Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Scouts worden van kampterrein verjaagd: “Eerste nacht was het hier al feest tot 3 uur ‘s ochtends”

27/07/2022 - 07:00
"Op vraag van de burgemeester van La Roche moet een scoutsgroep uit Wilrijk zijn kampterrein woensdag voor 16 uur verlaten wegens lawaaihinder en hygiëneproblemen. In totaal zullen 250 jongeren huiswaarts keren. Het gaat om hetzelfde team dat twee weken geleden nog, een dag voor vertrek, op zoek moest naar een nieuwe bivakplek, nadat ze te horen kregen dat er een dubbele boeking was op hun kampterrein. “Een wel erg drastische maatregel, die nooit eerder genomen werd”, zegt Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts & Gidsen Vlaanderen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Scouts worden van kampterrein verjaagd: “Eerste nacht was het hier al feest tot 3 uur ‘s ochtends” (27/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Op vraag van de burgemeester van La Roche moet een scoutsgroep uit Wilrijk zijn kampterrein woensdag voor 16 uur verlaten wegens lawaaihinder en hygiëneproblemen. In totaal zullen 250 jongeren huiswaarts keren. Het gaat om hetzelfde team dat twee weken geleden nog, een dag voor vertrek, op zoek moest naar een nieuwe bivakplek, nadat ze te horen kregen dat er een dubbele boeking was op hun kampterrein. “Een wel erg drastische maatregel, die nooit eerder genomen werd”, zegt Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts & Gidsen Vlaanderen. [naar artikel]


2. Oudercomité Scouts Sint-Martinus brengt frietkraam naar kampterrein (26/07/2021 - Het Belang van Limburg)

De scouts van Sint-Martinus den XIIde uit Hasselt waren van 15 tot 25 juli op kamp in Manhay. Traditiegetrouw staat op 21 juli hun bezoekdag gepland. Door de coronapandemie kon die voor het tweede jaar op rij echter niet doorgaan. Het oudercomité zorgde daarom opnieuw voor een verrassend alternatief. Ze brachten verrassingsdozen én een frietkamp naar het kampterrein. [naar artikel]


3. 200 scouts plots zonder kampterrein omdat boer contract verbreekt: “Wel 2.000 euro voorschot betaald” (15/07/2022 - Het Nieuwsblad)

Zo’n 200 scouts uit Wilrijk zijn in allerijl op zoek naar een nieuwe kampplaats. Nochtans hadden ze al lang vooraf een terrein vastgelegd in het Waalse Hotton, nabij Durbuy. Maar de boer die hen het terrein verhuurt, laat de groep niet meer toe op zijn grond. Nochtans was er een schriftelijke overeenkomst en betaalden de scouts een voorschot van 2.000 euro. Door deze onaangename wending dreigen de kosten voor de groep op te lopen. [naar artikel]


4. 200 scouts uit Wilrijk plots zonder kampterrein omdat boer contract verbreekt: “Wel 2.000 euro voorschot betaald” (15/07/2022 - Gazet van Antwerpen)

Zo’n 200 scouts uit Wilrijk zijn in allerijl op zoek naar een nieuwe kampplaats. Nochtans hadden ze al lang vooraf een terrein vastgelegd in het Waalse Hotton, nabij Durbuy. Maar de boer die hen het terrein verhuurt, laat de groep niet meer toe op zijn grond. Nochtans was er een schriftelijke overeenkomst en betaalden de scouts een voorschot van 2.000 euro. Door deze onaangename wending dreigen de kosten voor de groep op te lopen. [naar artikel]


5. Groep van 230 scouts uit Wilrijk moet kampterrein in Ardennen binnen 24 uur verlaten na klachten van boze buren: “Anders zet politie ons eraf” (27/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het ongeluk lijkt scoutsgroep Oosterveld uit Wilrijk deze zomer te achtervolgen. Nadat ze een dag voor de opbouw van hun kamp in Hotton te horen kregen dat ze niet meer welkom waren door een dubbele boeking en in extremis op zoek moesten naar een nieuw onderkomen, krijgen ze nu ook daar het deksel op de neus. Bewoners klaagden over overlast en de burgemeester van Samrée in de provincie Luxemburg liet gisterenmiddag om 16 uur weten dat de jongeren 24 uur de tijd hebben om hun bivak te ontruimen. Anders zal de politie hen van het terrein zetten. [naar artikel]


6. 230 scouts uit Wilrijk moeten kampterrein in Ardennen binnen 24 uur verlaten na klachten van boze buren (27/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. 230 scouts uit Wilrijk mogen dag langer blijven op kampterrein in Ardennen: ‘Zijn in gesprek met burgemeester’ (27/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Wilrijkse scouts in zak en as nadat burgemeester hen van kampterrein in La Roche verjaagt: “Maar we hebben nog hoop” (27/07/2022 - Gazet van Antwerpen)

Een Wilrijkse scoutsgroep komt mogelijk drie dagen vroeger dan gepland naar huis, nadat de burgemeester hen van hun kampterrein in het dorpje Samrée verjoeg. Volgens hem kreeg de groep meerdere waarschuwingen over lawaai en hygiëne, zij vallen uit de lucht. De scoutsgroep onderhandelt momenteel met de burgemeester in de hoop dat hij zijn beslissing herziet. “Vooral de jongste leden zijn heel verdrietig, ze zijn hier nog maar drie dagen.” [naar artikel]


9. Scouts uit Wilrijk mogen mogelijk dag langer blijven op kampterrein in Ardennen: ‘Onderhandelingen zijn bezig’ (27/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!