Tijdens de zomer worden er sloten rosé gedronken. Ook aan zee. Onze wijnspecialist Alain Bloeykens bestelde tien keer een glaasje, van de Panne tot Knokke, en keerde best tevreden naar huis. “Jammer dat sommigen wat steken lieten vallen, anders hadden we nog hogere scores gehad.” Eén keer bloedde zijn wijnhart wel hevig. “Dit is de naam rosé niet waardig, het interesseert de uitbaters duidelijk geen moer. De enige boodschap die ik hier krijg is: zwijg, drink leeg en betaal.” [naar artikel]
De zomer is het aperitiefseizoen bij uitstek. Maar waar aan zee drink je nu het beste glas cava? Onze wijnspecialist Alain Bloeykens proefde er negen met zicht op zee, en zuchtte vaak diep. Niet altijd om wat er in het glas zat, maar vooral om wat er naast het glas ontbrak. Eén keer haalde hij ook zijn rekenmachine boven. [naar artikel]
Het vispannetje. Het is een van dé klassiekers bij uitstek voor wie aan zee zijn benen onder tafel steekt. Sterrenchef Danny Horseele bestelde voor ons tien keer het gerecht, van de Panne tot Knokke. En hij viel van de ene verbazing in de andere. “Van hoe ik voor weinig geld een absolute topper voorgeschoteld kreeg, tot de ontdekking van een compleet nieuwe vis aan onze Belgische kust.” [naar artikel]
Het vispannetje. Het is een van dé klassiekers bij uitstek voor wie aan zee zijn benen onder tafel steekt. Sterrenchef Danny Horseele bestelde voor ons tien keer het gerecht, van de Panne tot Knokke. En hij viel van de ene verbazing in de andere. “Van hoe ik voor weinig geld een absolute topper voorgeschoteld kreeg, tot de ontdekking van een compleet nieuwe vis aan onze Belgische kust.” [naar artikel]
Na vier hartige gerechten kiest Luc Bellings deze week voor iets zoets. Hij gaat aan de Belgische kust op zoek naar de lekkerste pannenkoeken mikado. Wat verwacht hij van het deeg, het roomijs en de chocoladesaus? En waar eet hij de beste versie van deze zoete klassieker: in Heist, Blankenberge, Oostende, Oostduinkerke of Bredene? “Als ze dit nog hadden gedaan, dan had ik zelfs een 11 op 10 uitgedeeld.” [naar artikel]
Een kerstdiner is pas volledig geslaagd als je je gasten kan verwennen met een heerlijk dessert. De kerststronk is de klassieker die tijdens de feestdagen niet kan ontbreken, al wil je er dan wel eentje die lekker is. Welke versie uit de supermarkt kan je serveren en is je geld effectief waard? Meester-chocolatier Dominique Persoone proeft 7 kerststronken en velt zijn vakkundig oordeel. “De vanille smaakt niet naar vanille en chocolade niet naar chocolade.” [naar artikel]
Een goed stuk vlees klaarmaken, lijkt misschien makkelijk, maar dat is het allesbehalve. Daar weet sterrenchef Luc Bellings alles van. Hij trekt langs vijf zaken aan de Belgische kust en neemt de proef op de som: hebben ze hier wél kaas gegeten van goed gebakken steak, een versgeklopte bearnaisesaus en verse frietjes erbij? Of blijf je hier liefst ver van die steak bearnaise op de menukaart? “Deze chef faket in de keuken dat hij saus klopt: die komt overduidelijk uit een potje.” [naar artikel]
Zomer betekent maar één ding: chef Luc Bellings die zijn smaakpapillen op de gerechten aan de kust afvuurt. De komende 8 weken zoekt hij de Belgische kust af naar de beste én slechtste versies van klassiekers. Hij start deze week met mosselen natuur met frietjes. Nog net buiten het seizoen, wel al verkrijgbaar. Bellings bezoekt 5 zaken op de zeedijk van Nieuwpoort, Blankenberge, Knokke, De Haan en Oostende. “Zo’n gigantische slierten ajuin zijn niet bepaald appetijtelijk.” [naar artikel]
Wie door buikgriep is geveld, denkt mogelijk niet aan eten. Toch zijn er dranken en voeding die je maag deugd kunnen doen. “Eet liever vijf of zes keer per dag iets kleins, dan drie keer een grote maaltijd”, tipt maag-darmspecialist Danny De Looze (UZ Gent). Maar wat drink of eet je dan best? En wat laat je beter links liggen? De arts zet de do’s en don’ts op een rij. [naar artikel]
Aan onze Belgische kust vind je steeds vaker visburgers op de kaart. Daarom gaat Luc Bellings deze week op zoek naar de lekkerste versie in vijf restaurants in Nieuwpoort, Blankenberge, Middelkerke, Oostende en Knokke. Helaas blijkt het gerecht niet overal een klassieker in wording. Hoe moet een visburger wél worden geserveerd? En welk bord kreeg toch lovende woorden? “Hier hebben ze er moeite voor gedaan.” [naar artikel]
De hittegolf houdt aan en veel Belgen zakken af naar de kust dit weekend om van het zonnetje te genieten. Waar bestel je dan het liefst een verfrissende coupe aardbei om mee af te koelen? Sterrenchef Luc Bellings passeerde in 5 zaken aan de kust om het te ontdekken. “Dit is gewoon één grote suikerbom!” [naar artikel]
Ze heten dan wel Brusselse wafels, maar aan onze kust vind je ze ook overal. Met een toef slagroom en wat poedersuiker alsof het lichtjes sneeuwde. Chocolatier Julius Persoone, rechterhand van zijn vader, zette zijn tanden in tien van die wafels. Veegde de slagroom uit zijn snorretje van in de Panne in tot Knokke, ontdekte een absolute topper, was één keer stomverbaasd – “steekt hij die wafel hier nu echt voor mijn ogen in de microgolf” – en werd zelfs aangevallen door een meeuw. “Jammer voor dat beest dat hij er net een van de slechtste wafels van onze kust uitpikte. ” [naar artikel]
