht kippengehakt. Daar mag een stevige saus [naar artikel]
Witloofrolletjes mogen dan wel populair zijn, stoemp is ook zo 'van bij ons'. Probeer eens deze versie met witloof van eigen bodem, gekookte ham [naar artikel]
Er zijn weinig gerechten die zo veelzijdig en zo geliefd zijn als good old stoemp. De combinatie van zacht gestampte aardappelen, smakelijke... [naar artikel]
In het Brusselse folkloristische café Het Goudblommeke van Papier is donderdag de al even folkloristische Orde Van De Stoemp opgericht. Het initiatief voor de nieuwe orde komt van be.brusseleir en kadert in ‘De Weik van’t Brussels’ die nog tot 11 december loopt. De orde moet het Brussels culinair erfgoed jaarlijks in de kijker zetten. [naar artikel]
Sofie Jonckx (27) en haar schoonmoeder in spe Annick Paeshuys (51) uit Kalmthout hebben een kookboek gemaakt voor personen met chronische darmziekten zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Kevin Stein (28), de vriend van Sofie en zoon van Annick, kreeg drie jaar geleden colitis ulcerosa. “Nu kan hij weer lekkere dingen eten in plaats van altijd ‘stoemp’.” [naar artikel]
In het bijbehorende restaurant van B&B Sasput in Sint-Lambrechts-Herk serveren de chefs Dolf Peters en Tania Bex en maître Bart Noens zowel Vlaamse klassiekers als mediterrane gerechten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.