Het wordt snikheet de komende dagen, en dan snakken we allemaal naar een lekker verkoelend drankje. Een glaasje rosé was jarenlang de favoriet, maar een geduchte concurrent treedt aan. Steeds meer mensen toosten met orange wine. Sommelier Iphy Dubois vertelt waar de immense populariteit vandaan komt en hoe deze bijzondere wijn smaakt. “Het katerige gevoel kan zelfs iets minder zijn.” [naar artikel]
Na New York, Tokio en Londen veroverd te hebben, krijgt oranje wijn ook bij ons steeds vaker een plaats op de wijnkaart. Maar wat is het precies en waarom is het zo populair? Sommelier Iphy Dubois van de Antwerpse zaak Bar Brut vertelt wat het geheim is van het succes. “Eigenlijk gaat deze soort wijn al eeuwenlang mee, wellicht was hij zelfs de eerste.” [naar artikel]
Het wordt snikheet de komende dagen, en dan snakken we allemaal naar een lekker verkoelend drankje. Een glaasje rosé was jarenlang de favoriet, maar een geduchte concurrent treedt aan. Steeds meer mensen toosten met orange wine. Sommelier Iphy Dubois vertelt waar de immense populariteit vandaan komt en hoe deze bijzondere wijn smaakt. “Het katerige gevoel kan zelfs iets minder zijn.” [naar artikel]
Gianluca Di Taranto van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is verkozen tot beste sommelier van België. Dat hebben de organisatoren, de... [naar artikel]
Tom Ieven (31) uit Grobbendonk heeft uiteindelijk de elfde plaats bereikt in de prestigieuze sommelierswedstrijd ASI Best Sommelier of the World in Parijs. [naar artikel]
Trésor Vets uit Borgerhout is Sommelier of the Year geworden van de provincie Antwerpen. Vets is 28, heeft Rwandese roots, en werkt in het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane. “Ik begon er als jobstudent en serveer nu wijn van 30.000 euro", zegt hij op Radio 2. [naar artikel]
De hele zomer kijkt het programma "Bonus" op Radio 1 naar wat er beweegt in de landbouwsector. Wist je dat aan koeien middeltjes op basis van look, tijm en oregano worden toegediend om hun ecologische voetafdruk te verkleinen? [naar artikel]
Vergeet wijn of bier bij je restaurantbezoek: vandaag drink je sake. Hoewel het drankje populair is, zijn de Master of Sake Sommeliers daarentegen wereldwijd beperkt. De Antwerpse Jonas Kellens van restaurant DIM Dining is er sinds deze week één van. Ook in zijn zaak bestellen gasten vaker sakes bij de gerechten dan wijn. Maar waarom is die drank zo populair? En hoe moet je het serveren? Jonas legt je er alles over uit. “De prijs is geen kwaliteitsindicatie bij sake.” [naar artikel]
De 'Jungle' nabij Calais zit, met net geen 7.000 migranten, momenteel voller dan ooit. De enorme bidonville telde, sinds haar oprichting in de lente van 2015, nooit zoveel tijdelijke bewoners. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.