Napoli trekt alleen nog Afrikaanse voetballers aan als ze afzien van deelname aan de Afrika Cup. “Zwijg me over Afrikaanse voetballers”, zei voorzitter Aurelio de Laurentiis van de voetbalclub uit Napels tijdens een interview op de Italiaanse televisie. [naar artikel]
Aan onze Belgische kust vind je steeds vaker visburgers op de kaart. Daarom gaat Luc Bellings deze week op zoek naar de lekkerste versie in vijf restaurants in Nieuwpoort, Blankenberge, Middelkerke, Oostende en Knokke. Helaas blijkt het gerecht niet overal een klassieker in wording. Hoe moet een visburger wél worden geserveerd? En welk bord kreeg toch lovende woorden? “Hier hebben ze er moeite voor gedaan.” [naar artikel]
Wie denkt dat goede whisky alleen in Schotland gestookt wordt, heeft het mis. Steeds meer Belgische producenten met een sterk verhaal zetten hun eerste stappen op de whiskymarkt. “De vraag is enorm groot, op enkele uren tijd is elke nieuwe lading weer uitverkocht.” Drie Belgische whiskymakers delen hun verhaal én whiskykenner Patrick Ludwich neemt van elke fles een slokje: hoe proeft de whisky? En hoe drink je de drank nu eigenlijk het best? [naar artikel]
Vol-au-vent is een van de grootste klassiekers uit de brasseriekeuken, al smaakt het gerecht ook altijd thuis. Geen tijd om zelf te koken? Dan komen de kant-en-klare varianten uit de supermarkt van pas. Maar welke zijn écht lekker en hun geld waard, met genoeg kip en balletjes, en een smaakvolle saus? Chef Luc Bellings proeft negen bereidingen, inclusief een verstopte vegetarische versie. Hij buist er vier, maar is ook twee keer verrast. “Amai, hier zitten veel balletjes in!” [naar artikel]
Wijn in blik is handig om mee te nemen naar de festivals of wanneer het mooi weer is. Maar is die wijn ook lekker en kwaliteitsvol? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 10 blikjes binnen 3 categorieën: rosé, wit en bubbels. “Dit is een zeer verrassend wijntje.” [naar artikel]
De feestdagen staan voor de deur. Geen zin om geld uit te geven aan een feestelijke outfit die je - zoals gewoonlijk - slechts één keer draagt? Dan kan je er ook eentje huren. Onze redactrices huurden drie looks bij drie verschillende platformen. “Ik schrik wanneer ik de kleine lettertjes lees. Als ik niet oppas betaal ik 1.000 euro.” [naar artikel]
De Midden-Oosterse lekkernij hummus duikt de laatste jaren steeds meer op in ons land. In elke koelkast vind je een potje en in de supermarkt barst het aanbod uit zijn voegen. “Om echt lekkere hummus te maken, heb je vooral véél geduld nodig”, verklapt de Belgisch-Libanese chef Ghina Bazzi. Smaakt die hummus uit de supermarkt dan evengoed als een zelfgemaakte variant waar veel tijd inkruipt? Ze proeft er 10 én deelt haar eigen exclusief recept. [naar artikel]
Met zilveruitjes, augurken of worteltjes: in ons land legt iédere slager vleessalade in de verstoog. Maar hoe goed is de kwaliteit van vleessalade uit de supermarkt? Proef je evenveel vlees bij de versie uit Aldi? Of kies je beter voor het duurdere potje van Carrefour? Meesterslager Luc De Laet proeft tien merken en kiest een winnaar. “De beste uit deze test ruikt fris én voelt aangenaam in de mond.” [naar artikel]
Huurauto’s op populaire vakantiebestemmingen zijn ruim anderhalf keer zo duur dan vóór de uitbraak van het coronavirus. Wie deze zomervakantie een auto wil huren, is in Italië het meeste kwijt: daar betaal je ruim twee keer zoveel als drie jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van reisorganisatie De Vakantiediscounter. [naar artikel]
Niets Vlaamser dan een avondmaaltijd met een goede schep puree erbij. De aardappelen met al dan niet nog groenten eronder zijn door iedereen geliefd en makkelijk zelf te maken. Toch bieden ook supermarkten een groot aanbod van aardappel-, spinazie- en wortelpuree aan. Zit daar een versie tussen die even vers proeft? Luc Bellings test het uit, proeft er 15 binnen die drie categorieën én deelt tips om zelf de beste puree op tafel te zetten. “Deze puree is precies karton!” [naar artikel]
Oostende liet ze onlangs nog uitroepen tot streekproduct: de garnaalkroket. Maar ook in onze andere badplaatsen blijft het een razendpopulair gerecht. Sterrenchef – én liefhebber – Danny Horseele at er naar eigen zeggen al honderden met zicht op de Noordzee. Nu bestelde hij er tien, van De Panne tot Knokke, en stuitte zowaar op de beste kroket die hij ooit at aan onze kust. “Mag ik een elf op tien geven?” [naar artikel]
Huurauto’s op populaire vakantiebestemmingen zijn ruim anderhalf keer zo duur dan vóór de uitbraak van het coronavirus. Wie deze zomervakantie een auto wil huren, is in Italië het meeste kwijt: daar betaal je ruim twee keer zoveel als drie jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van reisorganisatie De Vakantiediscounter. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.